GIV LIV

Sødt

  • Kheer - risengrød med mandler og kardemomme

    Kheer – Risengrød med kardemomme

    Kheer Skyl de brune og de hvide ris hver for sig. Læg dem i hver sin skål med rigeligt vand og lad dem trække i 30 minutter. Sigt de brune ris og kog dem op med 2 dl vand. Lad dem småkoge under låg i 15 minutter. Sigt de hvide ris, bland dem med de… Læs mere »

  • Canbuulo - bønnedessert

    Canbuulo – Bønnedessert

    Canbuulo Læg bønnerne i blød i en skål med rigeligt koldt vand, natten over i køleskabet. Skyl risene grundigt og kom dem i en gryde. Hæld udblødningsvandet fra bønnerne og bland dem med risene i gryden. Tilsæt vandet og kog op. Skru ned til lav varme og lad dem simre ved lavt blus i 25… Læs mere »

  • Marcipankonfekt med appelsin

    Marcipankonfekt med appelsin

    Ælt marcipan med reven appelsinskal og form til 20 små marcipanbrød. Smelt chokoladen i en skål over vandbad og dekorer marcipanbrødene. Lad chokoladen størkne før du serverer marcipanbrødene.

  • Incir tatlisi – figenkage

    1 kage/15 stk. Kagebund Læg fignerne i blød i en skål med koldt vand i 1 time. Kassér vandet, og hak fignerne fint. Hak valnødderne groft. Tænd ovnen på 160 grader. Pisk æg og sukker sammen med en håndmixer, til en luftig skum. Bland mel og bagepulver og vend i æggemassen sammen med valnødder. Vend… Læs mere »

  • Sprøde marengs med sommerbær og vaniljeyoghurt

    Marengs Tænd ovnen på 100 grader varmluft. Pisk æggehviderne stive med en håndmikser. Tilsæt citronsaft og pisk. Tilsæt sukkeret gradvist, mens der fortsat piskes kraftigt. Top blandingen op ved hjælp af to skeer til marengs på ca. 5 cm diameter på en bage­plade med bagepapir. Bag marengs i ca. 1½ time – til de er… Læs mere »

  • Kanelsnegle med marcipan

    12 stk. Dej Lun mælken, og hæld den i en skål. Opløs gæren heri. Tilsæt æg, sukker, kardemomme, vaniljesukker og salt. Ælt hvid fuldkornshvede og dernæst hvedemel i dejen lidt ad gangen, og ælt til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Slå dejen ned… Læs mere »

  • Lakrids daddelkugler

    20 stk. Hak dadlerne, og kom dem i en blender sammen med olie, kakaopulver, lakridspulver og krydderier. Kør til en klistret masse. Saml massen med fingrene og tril til kugler. Vend kuglerne i henholdsvis sølvstøv, kakaopulver og lakridspulver.

  • Svesker med pistaciemarcipan

    Ca. 12 stk. Hak pistacierne fint. Tag ¼ fra til pynt. Ælt resten af pistacierne med marcipanen. Rul marcipanen til en pølse, og skær den i 12 stykker. Tryk sveskerne lidt ’i form’, så de alle er flade og runde. Tril marcipanstykkerne til en kugle, og tryk den ud, så den har samme diameter som… Læs mere »

  • Gulerodsmuffins

    12 muffins Tænd ovnen på 175 grader. Pisk muskovadosukker og olie cremet. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk undervejs. Bland hvedemel med bagepulver og krydderier og vend i dejen sammen med revne gulerødder og rosiner. Fordel dejen i 12 muffinforme, og bag kagerne i ca. 15 minutter. Mærk efter med en kødnål, om de… Læs mere »

  • Roulade med æble, brombær og vaniljecreme

    Æblekompot Skær æblerne i både, fjern kernehus, og skær æblerne i små tern. Kog æblerne til en mos. Tilsæt sukker og vaniljekorn, og blend kompotten. Afkøl kompotten. Sukkerbrødsdej Tænd ovnen på 180 grader. Pisk æg og sukker hvidt og skummende ca. 10 minutter – brug en håndmixer. Bland hvedemel med kartoffelmel og bagepulver, og sigt… Læs mere »