Tværsektoriel virtuel sparring – en inspirationshistorie
Tværsektoriel sparring er virtuelle møder
mellem kommunale medarbejdere i
Odense, Assens og Nordfyns kommuner
og Hjertemedicinsk afdeling, OUH, hvor
konkrete hjertepatient-cases drøftes, og
der afholdes situationsbaseret læring og
undervisning i emner vedrørende
hjertepatienter
Når hjertesygdom truer arbejdslivet
Seksuel sundhed i hjerterehabilitering indtager kommunerne
I Albertslund Kommune har man lavet en struktureret indsats, hvor borgere i hjerterehabilitering får rådgivning om seksuel sundhed. Læs her om erfaringer med indsatsen, og hvordan den startede op.
Fast opfølgning efter lungeemboli udbredes til hele landet
Et struktureret nationalt opfølgningstilbud efter lungeemboli er blevet taget godt imod af både patienter og fagpersoner ved afprøvning i en pilottest. Opfølgningstilbuddet skal nu udbredes til hele landet.
Den farvede streg på hospitalsgulvet burde føre hele vejen hjem til patientens dagligstue
Forsker og forebyggelsesekspert peger på, at rehabiliteringen har pressede vilkår i Danmark, og at vores viden om, hvor vi skal sætte ind, er afgørende for de løsninger, som vi skal skabe.
Hjertepatienter har udfordringer med at vende tilbage til arbejdet
Mange hjertepatienter – især hjertesvigtpatienter – har svært ved at vende godt og stabilt tilbage til arbejdet. For at lykkes kræver det en større indsats, der har fokus på den del af rehabiliteringen, der drejer sig om hjertepatienternes tilknytning til arbejdsmarkedet. Det konkluderer ny forskning.
Kognitiv adfærdsterapi har effekt på psykisk belastning og genindlæggelser
Kognitiv adfærdsterapi i grupper som supplement til traditionel hjerterehabilitering medførte en reduktion af de psykiske belastninger og færre genindlæggelser blandt to grupper hjertepatienter. Det viser et nyt studie.
Rehabilitering til klapopererede kan reducere genindlæggelser
Antallet af genindlæggelser kan reduceres indenfor det første år efter en klapoperation ved at tilbyde patienterne et rehabiliteringsforløb.
Hvorfor falder borgere fra i kommunal hjerterehabilitering?
Selv at ville klare træningen eller at få logistikken til at gå op med arbejde, familie og rehabilitering, er blot nogle eksempler på årsager til frafald i hjerterehabilitering.
Næsten halvdelen af hjertesvigtspatienter henvises ikke til hjerterehabilitering
Et registerstudie viser, at selvom andelen af patienter med hjertesvigt, der henvises til træningsbaseret hjerterehabilitering, er steget markant siden 2010, henvises kun godt halvdelen. Henvisningsandelen afhænger i høj grad af socioøkonomiske og kliniske faktorer.