Slice 1
Hjertesøskende

Jeg bliver drillet lidt med, at jeg ikke har en normal familie

Gabriella på 10 år fortæller om at have en storesøster med en medfødt hjertefejl

Hvordan er det for dig at have en storesøster med hjertefejl?

– Jeg synes nogle gange, at det er irriterende at være hjertesøskende, Jeg var 4 år, første gang jeg hørte, at min storesøster havde en hjertefejl. Jeg blev både trist og ked af det, og også meget irriteret over, at det var sådan det skulle være. Jeg kunne bare ikke forstå det.

Kan de andre i klassen forstå, hvordan du har det med det?

– Ja, de forstår det, men nogle gange kan de godt begynde at drille mig lidt med at “vi har en normal familie, og det har du ikke”, og så bliver jeg rigtig, rigtig ked af det og går væk fra dem og finder nogle andre at lege med.

På søskendeweekenden har jeg også mødt andre, der er blevet drillet med at deres søster eller bror ikke kan løbe eller slå vejrmøller eller lave gymnastik.

Hvad er dit råd til andre søskende, der bliver drillet?

– Gå væk fra dem, der driller, og find nogle andre at være sammen med. Og tag med på søskendeweekend og til arrangementer, hvor du kan møder andre søskende, der også har prøvet det, og som kan hjælpe dig.

af Monica C. Madsen