Ingredienser

Æggekage
  • 2 løg
  • 2 spsk olivenolie
  • 500 g kogte kartofler
  • 300 g frisk spinat
  • 500 g cocktailtomater
  • 1 dl skummet-, mini- eller letmælk
  • 2 tsk mel
  • 6 æg
  • 1 tsk salt
  • peber
Krydderurtesalat
  • 1 bundt persille
  • 1 bundt purløg
  • 1 spsk æbleeddike
  • salt og peber
Tilbehør
  • 6 skiver rugbrød, 300 g
  • sennep

Tilberedning

Æggekage
Skær løgene i smalle både, og svits dem i olien på en pande, til de er klare. Skær kartoflerne i store tern, og steg dem med løgene i et par minutter. Tilsæt spinat, og svits den med, til den er faldet helt sammen. Halvér tomaterne, og vend dem med de andre grøntsager. Pisk mælken i melet til en jævn blanding. Pisk herefter æggene i, og tilsæt salt og peber. Hæld æggemassen over grøntsager og kartofler på panden. Lad æggekagen simre ved svag varme, til den er stivnet. Læg gerne låg over, så går det hurtigere.

Krydderurter
Skyl og tør krydderurterne. Pluk persillen, og skær purløget i lange stykker. Vend krydderurterne med æbleeddike, salt og peber, og drys salaten over æggekagen inden servering.

Servér rugbrød og sennep til æggekagen.

Frugt og grønt pr. person

270 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2299 kJ (547 kcal). Kulhydrat 79 g. Fedt 19 g, heraf mættet fedt 4 g

Ude og Hjemme, uge 10, 2014