Ingredienser
4 Personer
Æggekage
- 2 løg
- 2 spsk. olivenolie
- 500 g kogte kartofler
- 300 g frisk spinat
- 500 g cocktailtomater
- 1 dl skummet-, mini- eller letmælk
- 2 tsk. mel
- 6 æg
- 1 tsk. salt
- peber
Krydderurtesalat
- 1 bundt persille
- 1 bundt purløg
- 1 spsk. æbleeddike
- salt og peber
Tilbehør
- 6 skiver rugbrød, 300 g
- sennep
Del og print opskriften
Tilberedning
Æggekage
Skær løgene i smalle både, og svits dem i olien på en pande, til de er klare. Skær kartoflerne i store tern, og steg dem med løgene i et par minutter. Tilsæt spinat, og svits den med, til den er faldet helt sammen. Halvér tomaterne, og vend dem med de andre grøntsager. Pisk mælken i melet til en jævn blanding. Pisk herefter æggene i, og tilsæt salt og peber. Hæld æggemassen over grøntsager og kartofler på panden. Lad æggekagen simre ved svag varme, til den er stivnet. Læg gerne låg over, så går det hurtigere.
Krydderurter
Skyl og tør krydderurterne. Pluk persillen, og skær purløget i lange stykker. Vend krydderurterne med æbleeddike, salt og peber, og drys salaten over æggekagen inden servering.
Servér rugbrød og sennep til æggekagen.
Frugt og grønt*
Ca. 270 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
2299 KJKulhydrat
79 gFedt
19 gHeraf mættet fedt
4 g* pr. person, medmindre andet er angivet