GIV LIV

Snacks og forretter

  • Ristede kikærter med chipotle

    Ristede kikærter med chipotle

    Tør de kogte kikærter godt. Varm olien på en slip let-pande, og rist kikærterne med chipotle, til de er gyldne og let sprøde. Krydr med salt og servér som snacks.

  • Tapastallerken

    Tapastallerken med bruscetta, ruller og rugbrød

    Bruscetta Rist brødet. Halvér avokadoen, fjern skræl og sten. Skær avokado i tynde skiver. Pres limesaft over. Hak tomaterne. Hak rødløget fint. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Vend tomater med rødløg, chili, hvidløg og hakket koriander. Krydr med salt, peber og balsamicoeddike. Fordel avokado og tomatsalsa på det ristede brød. Raw… Læs mere »

  • Crudité med edamamecreme

    Crudité med edamamecreme

    Edamamecreme Kom edamame bønner, presset hvidløg, olivenolie og skyr i en blender og kør til en cremet konsistens. Smag til med salt og peber. Tilbehør Rist pitabrødet og skær i kvarte. Skræl grøntsagerne og skær i stave. Server edamamecreme med ristet pitabrød og sprøde grøntsagsstænger.

  • Frugt- og nøddesnitter

    18 snitter Hak mandler, hasselnødder og valnødder meget groft. Skær abrikoser, dadler og figner i lidt mindre stykker. Sigt mel og bagepulver sammen, og tilsæt salt. Pisk æg og farin skummende, og vend melblandingen i. Vend al fyldet i dejen, og pres den ud i en form (18 x 26 cm) foret med bagepapir. Sæt… Læs mere »

  • Crudité med tuncreme og sprøde chips

    Sprøde chips Skær brødet i tynde skiver. Pensl med olie, og fordel brødet på en bageplade med bagepapir. Drys med salt. Rist rugbrødet ved 220 grader – helst varmluft i ca. 3 minutter, til det er sprødt og gyldent. Crudité Skær agurk i stave. Fjern top og bund af blegselleri og skær igennem på langs.… Læs mere »

  • Ærtehummus med nye gulerødder og tortillachips

    Skyl og afdryp kikærterne. Skyl persillen, og slyng den tør. Kom kikærter, halvdelen af ærterne, persille, spidskommen, presset hvid­løg, tahin og yoghurt i en blender og kør til en tyk hummus. Smag til med citronsaft, salt og peber og rør even­tuelt med lidt koldt vand, hvis konsi­stensen er for fast. Vend resten af ærterne i… Læs mere »

  • Jordskoksalat med stenbiderrogn

    Skur jordskokkerne grundigt. Skær dem i ½ cm tykke skiver, og kog dem i en gryde letsaltet vand i 2-3 minutter, eller til de er møre, men stadig med et godt bid. Lad dem køle af under koldt vand og dryppe af i en sigte. Fjern skræl og sten fra avokadoen, og skær den i… Læs mere »

  • Lakseruller på toast

    Knæk den nederst træede ende af aspargesene. Damp asparges i 2 minutter og afdryp. Skær hver asparges i to dele. Rens forårsløg og skær i lange stimler på ca. 6 cm. Skær agurken i stave. Skyl salaten og afdryp. Læg en skive laks på et skærebræt. Læg lidt asparges, forårsløg og agurk på laksen, og… Læs mere »

  • Daddel-havregrynssnitter

    20 stykker Daddelfyld Blend dadlerne i en minihakker eller foodprocessor eller hak dem fint. Bland dem med appelsinsaft og kardemomme. Havregrynsdej Hak mandlerne groft, og bland dem med havregrynene. Kom farin, olie og honning i en kasserolle, og lun det hele ved middel varme under omrøring, til det er tyktflydende og sammenhængende. Kom massen i… Læs mere »

  • Jordskokpandekager med stenbiderrogn

    Jordskokpandekager Skræl jordskokkerne, og riv dem groft. Pisk æg, mel, mælk og salt sammen, og rør jordskokkerne i dejen. Varm en lille slip let-pande op og pensl lidt olie på panden. Bred ¼ af dejen ud på panden, og bag den ved middelhøj varme i 3-4 minutter, til den er gyldenbrun. Vend den om, og… Læs mere »