Forside > Sundhed > Opskrifter > Bagt fisk, selleripure, citronmarinerede bønner og sesamkartofler
Aftensmad Hjerteliv 2025 2

Bagt fisk, selleripure, citronmarinerede bønner og sesamkartofler

Sesamkartofler

Skur kartoflerne, tør dem og vend med olie. Fordel dem i skålen af en airfryer og drys med sesam. Steg dem sprøde ved 200 grader i ca. 15 min. Tjek, at de er gyldne, ellers skal de have lidt længere tid.

Alternativt fordeles de på en bageplade og bages 20 min. ved 200 grader i ovnen.

Tag kartoflerne ud, og hold dem varme – tag 100 g tilberedte kartofler fra til denne smørrebrødsret.

Bagt fisk

Læg fisken på et stykke bagepapir og krydr med flagesalt og peber. Skær citron i skiver og fordel over fisken. Bag fisken i airfryeren i ca. 10 min., til den deler sig i flager, når du trykker let på den med en finger. Alternativt tilberedes den i ovnen i 200 grader i 12 min.

Citronmarinerede bønner

Skyl og nip bønnerne. Damp dem i en gryde i 5-8 min., til de er møre. Afdryp bønnerne, og vend med reven skal og saft af citron, olivenolie, flagesalt og peber.

Selleripuré

Skræl selleri og skær i tern. Kom selleri i en gryde med presset hvidløg og bouillon og kog i ca. 10 min. ved jævn varme, til den er mør. Hæld bouillon fra og blend, mens du gradvist spæder til med sødmælk og dernæst med bouillon, indtil du har en dejlig cremet selleripuré. Smag til med flagesalt og peber.

Servering

Anret selleripuré i bunden af to tallerkener, top med fisk, og servér med citronmarinerede bønner og sesamkartofler. Top med kørvel.  

Tilberedningstid: ca. 40 min.

Ingredienser

2 Personer

Sesamkartofler

  • 500 g små kartofler – 100 g tilberedt kartofler tages fra til smørrebrød
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. sesamfrø
  • ½ tsk. flagesalt

Selleripuré

  • 400 g knoldselleri
  • 1 fed hvidløg
  • 2 dl bouillon til kogning
  • 1 dl sødmælk
  • ½ tsk. flagesalt
  • peber

Citronmarinerede bønner

  • 200 g grønne bønner
  • reven skal og saft af 1 citron
  • 2 tsk. olivenolie
  • ½ tsk. flagesalt
  • peber

Bagt fisk

  • 300 g fiskefileter af hvid fisk, fx torsk eller lyssej
  • ½ tsk. flagesalt
  • peber
  • ½ citron
  • 1 lille bundt kørvel

Del og print opskriften

Frugt og grønt*

Ca. 250 g

* pr. person, medmindre andet er angivet

Energifordeling*

2200 KJ
(500 kcal)

Kulhydrat

46 g

Protein

37 g

Fedt

18 g

Heraf mættet fedt

3 g

* pr. person, medmindre andet er angivet