GIV LIV

Sødt

  • Brombærkage

    Smør en bradepande eller et ovnfast fad, ca. 25×35 cm, med olie. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æg, vaniljekorn og sukker hvidt og skummende med en håndmikser. Bland hvedemel med kartoffelmel, bagepulver og salt. Vend melblandingen og mandelmel forsigtigt i æggemassen. Bred dejen ud i bradepanden. Vend brombærren med 2 spsk. sukker, og… Læs mere »

  • Blommekrumlekage

    Krumlekage Blend dadler og nødder med olien i en foodprocessor eller minihakker, til de er helt findelt. Ælt dadler og nødder sammen med havregryn. Fjern stenene fra blommerne, og skær dem i halve hvis det er små blommer og i kvarte, hvis blommerne er store. Rør honningen med vaniljekorn, og vend den med blommerne. Bred… Læs mere »

  • Jordbærlagkage med flødeostecreme

    10 stykker Lagkagebunde Pisk æggene hvide og skummende med sukker og vand. Vend melet i, og kom dejen i en springform på 22 cm i diameter. Drys mandelflager på toppen. Bag kagen ved 180 grader nederst i ovnen i 20-25 minutter, til kagen er fast og elastisk, når du trykker den på midten. Tag kagen… Læs mere »

  • Marengs med creme og friske bær

    Marengs Tænd ovnen på 100 grader. Pisk æggehviderne næsten stive. Tilsæt eddike og pisk yderligere et øjeblik. Tilsæt sukker og pisk et par minutter, til skummet er hvidt, tykt og fast. Fordel massen i 4 ”fuglereder” på ca. 10-12 cm diameter fordelt på en bageplade med bagepapir. Bag/tør marengsene ved 100 grader i ca. 1… Læs mere »

  • Jordbærgrød med rabarberguf

    Rabarberguf Skær rabarberne i små stykker. Kog dem op med lidt vand i bunden og kog under låg, til rabarberne er kogt ud. Tilsæt sukker, og lad rabarberne koge uden låg, til al væsken er kogt næsten væk. Lad dem køle helt af. Lav guffet lige inden servering: pisk æggehviden skummende. Tilsæt sukkeret under piskning… Læs mere »

  • Rabarbersnegle med romglasur

    12 stk. Rabarberkompot Kom rabarber i en gryde med det vand, som hænger ved, efter de er skyllet. Tilsæt sukker, vaniljekorn og stang og kog ved svag varme i ca. 10 minutter. Tag vaniljestangen op, afkøl kompotten og blend den. Gærdej Lun mælken og hæld den i en skål. Opløs gæren i mælken og tilsæt… Læs mere »

  • Små citrontærter

    20 stk. Tærtedej Bland de to slags mel, flormelis og salt sammen. Bland olien i melet. Tilsæt lidt af mælken under æltning, og kom så meget i, at dejen samler sig og bliver blød og elastisk uden at være klistret. Pak dejen ind i køkkenfilm, og lad den hvile i køleskabet 1 time. Rul dejen… Læs mere »

  • Panna cotta med karamelliserede pærer

    Karamelliserede pærer Skræl pærerne, og skær kernehusene ud. Skær pærerne i store tern. Smelt sukkeret på en pande, til det karamelliserer, og vend pærerne i karamellen. Lad dem simre ved svag varme, til de er knapt møre. Tag panden fra blusset, og lad pærerne trække, til de er helt møre. Lad dem køle af. Fordel… Læs mere »

  • Blåbærmåne

    2 måner, 12 stk. i alt Blåbærmåne Pisk æggene hvide og skummende med flormelis og citronskal. Pisk olien i æggemassen. Skyl blåbærrene, og tril dem forsigtigt i hvedemelet. Tag blåbærrene op. Sigt hvedemel og bagepulver sammen, og vend det i æggemassen sammen med mælk og blåbær. Kom dejen i en smurt springform ca. 24 cm… Læs mere »

  • Trøffelruller med ingefær

    10 stk. Trøffelruller Skær dadlerne i mindre stykker. Skær ingefæren i små tern. Blend dadler, ingefær, nødder og kakao i en minihakker eller foodprocessor til en tyk og ensartet masse. Del massen i to, og rul hvert stykke til en lang pølse på 25 cm. Skær pølsen i 5 stykker. Pynt Riv chokoladen, og tril… Læs mere »