Forside > Sundhed > Opskrifter > Crispy kylling med urtedip og linsesalat
Aftensmad Hjerteliv 2025 2

Crispy kylling med urtedip og linsesalat

Kylling er en af danskernes livretter. Her serveres kyllingen sprødstegt i selskab med en lækker ricottadip og fyldig linsesalat. Når kyllingestykkerne steges i ovnen, får de samme lækre, sprøde overflade, som havde de været en tur i olien.

Ingredienser

2 Personer

Linsesalat

  • 100 g linser
  • 2 majskolber
  • 1 løg
  • 150 g små tomater
  • 1 peberfrugt
  • ½ agurk
  • 1 lille håndfuld krydderurter
  • ½ tsk. flagesalt
  • peber

Crispy kylling

  • Ca. 300 g kyllingefilet, uden skind og ben (gem 100 g af kyllingen til pålæg)
  • 1 æg
  • 2 spsk. hvedemel
  • 50 g pankorasp
  • ½ tsk. flagesalt
  • 2 tsk. olivenolie

Urtedip

  • 1 lille håndfuld krydderurter
  • 100 g ricotta
  • ½ tsk. flagesalt
  • peber

Del og print opskriften

Linsesalat

Skyl linserne og kog som angivet på emballagen. Mens linserne koges, tilberedes det øvrige.

Fjern de yderste blade af majsene og ”skægget”, og halvér majsene. Kog dem i letsaltet vand i ca. 5 min. Afdryp majsene, og skær majskornene fra koblerne. Tag lidt majs fra til smørrebrødet.

Pil og hak løget. Skær tomaterne i kvarte og peberfrugt og agurk i små tern.

Afdryp linserne og vend med løg, majs, tomater, peberfrugt og agurk.

Urtedip

Skyl og hak urterne og rør med ricotta, flagesalt og peber. Tag 25 g urtedip fra til smørrebrødet.

Crispy kylling

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Bank kyllingefileterne let flade, skær i mindre stykker, vend med mel, sammenpisket æg og pankorasp tilsat flagesalt og peber. Fordel kyllingestykkerne adspredt på en bageplade med bagepapir og pensl med lidt olivenolie. Steg kyllingestykkerne i ovnen i ca. 20 min., til de er sprøde. Vend dem undervejs. Gem 1/3 af kyllingen til smørrebrødet. 

Servering

Servér crispy kylling med urtedip og linsesalat.

Tilberedningstid: ca. 40 min.

Frugt og grønt*

Ca. 250 g

* pr. person, medmindre andet er angivet

Energifordeling*

2300 KJ
(550 kcal)

Kulhydrat

48 g

Protein

42 g

Fedt

18 g

Heraf mættet fedt

4.5 g

* pr. person, medmindre andet er angivet