Ingredienser
- 100 g frisk spinat
- 4 tomater
- 200 g kogte kartofler
- 4 æg
- salt og peber
- 4 skiver ristet rugbrød, 200 g
Tilberedning
Skyl spinaten og slyng den tør. Skær tomaterne i både. Skær kartoflerne i skiver. Fordel kartofler, spinat og tomater i fire små cocotter eller ildfaste skåle. Spinaten fylder meget, men falder sammen under bagning. Slå æggene ud, et i hver cocotte, krydr med salt og peber og vend det forsigtigt rundt med en gaffel.
Sæt cocotterne i ovnen ved 180 grader og bag dem i ca. 15 minutter til æggemassen har sat sig.
Servér dem med ristet rugbrød.
TIP
Cocotterne kan tilsættes parmaskinke. Fordel 1 skive i hver cocotte, eller servér parmaskinke som tilbehør til cocotterne.
Frugt og grønt pr. person
100 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
1020 kJ (243 kcal). Kulhydrat 37 g. Fedt 7 g, heraf mættet fedt 2 g
Hjertenyt nr. 1, 2013