Om projektet
Hjerteforeningen kæmper for en akutindsats af høj kvalitet. Vi kæmper for, at langt flere skal overleve et hjertestop udenfor hospital – og overleve med færrest mulige mén!
Om Hjerteredderprojektet
Forskning viser, at akutte problemer med hjertet kan ramme os alle, og at vores overlevelseschancer afhænger af, om vi kan træde til hurtigt og med denne rette hjælp.
Hvert minut og et kompetent medmenneske tæller i den sammenhæng. Dér vil vi i Hjerteforeningen spille en afgørende rolle.
I Hjerteforeningen vil vi sikre viden om genoplivning til alle danskere – og samtidig være med til at styrke de faglige miljøer – så vi er parate med det bedste akutte indsats, når lynet slår ned.
Hjerteforeningen søsatte i 2017 Hjerteredderprojektet i et tæt samarbejde med Dansk Råd for Genoplivning og med økonomisk støtte fra Østifterne. Ambitionen var at gøre genoplivning til en folkesag og sikre at langt flere danske tør træde til og handle. Hjerteredderprojektet består af;
- Landsdækkende kampagne – samt viden og rådgivning vedr. hjertestop og genoplivning til alle danskere
- Tilbud om gratis Hjerteredderkursus – 30 minutters intro i genoplivning – basal viden om genoplivning til alle danskere over 15 år
- Gratis ERC HLR-AED instruktøruddannelse for frivillige instruktører
- Et frivilligt instruktørkorps på mere end 300 instruktører
- Hjertestarterdag i uge 42, Hjerteredder uge 29 på stranden og en langt række øvrige events rundt om i landet med fokus på hjertestop og genoplivning
- Hjerteredderprojektet understøtter desuden, med økonomisk støtte fra Østifterne, Hjerteforeningens kåring af Årets Hjerteredder og Hjertegalla.
Hjerteforeningen og Dansk Råd for Genoplivning havde et ønske om at udvikle et koncept for undervisning i genoplivning, der er let tilgængeligt, og som kan appellere til alle målgrupper. På den baggrund udviklede vi i samarbejde Hjerteredderkursus – 30 minutters intro i genoplivning. Det korte introduktionskursus i genoplivning er godkendt ved Europæisk Råd for Genoplivning og følger internationale standarder og guidelines for HLR-AED.
Hjerteredderkursus – 30 minutters intro i genoplivning
Hjerteforeningen og Dansk Råd for Genoplivning havde et ønske om at udvikle et koncept for undervisning i genoplivning, der er let tilgængelig, og som kan appellere til alle typer målgrupper.
På den baggrund udviklede vi i samarbejde Hjerteredderkursus – 30 minutters intro i genoplivning.
Det korte introduktionskursus i genoplivning er godkendt ved Europæisk Råd for Genoplivning og følger internationale standarder og guidelines for HLR-AED.
I dag har mere end 160.000 danskere gennemført kurset – og 98% af deltagerne vil anbefale kurset til andre!
Kommunikationsbureauet Advice, som har gennemført en omfattende evaluering af konceptet, konkluderede at Introduktionskurserne er et HIT! Evalueringen viser blandt andet, at:
- 62% af deltagerne på et kursus er meget tilfredse, 34% er tilfredse (dvs. hele 96% er tilfredse)
- 98% vil anbefale andre at deltage i samme kursus
- 88% tør træde til med genoplivning efter de har været på kursus
- 90% kan svare rigtigt på 7 ud af 7 spørgsmål om genoplivning
Fakta
- Hvis ingen træder til med genoplivning inden ambulancens ankomst, så overlever 1 ud af 25
- Hvis et vidne træder til med hjertemassage inden ambulancens ankomst, så overlever 1 ud af 7
- For personer med hjertestop, som modtager genoplivning med brug af en hjertestarter inden ambulancen ankommer overlever næsten 1 ud af 2,5