Ny rapport om Røgfri arbejdstid i de danske kommuner giver gode anbefalinger til beslutnings- og implementeringsprocessen.

Hjerteforeningen har brugt det sidste år på at indsamle erfaringer med indførelse af Røgfri arbejdstid i de danske kommuner. Det er der kommet en ny rapport ud af. Rapporten er baseret på en kvalitativ undersøgelse af beslutnings- og implementeringsprocesser i forbindelse med Røgfri arbejdstid og en spørgeskemakortlægning af kommunernes rygepolitikker. Undersøgelsen viser, at flere og flere kommuner vælger at forbyde rygning i arbejdstiden. For to år siden havde kun 15 kommuner indført Røgfri arbejdstid. Det tal er i dag steget til 21. Derudover angiver 11 kommuner, at de forventer at have indført, eller at være i gang med at indføre, Røgfri arbejdstid inden for de næste tre år, viser kortlægningen, som er foretaget af Hjerteforeningen i samarbejde med Sund By Netværket.

(Nyheden fortsætter efter billedet)

(Se detaljeret kort her)

Selvom et forbud mod rygning i arbejdstiden er et af de tiltag, der kan bringe sindene i kog i den folkelige debat, viser den nyeste undersøgelse af danskernes holdning til tobak, som Hjerteforeningen og Kræftens Bekæmpelse har fået foretaget, at halvdelen af danskerne bakker op om Røgfri arbejdstid. Kun 27 procent er i dag imod tiltaget.

Hjerteforeningen arbejder på at udbrede Røgfri arbejdstid til de danske kommuner og private virksomheder, og har netop afsat 14 millioner kroner til en målrettet indsats over de næste tre år, som blandt andet skal gøre det nemmere for en kommune eller virksomhed at implementere Røgfri arbejdstid. Du kan følge Hjerteforeningens arbejde og læse meget mere om Røgfri arbejdstid og Hjerteforeningens nye rapport om beslutnings- og implementeringsprocesserne ved indførelse af Røgfri arbejdstid her.