Ingredienser
4 Personer
Sprøde chips
- 200 g rugbrød
- 2 spsk. olivenolie
- 1 tsk. flagesalt
Crudité
- 1 agurk
- 1 bundt blegselleri
- 250 g grønne asparges
- 100 g snackgulerødder
- 1 bundt radiser
Tuncreme
- 1 lille rødløg
- 1 dåse tun i vand
- 1 dl cremefraiche, 9 % fedt
- 1 lille bundt krydderurter fx dild, purløg, kørvel, basilikum
- 1 spsk. kapers
- reven skal og saft af 1 ubehandlet citron
- peber
- 1 spsk. rogn til pynt
Del og print opskriften
Tilberedning
Sprøde chips
Skær brødet i tynde skiver. Pensl med olie, og fordel brødet på en bageplade med bagepapir. Drys med salt. Rist rugbrødet ved 220 grader – helst varmluft i ca. 3 minutter, til det er sprødt og gyldent.
Crudité
Skær agurk i stave. Fjern top og bund af blegselleri og skær igennem på langs. Knæk den nederst træede ende af aspargesene, og damp dem i ca. 2 minutter. Skrub gulerødder og radiser, og anret grøntsagerne.
Tuncreme
Hak løget fint. Del tunen i flager. Vend forsigtigt tun med cremefraiche, rødløg, hakkede krydderurter, kapers, citronskal og saft. Krydr med peber, og top med rogn.
Servér crudité med tuncreme og sprøde chips.
Frugt og grønt*
Ca. 220 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
1100 KJKulhydrat
35 gFedt
11 gHeraf mættet fedt
3 g* pr. person, medmindre andet er angivet