Ny viden: Nordisk kost og hjerte-kar-sygdomme

Nordisk kost ser ud til at kunne mindske risikoen for hjertekarsygdomme. Men hvad er nordisk kost? Få den nyeste viden på området i dette interview med adjungeret professor Kjeld Hermansen.

Råderum for tomme kalorier

Tomme kalorier fra slik, chokolade, chips, kage, sodavand, øl og vin fylder meget i danskernes mad, viser data fra DTU Fødevareinstituttet. Der ligger derfor en stor opgave i at hjælpe borgere og patienter til at begrænse deres indtag af de næringsfattige og energitætte fødevarer for at nedsætte risikoen for hjerte-kar-sygdomme.  

Mættet fedt – en hjørnesten i forebyggelse af hjerte-kar-sygdom

Reduktion af mættet fedt har været en hjørnesten i forebyggelsen af hjerte-kar-sygdomme igennem årtier. I de seneste år er der sået tvivl om evidensen bag disse anbefalinger. Bliv opdateret på den nyeste evidens om mættet fedt, den dertilhørende debat og hvad Hjerteforeningen anbefaler.