Ingredienser
8 Personer
Citronkager
- 2 store økologiske citroner
- 2 æg
- 125 g sukker
- 75 g hvedemel + ekstra til formen
- 50 g mandelmel
- 1 tsk. bagepulver
- 25 g god olivenolie
Marengs
- 1 pasteuriseret æggehvide
- 20 g sukker
Del og print opskriften
Citronkager
Tænd ovnen på 175 grader.
Riv skallen af citronerne, og pres saften ud. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.
Bland hvedemelet med mandelmelet og bagepulver og vend det i dejen sammen med citronsaft- og skal. Rør til sidst olivenolie i dejen.
Smør 8 små forme på ca. 8 cm diameter med lidt olie, og drys med mel.
Fordel dejen i formene og bag i ovnen i ca. 12 minutter. Mærk efter med en kødnål, om kagerne er bagte. Hænger der dej ved, bages de lidt længere tid.
Afkøl kagerne.


Marengs
Pisk æggehviden stiv. Tilsæt sukkeret gradvist, til det ikke længere knaser.
Fordel marengs på kagerne. Brænd marengsen let med en gasbrænder* lige før servering.
*fås i isenkræmmere og køkkenbutikker.
Antal: 8 kager (1 stk. pr. person)
Tilberedningstid: ca. 20 min. plus bagetid
Energifordeling*
800 KJKulhydrat
25 gProtein
5 gFedt
8 gHeraf mættet fedt
1 g* pr. person, medmindre andet er angivet