Stien går over åbne marker, langs skovbryn og ved alsidig vandkant, hvor der er rigt fugleliv. Langs Orø Dyrepark er det muligt at se dyrene, som går på dyreparkens savanne.

Turen begynder ved Orø Strandcamping som har is-hus, spisested og legeplads; www.oroecamping.dk.

På ruten kommer man forbi Orø Veteranlandbrug, hvor man kan se, hvordan folk boede og arbejdede før i tiden. oroeveteranlandbrug.dk

Nede ved vandet støder man på en af Orøs mange trampestier. Langs stien kan man opleve det alsidige fugleliv ved kystens mange små bugter. Stien snor sig langs kysten og på et tidspunkt kommer man til det store dyrehegn, der afgrænser Orøstrand Dyrepark. Er man heldig kan man se bisoner, lamaer og kronvildt, som går på dyreparkens savanne. Det er muligt at besøge dyreparken: https://oroestrand.dk/dyreparken/

Hjertestien er til tider smal og går på kuperet terræn langs vandet. Stien følger også lande- og markveje. Stien egner sig ikke til cykling, barnevogne, kørestole eller gangbesværede.

Har man fået lyst til at gå mere på Orøs trampestier eller opleve andet af øen, kan der hentes inspiration på hjemmesiden; https://oroe.dk.