Ingredienser
4 Personer
Sprøde grønsager
- 500 g hvide asparges
- 1 lille spidskål
- 1 bundt radiser
- 200 g friskbælgede ærter
Æggekage
- 6 æg
- 2 dl mælk
- 2 spsk. kartoffelmel
- 1 bundt purløg
- salt og peber
- ½ spsk. olivenolie
Tilbehør
- 4 tykke skiver rugbrød, 400 g
Del og print opskriften
Tilberedning
Fordel bacon på en bageplade med bagepapir, og steg den sprød i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter. Læg baconen til afdrypning på et stykke fedtsugende papir.
Kog kyllingekødet i ca. 20 minutter, til det er godt mørt. Findel den med en gaffel. Tilsæt eventuelt lidt af kogevandet, så kyllingen forbliver saftig.
Sprøde grønsager
Skræl aspargesene – begynd fra hovedet. Knæk den nederste træede ende af aspargesene og damp aspargesene i ca. 5 minutter, til de er møre. Afdryp aspargesene, og snit dem i mindre stykker.
Halvér spidskålen, fjern stokken og de yderste blade, og snit spidskålen fint. Skær radiserne i skiver. Vend spidskål med asparges, radiser og ærter.
Æggekage
Pisk æg, mælk, kartoffelmel og klippet purløg – gem lidt til pynt- godt sammen, og krydr med salt og peber. Varm olien på en pande med slip let-belægning, som tåler at komme i ovnen, og hæld æggemassen herpå. Stil panden i ovnen, og bag æggekagen ved 200 grader i ca. 15 minutter, til æggekagen er gylden og gennembagt.
Top æggekagen med sprøde grøntsager, kylling og bacon og drys resten af purløget over. Servér rugbrød til.
Frugt og grønt*
Ca. 338 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
2511 KJKulhydrat
74 gFedt
20 gHeraf mættet fedt
5 g* pr. person, medmindre andet er angivet