Salt og hjertekarsygdom
Mindre salt i maden vil samlet set nedsætte risikoen for hjertekarsygdom. Desuden ser der ikke ud til at være nogen negative konsekvenser af at sænke saltindtaget til det anbefalede niveau, hvilket der tidligere har været rejst tvivl om.
Ernæringsintervention på tværs af sektorer
Nyt fra hjertekostens brændpunkter
Vegetarisk eller vegansk kost ser ud til at nedsætte risikoen for åreforkalkning og blodprop i hjertet
Spiser man en vegetarisk eller vegansk kost, kan det have en dokumenteret positiv effekt på de blodlipider, der bidrager til åreforkalkning og er en af hovedårsagerne til hjertekarsygdom.
Et højt indtag af glycyrrhizinsyre fra lakridsholdige produkter kan i værste tilfælde være livstruende
Et overforbrug af slik, is, te og andre produkter med et højt indhold af glycyrrhizinsyre regnes typisk for skadeligt for ældre med hjerte-kar-sygdom. Men også unge og raske kan få en akut farlig forhøjelse af blodtrykket. I værste fald kan et overforbrug føre til hjertestop.
På de sociale medier eksponeres unge for føde- og drikkevarer med et højt indhold af fedt, salt og sukker.
Danske børn og unge eksponeres i udpræget grad for markedsføring af føde- og drikkevarer med et højt indhold af fedt, salt og sukker på sociale medier. Det indikerer en stor ny kortlægning gennemført af Hjerteforeningen. Kortlægningen er den første af sin slags i en dansk kontekst.
Digital markedsføring påvirker børn og unges fødevarevalg
Når børn og unge møder digital markedsføring af fødevarer med et højt indhold af fedt, salt og sukker får de en større præference for produkterne og deres indtag af dem øges. Det viser ny gennemgang af den videnskabelige evidens på området.
Fup eller fakta om fiskeolie
Hvad er op og ned i den aktuelle viden om fiskeolie som kosttilskud? Christian Bork ph.d. og læge ved Kardiologisk Afdeling på Aalborg Universitetshospital forsker inden for omega-3 fedtsyrer og hjerte-kar-sygdom. Vi har bedt ham svare på de hyppigste spørgsmål om fiskeolie.
Fiskeolietilskud kan stadig ikke anbefales til forebyggelse af hjertekarsygdom
Fiskeolie som kosttilskud har ingen eller kun beskeden effekt på forebyggelse af hjertekarsygdomme, men kan måske øge risikoen for atrieflimren.
Er rødvin sundt for hjertet?
I mange år har vi hørt devisen om, at ”rødvin er godt for hjertet”, men er det nu også den fulde sandhed? Noget tyder på, at der kan være en beskyttende virkning af hjerte-kar-sygdom ved et lille til moderat alkoholindtag. Skal vi derfor anbefale et dagligt glas vin til hjertepatienter for sundhedens skyld?