Ingredienser

  • 100 g bacon i tynde skiver
  • 500 g kogte kartofler
  • 4 æg
  • 1 spsk kartoffelmel
  • ½ dl mælk
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk peber
  • 2 tomater
  • 1 bundt purløg
Tilbehør
  • 200 g fuldkornsbrød
  • 200 g salat

Tilberedning

Steg baconen sprød på en pande uden fedtstof og lad de stegte baconskiver dryppe af på et stykke køkkenrulle. Hæld det meste af stegefedtet væk, men lad ca. 1 tsk være tilbage på panden. Skær kartoflerne i tykke skiver og svits dem på panden et par min. Rør æg, kartoffelmel, mælk, salt og peber sammen i en skål og hæld blandingen over kartoflerne. Skru ned til middelhøj varme og dæk panden med et låg eller sølvpapir. Lad æggekagen stege i 10-15 min., til al æggemassen er stivnet. Skær tomaterne i både og læg dem og baconskiverne ovenpå æggekagen. Drys med finthakket purløg.

Frugt og grønt pr. person

75 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1225 kJ (300 kcal). Kulhydrat 46 g. Fedt 8 g, heraf mættet fedt 3 g

Rumlerikkerne - det er sjovt at være sund