Sesamkartofler
Skur kartoflerne, tør dem og vend med olie. Fordel dem i skålen af en airfryer og drys med sesam. Steg dem sprøde ved 200 grader i ca. 15 min. Tjek, at de er gyldne, ellers skal de have lidt længere tid.
Alternativt fordeles de på en bageplade og bages 20 min. ved 200 grader i ovnen.
Tag kartoflerne ud, og hold dem varme – tag 100 g tilberedte kartofler fra til denne smørrebrødsret.
Bagt fisk
Læg fisken på et stykke bagepapir og krydr med flagesalt og peber. Skær citron i skiver og fordel over fisken. Bag fisken i airfryeren i ca. 10 min., til den deler sig i flager, når du trykker let på den med en finger. Alternativt tilberedes den i ovnen i 200 grader i 12 min.
Citronmarinerede bønner
Skyl og nip bønnerne. Damp dem i en gryde i 5-8 min., til de er møre. Afdryp bønnerne, og vend med reven skal og saft af citron, olivenolie, flagesalt og peber.
Selleripuré
Skræl selleri og skær i tern. Kom selleri i en gryde med presset hvidløg og bouillon og kog i ca. 10 min. ved jævn varme, til den er mør. Hæld bouillon fra og blend, mens du gradvist spæder til med sødmælk og dernæst med bouillon, indtil du har en dejlig cremet selleripuré. Smag til med flagesalt og peber.
Servering
Anret selleripuré i bunden af to tallerkener, top med fisk, og servér med citronmarinerede bønner og sesamkartofler. Top med kørvel.
Tilberedningstid: ca. 40 min.
Ingredienser
2 Personer
Sesamkartofler
- 500 g små kartofler – 100 g tilberedt kartofler tages fra til smørrebrød
- 1 spsk. olivenolie
- 2 tsk. sesamfrø
- ½ tsk. flagesalt
Selleripuré
- 400 g knoldselleri
- 1 fed hvidløg
- 2 dl bouillon til kogning
- 1 dl sødmælk
- ½ tsk. flagesalt
- peber
Citronmarinerede bønner
- 200 g grønne bønner
- reven skal og saft af 1 citron
- 2 tsk. olivenolie
- ½ tsk. flagesalt
- peber
Bagt fisk
- 300 g fiskefileter af hvid fisk, fx torsk eller lyssej
- ½ tsk. flagesalt
- peber
- ½ citron
- 1 lille bundt kørvel
Del og print opskriften
Frugt og grønt*
Ca. 250 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
2200 KJKulhydrat
46 gProtein
37 gFedt
18 gHeraf mættet fedt
3 g* pr. person, medmindre andet er angivet