GIV LIV

Pitabrødsfyld

  • Falafler med pita, sprød cremet kål og syltede rødløg

    Dag 1: Kikærter i blød Tørrede kikærter skal sættes i blød, dagen før du vil lave falafler. Kom kikærter i en skål, og hæld koldt vand over. Lad dem stå på køkkenbordet i ca. 10 timer. Sætter du flere kikærter i blød, end du skal bruge, kan de koges og fryses til senere brug. Kikærter… Læs mere »

  • Oliventapenade

    1 glas, ca. 175 g Kom oliven i en blender eller minihak­ker sammen med soltørrede tomater, olivenolie, presset hvidløg, hakkede mandler og citronsaft. Blend det sammen til en ensartet smørbar kon­sistens og smag til med flagesalt og peber. Kom tapenaden i et glas med låg og opbevar på køl. Brug tapenaden på ristet fuldkorns­brød eller… Læs mere »

  • Avokadodip

    1 glas, ca. 2 dl Halvér avokadoerne, fjern sten og skræl og skær avokadoer i tern. Kom avokado, citronsaft, presset hvidløg og skyr i en blender eller mini­hakker og kør til en tyk konsistens. Smag til med flagesalt og peber. Brug avokadodip under laksen på dit rugbrød eller som dip til kylling eller grønsagsstave  

  • Pesto

    1 glas, ca. 2 dl Kom basilikumblade, parmesanost, hakkede mandler og presset hvidløg i en blender eller minihakker. Tilsæt olien gradvist, mens du blender til du har en grov pesto. Smag pestoen til med citronsaft, salt og peber.