Ingredienser
- 100 g bacon i tynde skiver
- 500 g kogte kartofler
- 4 æg
- 1 spsk kartoffelmel
- ½ dl mælk
- ½ tsk salt
- ½ tsk peber
- 2 tomater
- 1 bundt purløg
- 200 g fuldkornsbrød
- 200 g salat
Tilberedning
Steg baconen sprød på en pande uden fedtstof og lad de stegte baconskiver dryppe af på et stykke køkkenrulle. Hæld det meste af stegefedtet væk, men lad ca. 1 tsk være tilbage på panden. Skær kartoflerne i tykke skiver og svits dem på panden et par min. Rør æg, kartoffelmel, mælk, salt og peber sammen i en skål og hæld blandingen over kartoflerne. Skru ned til middelhøj varme og dæk panden med et låg eller sølvpapir. Lad æggekagen stege i 10-15 min., til al æggemassen er stivnet. Skær tomaterne i både og læg dem og baconskiverne ovenpå æggekagen. Drys med finthakket purløg.
Frugt og grønt pr. person
75 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
1225 kJ (300 kcal). Kulhydrat 46 g. Fedt 8 g, heraf mættet fedt 3 g
Rumlerikkerne - det er sjovt at være sund