Ingredienser
2 Personer
Kålsalat
- 200 g snittet rødkål
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. sukker
- 100 g frosne edamamebønner (gem resten til næste dag)
- 1 avocado
- Saft af ½ citron
- 1 æble
- ½ dåse kikærter (ca. 125 g drænet vægt – resten kan fryses og gemmes)
- Rest af stegt kylling (200 g)
- Lidt frisk koriander
Asiatisk dressing
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. friskrevet ingefær
- 2 tsk. sojasauce
- 2 spsk. eddike
- 1,5 spsk. sesamolie
Del og print opskriften
OBS: Denne opskrift indeholder en rest kylling fra denne opskrift.
Du kan enten vælge at lave begge retter, eller du kan stege frisk kyllingekød. Retten vil derfor tage lidt længere end de 20 minutter, der er angivet.
Kålsalat
Kom kålen i en skål og drys med salt og sukker og kram den godt. Kom edamamebønner i en lille skål og hæld kogende vand over. Skær avocado i lameller og pres citronsaft over. Skær æblet i kvarte, fjern kernehus og skær æblet i både. Afdryp kikærter, skyl og afdryp. Lun eventuelt kyllingekødet i microovnen eller på en pande i lidt olie.
Asiatisk dressing
Rør ingredienserne til dressingen sammen.
Servering
Fordel kålen i en skål og vend godt med dressingen. Anret salaten i to skåle og top med edamamebønner, avocado, æble og afdryppede kikærter. Top salaten med kylling og koriander.
TIP Køber du et helt rødkålshoved, så fjern de yderste blade og stokken, og snit kålen fx på et mandolinjern. Kom resten af kålen i en frysepose og opbevar på køl, så holder den sig fint i flere dage. Skal det gå stærkt, så køb kål, som allerede er snittet.
Frugt og grønt*
Ca. 250 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
2200 KJKulhydrat
29 gProtein
32 gFedt
27 gHeraf mættet fedt
4 gKostfibre
5.3 g* pr. person, medmindre andet er angivet