Ingredienser

  • 100 g frisk spinat
  • 4 tomater
  • 200 g kogte kartofler
  • 4 æg
  • salt og peber
Tilbehør
  • 4 skiver ristet rugbrød, 200 g

Tilberedning

Skyl spinaten og slyng den tør. Skær tomaterne i både. Skær kartoflerne i skiver. Fordel kartofler, spinat og tomater i fire små cocotter eller ildfaste skåle. Spinaten fylder meget, men falder sammen under bagning. Slå æggene ud, et i hver cocotte, krydr med salt og peber og vend det forsigtigt rundt med en gaffel.

Sæt cocotterne i ovnen ved 180 grader og bag dem i ca. 15 minutter til æggemassen har sat sig.

Servér dem med ristet rugbrød.

TIP
Cocotterne kan tilsættes parmaskinke. Fordel 1 skive i hver cocotte, eller servér parmaskinke som tilbehør til cocotterne.

Frugt og grønt pr. person

100 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1020 kJ (243 kcal). Kulhydrat 37 g. Fedt 7 g, heraf mættet fedt 2 g

Hjertenyt nr. 1, 2013