Ingredienser
4 Personer
Del og print opskriften
Tilberedning
Kom kødet i en gryde med koldt vand, så vandet lige dækker. Lad det koge op, og skum vandet af. Tilsæt salt, og skum det igen. Kom laurbærblade, persillestilke og peberkorn ved. Lad kødet simre under låg i 2-2½ time, til det er mørt. Kogetiden afhænger af udskæringen.
Pil løgene og skær dem i grove tern. Skræl rodfrugterne og skær gulerødderne i lidt tykke skiver, kartoflerne i store tern og sellerien og fem rødbeder i mindre tern. Den sidste rødbede rives, kommes i en skål med eddiken og stilles til side. Snit hvidkålen i brede strimler og del dem et par gange. Varm olien i en stegegryde og svits tomatpureen heri. Tilsæt løg og gulerødder, og svits dem. Tilsæt de øvrige grønsager på nær den revne rødbede, og tilsæt vand, så det dækker halvvejs. Bring suppen i kog, skru ned for varmen, og lad den simre svagt under låg i ca. 1 time, til det hele er meget mørt. Rør i gryden en gang imellem.
Tag kødet op og skær det i store tern. Kom kødternene i rødbedesuppen. Sigt kødsuppen og kom så meget af den i rødbedesuppen, som den kan bære, dvs. suppen skal være fyldig, men ikke så tæt som en ragout. Kom den revne rødbede med eddiken i suppen og lad den koge et par min. Smag suppen til med salt og peber, og servér den syrnede fløde, hakket persille og brød til.
Tips: Kødet kan koges dagen i forvejen. Grønsagerne koges så på selve dagen i kødsuppen, og konsistensen justeres med vand. Er der kødsuppe til overs, kan det fryses ned og bruges som basis for en suppe eller sovs.
Tip! Kødet kan koges dagen i forvejen. Grønsagerne koges så på selve dagen i kødsuppen og konsistensen justeres med vand. Er der kødsuppe til overs, kan det fryses ned og bruges som basis for en suppe eller sovs.
Frugt og grønt*
Ca. 390 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
2625 KJKulhydrat
88 gFedt
15 gHeraf mættet fedt
5 g* pr. person, medmindre andet er angivet