GIV LIV

Træningspakke 6

Træningsprogram 6

 

Programmet tager 15 minutter og indeholder opvarmning, øvelser med puls og styrke og udstrækning, tilrettelagt af  Hjerteforeningens fysioterapeut. Undervejs guider vi, så du nemt kan tilpasse øvelserne til dit fysiske niveau.

 

I dette program kommer vi igennem følgende øvelser:

 

  • Opvarmning

 

  • Squats
  • Bækkenløft
  • Knæfirestående spark
  • Forside af lår
  • Step up
  • Lunges
  • Wall sit

 

  • Udstrækning

 

Ude til højre finder du din hjertesunde kostplan, som er udviklet af Hjerteforeningens diætist. Kostplanen kan bruges som inspiration til at sammensætte en hjertesund kost og få mest mulig energi til træningen og i dagligdagen.

 

Neden for har vi samlet en række gode råd om træning fra Hjerteforeningens egne eksperter, så du kan blive klogere på vigtigheden af at varme kroppen op og strække grundigt ud efter din træning.

 

Vi ønsker dig en god træning.

Din hjertesunde kostplan

Sund mad er vigtigt for dit hjerte og hjælper med at holde kroppen stærk og give dig god energi til træning.

Hjerteforeningens diætist har derfor sammensat en struktureret kostplan for en uge, hvor du får lejlighed til at smage vores mange spændende opskrifter. 

Gode råd og øvelser

Sådan kan du nudge dig til mere motion

Når du skal i gang med motion, så gør det nemt og gør det enkelt. Store forkromede planer med lange og hyppige træningspas tager pusten fra enhver og holder sjældent på den lange bane. Det bliver surt og uoverskueligt. Du bliver stresset og negativ, og så løber det hele ud i sandet. Så keep it simple.

Back view of senior woman following an online stretching class looking at TV screen - Technology concepts

Opvarmning - kom godt i gang!

Opvarmning er en central og vigtig del af din træning. Opvarmningen forbereder kroppen både fysisk og mentalt til den fysiske aktivitet, du skal i gang med.

Middle aged woman stretching yoga exercise while sitting forward on the bed while her hands are holding the feets. Focus on the feets and hands.

Udstræk - forebyg skader

Alle har gavn af en gradvis nedkøling efter træning. Her sænkes intensiteten langsomt, og hjerte og kredsløb tilpasses igen et lavere aktivitetsniveau og  en lavere puls. 

Bevæg dig for livet

billeder til brug 2

Erimitageløbet

HJERTETOUREN (fotograf, Jørgen Vinberg)

Hjertetouren

Y

Friløbet