GIV LIV

Sødt

  • Blommeclafouti

    Tænd ovnen på 200 grader. Skyl blommerne, halver dem og fjern stenen. Smør et stort tærtefad eller to mindre med lidt olie. Læg blommerne i fadet med den runde side opad. Kom æg, mel, majsstivelse, sukker, mælk, olie og salt i en blender. Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom i blenderen. Blend dejen godt… Læs mere »

  • Creme brulé med blåbær

    Tænd ovnen på 125 grader. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblommer  og det hele æg let sammen med 75 g sukker i en skål. Kog mælken op, og hæld den  i æggene under piskning. Skyl blåbærrene, og fordel dem i 6 ovnfaste, flade  skåle eller små tærtefade. Stil formene i en bradepande, og… Læs mere »

  • Yoghurt-is med rabarber

    Kom rabarber, sukker, vaniljekorn og stang i en gryde, og kog ved svag varme i ca. 10 min. Tag vaniljestangen op, og afkøl kompotten. Kom yoghurt og rabarberkompot i en blender og kør til en fin og ensartet blanding. Hæld cremen i en ismaskine, og kør til ismassen er fast og blød som softice. Har… Læs mere »

  • Æble-limemousse med æblesalat

    Mousse Skræl og udkern æblerne til moussen, og skær dem i mindre stykker. Læg dem i en gryde med æblemost og fintrevet limeskal, og kog dem helt møre under låg – ca. 10 minutter. Læg husblassen i blød i koldt vand. Blend æbler og væske til en fin puré, og smag til med limesaft og… Læs mere »

  • Risalamande med kirsebærsauce

    Lidt godt i julen I anledning af julen har vi denne opskrift på risalamande baseret på en lækker opskrift. Portionerne er små (140 gram pr. portion). Kog risene op med vandet og lad det koge 4-5 min. Tilsæt mælken og rør konstant indtil det koger igen. Brug evt. en træpalet som grydeske, da den kan… Læs mere »

  • Hindbærfromage

    Hindbærfromage Tø eventuelt hindbærrene op. Blend dem med ca. halvdelen af sukkeret. Pisk æggeblommerne hvide og skummende med resten af sukkeret. Udblød husblassen i rigeligt, koldt vand. Smelt husblassen med det vand, der hænger ved, i en skål over vandbad. Pas på, det ikke bliver for varmt. Bland de blendede bær, æggesnaps og yoghurt i… Læs mere »

  • Råsyltede blommer

    Skyl blommerne, flæk dem og fjern stenene. Hak citrongræs og ingefær meget fint. Bland de to slags sukker med Atamonpulver og hæld det over blommerne sammen med limesaften. Stil blommerne i køleskabet og rør forsigtigt i dem et par gange hver dag i et par dage. Smag evt. blommerne til med mere sukker og fordel… Læs mere »

  • Hjertesmåkager

    Ca. 50 stk. Varm sirup og margarine let op i en gryde. Rør hjortetaksalt og potaske ud i vand og rør det i den lune sirup. Tilsæt sukat og lad det køle af til stuetemperatur. Bland hvedemel, allehånde og kanel og sigt det i sirupsmassen.  Rør dejen sammen. Hæld dejen ud på et bord og ælt… Læs mere »

  • Snegle med æble og kanel

    Rør gæren ud i lunkent vand og A 38, og tilsæt hvedeklid, rugmel, salt og sukker. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og ælt dejen. Lad dejen hæve tildækket i ca. 45 minutter. Slå dejen ned, halver den og rul den ud i til to plader på ca. 30 x 40 cm. Riv æblerne og klem… Læs mere »

  • Honningroulade med sveskemos

    Udblød sveskerne i vand i et par timer. Kog dem i udblødningsvandet med citronsaft ved svag varme i ca. ½ time. Tilsæt sukkeret og kog dem endnu et par min. Mos sveskerne med kogelagen i en foodprocessor eller blender til en fin ensartet mos. Del æggene i blommer og hvider. Pisk blommerne godt med brun… Læs mere »