Forside > Sundhed > Opskrifter > Citronkager med letbrændt marengs
Hjerteliv 2025 2 Snacks

Citronkager med letbrændt marengs

Ingredienser

8 Personer

Citronkager

  • 2 store økologiske citroner
  • 2 æg
  • 125 g sukker
  • 75 g hvedemel + ekstra til formen
  • 50 g mandelmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 25 g god olivenolie

Marengs

  • 1 pasteuriseret æggehvide
  • 20 g sukker

Del og print opskriften

Citronkager

Tænd ovnen på 175 grader.
Riv skallen af citronerne, og pres saften ud. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.
Bland hvedemelet med mandelmelet og bagepulver og vend det i dejen sammen med citronsaft- og skal. Rør til sidst olivenolie i dejen.

Smør 8 små forme på ca. 8 cm diameter med lidt olie, og drys med mel.

Fordel dejen i formene og bag i ovnen i ca. 12 minutter. Mærk efter med en kødnål, om kagerne er bagte. Hænger der dej ved, bages de lidt længere tid.
Afkøl kagerne.

Citronkager med letbrændt marengs
Close-up-billede af citroner

Marengs

Pisk æggehviden stiv. Tilsæt sukkeret gradvist, til det ikke længere knaser.
Fordel marengs på kagerne. Brænd marengsen let med en gasbrænder* lige før servering.

*fås i isenkræmmere og køkkenbutikker.

Antal: 8 kager (1 stk. pr. person)

Tilberedningstid: ca. 20 min. plus bagetid

Energifordeling*

800 KJ
(200 kcal)

Kulhydrat

25 g

Protein

5 g

Fedt

8 g

Heraf mættet fedt

1 g

* pr. person, medmindre andet er angivet