Forside > Sundhed > Opskrifter > Æggekage med kartofler, spinat og tomat
Aftensmad

Æggekage med kartofler, spinat og tomat

Ingredienser

4 Personer

Æggekage

  • 2 løg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 500 g kogte kartofler
  • 300 g frisk spinat
  • 500 g cocktailtomater
  • 1 dl skummet-, mini- eller letmælk
  • 2 tsk. mel
  • 6 æg
  • 1 tsk. salt
  • peber

Krydderurtesalat

  • 1 bundt persille
  • 1 bundt purløg
  • 1 spsk. æbleeddike
  • salt og peber

Tilbehør

  • 6 skiver rugbrød, 300 g
  • sennep

Del og print opskriften

Tilberedning

Æggekage
Skær løgene i smalle både, og svits dem i olien på en pande, til de er klare. Skær kartoflerne i store tern, og steg dem med løgene i et par minutter. Tilsæt spinat, og svits den med, til den er faldet helt sammen. Halvér tomaterne, og vend dem med de andre grøntsager. Pisk mælken i melet til en jævn blanding. Pisk herefter æggene i, og tilsæt salt og peber. Hæld æggemassen over grøntsager og kartofler på panden. Lad æggekagen simre ved svag varme, til den er stivnet. Læg gerne låg over, så går det hurtigere.

Krydderurter
Skyl og tør krydderurterne. Pluk persillen, og skær purløget i lange stykker. Vend krydderurterne med æbleeddike, salt og peber, og drys salaten over æggekagen inden servering.

Servér rugbrød og sennep til æggekagen.

Frugt og grønt*

Ca. 270 g

* pr. person, medmindre andet er angivet

Energifordeling*

2299 KJ
(547 kcal)

Kulhydrat

79 g

Fedt

19 g

Heraf mættet fedt

4 g

* pr. person, medmindre andet er angivet