GIV LIV

Sødt

  • Sprøde marengs med sommerbær og vaniljeyoghurt

    Marengs Tænd ovnen på 100 grader varmluft. Pisk æggehviderne stive med en håndmikser. Tilsæt citronsaft og pisk. Tilsæt sukkeret gradvist, mens der fortsat piskes kraftigt. Top blandingen op ved hjælp af to skeer til marengs på ca. 5 cm diameter på en bage­plade med bagepapir. Bag marengs i ca. 1½ time – til de er… Læs mere »

  • Kanelsnegle med marcipan

    12 stk. Dej Lun mælken, og hæld den i en skål. Opløs gæren heri. Tilsæt æg, sukker, kardemomme, vaniljesukker og salt. Ælt hvid fuldkornshvede og dernæst hvedemel i dejen lidt ad gangen, og ælt til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Slå dejen ned… Læs mere »

  • Lakrids daddelkugler

    20 stk. Hak dadlerne, og kom dem i en blender sammen med olie, kakaopulver, lakridspulver og krydderier. Kør til en klistret masse. Saml massen med fingrene og tril til kugler. Vend kuglerne i henholdsvis sølvstøv, kakaopulver og lakridspulver.

  • Svesker med pistaciemarcipan

    Ca. 12 stk. Hak pistacierne fint. Tag ¼ fra til pynt. Ælt resten af pistacierne med marcipanen. Rul marcipanen til en pølse, og skær den i 12 stykker. Tryk sveskerne lidt ’i form’, så de alle er flade og runde. Tril marcipanstykkerne til en kugle, og tryk den ud, så den har samme diameter som… Læs mere »

  • Gulerodsmuffins

    12 muffins Tænd ovnen på 175 grader. Pisk muskovadosukker og olie cremet. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk undervejs. Bland hvedemel med bagepulver og krydderier og vend i dejen sammen med revne gulerødder og rosiner. Fordel dejen i 12 muffinforme, og bag kagerne i ca. 15 minutter. Mærk efter med en kødnål, om de… Læs mere »

  • Roulade med æble, brombær og vaniljecreme

    Æblekompot Skær æblerne i både, fjern kernehus, og skær æblerne i små tern. Kog æblerne til en mos. Tilsæt sukker og vaniljekorn, og blend kompotten. Afkøl kompotten. Sukkerbrødsdej Tænd ovnen på 180 grader. Pisk æg og sukker hvidt og skummende ca. 10 minutter – brug en håndmixer. Bland hvedemel med kartoffelmel og bagepulver, og sigt… Læs mere »

  • Jordbærsorbet med guf

    Jordbærsorbet Skyl og nip jordbærrene. Skær dem i mindre stykker. Kom jordbær, sukker, glukose og vand i en gryde og kog i ca. 5 minutter. Tilsæt citronsaft og tag gryden af varmen og blend massen. Pres massen gennem en sigte og afkøl. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt dernæst den blendede jordbærmasse. Rør til cremen er… Læs mere »

  • Kiks med mandler og chokolade og jordbæris

    Kiks med mandler og chokolade Hak mandlerne meget fint. Hak chokoladen groft. Pisk æggehviderne skummende, tilsæt sukkeret, mens du pisker, og pisk æggehviderne, til de er tykke og seje. Vend mandler og chokolade i æggehviderne. Form dejen til 16 flade runde kager, ca. 6 cm i diameter på bageplader med bagepapir. Bag dem ved 175… Læs mere »

  • Tærte med appelsin

    Tærtebund Ælt alle ingredienserne sammen til en ensartet blank dej. Smør en tærteform 22-24 cm i diameter med olie, og tryk dejen ud i formen. Prik bunden med en gaffel. Bag bunden ved 180 grader i 20 minutter, til den er lysebrun og gennembagt. Lad tærtebunden køle af. Creme Skrab kornene ud af vaniljestangen og… Læs mere »

  • Daddel-havregrynssnitter

    20 stykker Daddelfyld Blend dadlerne i en minihakker eller foodprocessor eller hak dem fint. Bland dem med appelsinsaft og kardemomme. Havregrynsdej Hak mandlerne groft, og bland dem med havregrynene. Kom farin, olie og honning i en kasserolle, og lun det hele ved middel varme under omrøring, til det er tyktflydende og sammenhængende. Kom massen i… Læs mere »