Ingredienser
2 Personer
Linsesalat
- 100 g linser
- 2 majskolber
- 1 løg
- 150 g små tomater
- 1 peberfrugt
- ½ agurk
- 1 lille håndfuld krydderurter
- ½ tsk. flagesalt
- peber
Crispy kylling
- Ca. 300 g kyllingefilet, uden skind og ben (gem 100 g af kyllingen til pålæg)
- 1 æg
- 2 spsk. hvedemel
- 50 g pankorasp
- ½ tsk. flagesalt
- 2 tsk. olivenolie
Urtedip
- 1 lille håndfuld krydderurter
- 100 g ricotta
- ½ tsk. flagesalt
- peber
Del og print opskriften
Linsesalat
Skyl linserne og kog som angivet på emballagen. Mens linserne koges, tilberedes det øvrige.
Fjern de yderste blade af majsene og ”skægget”, og halvér majsene. Kog dem i letsaltet vand i ca. 5 min. Afdryp majsene, og skær majskornene fra koblerne. Tag lidt majs fra til smørrebrødet.
Pil og hak løget. Skær tomaterne i kvarte og peberfrugt og agurk i små tern.
Afdryp linserne og vend med løg, majs, tomater, peberfrugt og agurk.
Urtedip
Skyl og hak urterne og rør med ricotta, flagesalt og peber. Tag 25 g urtedip fra til smørrebrødet.
Crispy kylling
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Bank kyllingefileterne let flade, skær i mindre stykker, vend med mel, sammenpisket æg og pankorasp tilsat flagesalt og peber. Fordel kyllingestykkerne adspredt på en bageplade med bagepapir og pensl med lidt olivenolie. Steg kyllingestykkerne i ovnen i ca. 20 min., til de er sprøde. Vend dem undervejs. Gem 1/3 af kyllingen til smørrebrødet.
Servering
Servér crispy kylling med urtedip og linsesalat.
Tilberedningstid: ca. 40 min.
Frugt og grønt*
Ca. 250 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
2300 KJKulhydrat
48 gProtein
42 gFedt
18 gHeraf mættet fedt
4.5 g* pr. person, medmindre andet er angivet