Yoga kan give en positiv effekt hos patienter med atrieflimren
Yoga og andre mind-body-interventioner, der påvirker forholdet mellem krop og sind, kan lindre nogle psykiske og fysiske effekter i forbindelse med atrieflimren.
Hvorfor falder borgere fra i kommunal hjerterehabilitering?
Selv at ville klare træningen eller at få logistikken til at gå op med arbejde, familie og rehabilitering, er blot nogle eksempler på årsager til frafald i hjerterehabilitering.
Det kan betale sig at hoppe på cyklen i en sen alder
Cykling ser ud til at reducere risikoen for en for tidlig død blandt mennesker med diabetes, ifølge et dansk studie. Selv hvis man først begynder at cykle i en sen alder.
Fire konkrete forslag skal holde folk fysisk aktive
Når træningstilbuddet i det kommunale sundhedscenter løber ud, er det svært for mange at fortsætte på egen hånd. Projektet ”Aktive Fællesskaber” har set på både udfordringer og løsninger og er nu klar til at teste fire konkrete idéer, der skal gøre det nemmere for folk at træde ind ad døren til de lokale foreningstilbud.
Nye anbefalinger fra WHO om fysiskaktivitet
WHO har for første gang i 10 år opdateret sin vejledning for børn og voksnes motionsvaner.
“Vi kan konstatere, at fodbold meget effektivt forebygger hjerte-kar-sygdomme”
Fodbold som medicin: Motionsfodbold er en dokumenteret effektiv forebyggelse af hjerte-kar-sygdomme og er godt til at fastholde deltagerne. Derfor er Hjerteforeningen indgået i et samarbejde om ’Fodbold for Hjertet’.
Medicinsk yoga hjælper patienter med atrieflimren
Medicinsk yoga har i videnskabelige studier vist sig at kunne være et gavnligt supplement til behandlingen af patienter med hjerterytmeforstyrrelser. I Svendborg Kommune har tilbud om medicinsk yoga til patienter med atrieflimren vist sig at være meget populære.
Fysisk træning kan reducere fedtvæv i hjertet
Styrketræning og udholdenhedstræning kan reducere mængden af fedtvæv i hjertet hos overvægtige. Det er ny viden, som kan vise sig vigtig i forebyggelsen af hjerte-kar-sygdomme.
Fysisk træning kan forebygge hjertesvigt, men start i tide
Regelmæssig fysisk træning med en blanding af middel og høj intensitet kan forebygge hjertesvigt med en bevaret pumpefunktion hos midaldrende.
Frit valg mellem intensiv og moderat træning for patienter med hjertesvigt
Ny forskning: Patienter med kronisk hjertesvigt får bedre hjertefunktion af at træne, men de har ikke mere gavn af høj intensitet i stedet for moderat, viser det første store studie.