Ingredienser
4 Personer
Marineret kylling
- 500 g kyllingebryst uden skind og ben
 - 1 fed hvidløg
 - ½ dl yoghurt naturel 1½%
 - ¾ tsk. paprika
 - ¾ tsk. stødt spidskommen
 - ¾ tsk. stødt koriander
 - ¾ tsk. stødt mangopulver
 - 1 spsk. revet ingefær
 - ½ tsk. tandoori-masala (krydderi)
 
Sauce
- 1 lille løg
 - 1 fed hvidløg
 - 1 stor tomat
 - 1 spsk. olivenolie
 - ½ tsk. chilipulver
 - ½ tsk. paprika
 - ½ tsk. stødt spidskommen
 - ½ tsk. salt
 - ½ spsk. reven ingefær
 - 1 tomat
 - 1 rød peberfrugt i tern
 - 1 dåse hakkede tomater
 - ¾ dl madlavningsfløde 8%
 
Salat
- 1 hjertesalat
 - ½ spidskål
 - ½ agurk
 - ½ citron
 
Tilbehør
- 4 dl rå fuldkornsbasmatiris
 - 1 grøn peberfrugt
 - 1 bundt frisk koriander
 
Del og print opskriften
Tilberedning
Marineret kylling
Skær et par små snit i hvert kyllingebryst. Pil hvidløg og hak det. Rør yoghurt med krydderier, presset hvidløg, ingefær og tandoori-masala. Vend kyllingen godt heri og lad det marinere mindst 2 timer – gerne længere tid.
Fordel kylling og marinade i et ovnfast fad og steg i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Sauce
Pil løg og hvidløg og hak det. Skær tomaten i tern. Varm olien i en gryde og svits løget. Tilsæt alle krydderier og lad dem stege et par minutter til aromaerne frigives. Tilsæt hvidløg og ingefær. Tilsæt tomater og peberfrugt i tern og de hakkede tomater og lad saucen simre under låg ved medium varme ca. 10 minutter.
Blend saucen helt fin. Vend den stegte kylling i saucen og lad den simre i 5 minutter. Tilsæt fløde og kog op.
Salat
Skyl og tør salaten og snit den groft. Snit kålen fint. Skær agurkerne i skiver og bland med salat og kål. Vend grøntsagerne med citronsaft.
Tilbehør
Retten pyntes med den grønne peberfrugt skåret i strimler og frisk koriander og serveres med salat og kogte ris som tilbehør.
Tip! I stedet for mangopulver, kan du bruge en halv limefrugt. Skrab kød og saft ud af limefrugten med en teske. Skift kyllingebryst ud med kyllingelår og steg retten færdig i ovnen i ca. 40 min i alt. Uden saucen kan kyllingelårene nemt komme i ungernes madpakke eller serveres med en tomat- og løgsalat til en hurtig frokost.
Frugt og grønt*
Ca. 360 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
2500 KJKulhydrat
80 gFedt
15 gHeraf mættet fedt
4 g* pr. person, medmindre andet er angivet