Ernæringsintervention på tværs af sektorer
Nyt fra hjertekostens brændpunkter
Ny viden: Nordisk kost og hjerte-kar-sygdomme
Nordisk kost ser ud til at kunne mindske risikoen for hjertekarsygdomme. Men hvad er nordisk kost? Få den nyeste viden på området i dette interview med adjungeret professor Kjeld Hermansen.
Råderum for tomme kalorier
Tomme kalorier fra slik, chokolade, chips, kage, sodavand, øl og vin fylder meget i danskernes mad, viser data fra DTU Fødevareinstituttet. Der ligger derfor en stor opgave i at hjælpe borgere og patienter til at begrænse deres indtag af de næringsfattige og energitætte fødevarer for at nedsætte risikoen for hjerte-kar-sygdomme.
Mættet fedt – en hjørnesten i forebyggelse af hjerte-kar-sygdom
Reduktion af mættet fedt har været en hjørnesten i forebyggelsen af hjerte-kar-sygdomme igennem årtier. I de seneste år er der sået tvivl om evidensen bag disse anbefalinger. Bliv opdateret på den nyeste evidens om mættet fedt, den dertilhørende debat og hvad Hjerteforeningen anbefaler.
Fuldkorn fra rug er særligt hjertevenligt – gluten er neutralt
God ide at spise rugbrød og ingen grund til at undgå gluten, viser studier med fuldkorn og gluten.
Nitratrig kost er ikke en smutvej til lavt blodtryk
Rødbedesaft og spinatsmoothies er ikke en smutvej til at kontrollere blodtrykket, forklarer både professor og diætist.