GIV LIV

Snacks og forretter

  • Ærtehummus med nye gulerødder og tortillachips

    Skyl og afdryp kikærterne. Skyl persillen, og slyng den tør. Kom kikærter, halvdelen af ærterne, persille, spidskommen, presset hvid­løg, tahin og yoghurt i en blender og kør til en tyk hummus. Smag til med citronsaft, salt og peber og rør even­tuelt med lidt koldt vand, hvis konsi­stensen er for fast. Vend resten af ærterne i… Læs mere »

  • Jordskoksalat med stenbiderrogn

    Skur jordskokkerne grundigt. Skær dem i ½ cm tykke skiver, og kog dem i en gryde letsaltet vand i 2-3 minutter, eller til de er møre, men stadig med et godt bid. Lad dem køle af under koldt vand og dryppe af i en sigte. Fjern skræl og sten fra avokadoen, og skær den i… Læs mere »

  • Lakseruller på toast

    Knæk den nederst træede ende af aspargesene. Damp asparges i 2 minutter og afdryp. Skær hver asparges i to dele. Rens forårsløg og skær i lange stimler på ca. 6 cm. Skær agurken i stave. Skyl salaten og afdryp. Læg en skive laks på et skærebræt. Læg lidt asparges, forårsløg og agurk på laksen, og… Læs mere »

  • Daddel-havregrynssnitter

    20 stykker Daddelfyld Blend dadlerne i en minihakker eller foodprocessor eller hak dem fint. Bland dem med appelsinsaft og kardemomme. Havregrynsdej Hak mandlerne groft, og bland dem med havregrynene. Kom farin, olie og honning i en kasserolle, og lun det hele ved middel varme under omrøring, til det er tyktflydende og sammenhængende. Kom massen i… Læs mere »

  • Jordskokpandekager med stenbiderrogn

    Jordskokpandekager Skræl jordskokkerne, og riv dem groft. Pisk æg, mel, mælk og salt sammen, og rør jordskokkerne i dejen. Varm en lille slip let-pande op og pensl lidt olie på panden. Bred ¼ af dejen ud på panden, og bag den ved middelhøj varme i 3-4 minutter, til den er gyldenbrun. Vend den om, og… Læs mere »

  • Aspargessymfoni med kapers-vinaigrette

    Kapersvinaigrette Rør eddiken med olie, sennep, honning og kapers til en dressing. Asparges Knæk den nederste træede ende af aspargesene. Skræl de hvide asparges fra hoved og ned. Kog de hvide asparges i letsaltet vand i ca. 5 minutter afhængig af tykkelse. Kog de grønne med i de sidst 2 minutter. Afdryp og afkøl aspargesene.… Læs mere »

  • Rabarbersmør

    2 glas Rabarbersmør Rens rabarberne, skær enderne af, og skær dem i mindre stykker. Kog rabarberne forsigtigt op i en gryde med et par spsk. vand i bunden. Skru op for varmen, rør ofte, og kog indtil næsten al væden er kogt væk, og rabarberne er kogt helt ud til en tyk grød. Smag rabarberne… Læs mere »

  • Myslibarer med tørret frugt og cornflakes

    20 stk. Myslibarer Skær abrikoserne i små tern. Blend rugbrød og figner sammen i en foodprocessor eller minihakker. Kom blandingen i en skål, tilsæt abrikoser og de øvrige ingredienser, og ælt det hele grundigt sammen. Bred massen ud til på en bageplade med bagepapir til en firkant, ca. 25×25 cm. Kom lidt vand på hænderne… Læs mere »

  • Grøn smoothie

    Grøn smoothie Skyl spinaten. Skær sellerien i små stykker. Fjern skal og sten fra avocadoen, og skær den i mindre stykker. Skræl æblet, og skær det i mindre stykker. Skræl ingefæren, og riv den fint. Blend alle grønsager og æble med æblejuice og isklumper, og blend til alle ingredienserne er helt findelt og smoothien tyk… Læs mere »

  • Agurkesuppe med røget laks og rugbrødschips

    Agurkesuppe Skær agurkerne i tern. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Skær brødet i tern. Kom agurker, chili, brød, presset hvidløg og eddike i en blender, og blend det til en ensartet konsistens. Justér konsistensen med cremefraiche og bouillon. Rugbrødschips Skær brødet i tynde skiver. Pensl brødet med olien, og rist det… Læs mere »