GIV LIV

Påskemad

  • Lammespyd med grillede grønsager og blomkåls-couscous

    Lammespyd Kom lammemørbrad i en frysepose med citronsaft, rosmarin og presset hvidløg. Lad kødet marinere i ca. 1 time. Grillede grønsager Skær peberfrugterne i tykke strimler. Skær aubergine og courgette i skiver. Skær løget i både. Vend forsigtigt grønsagerne med olien. Grill grønsagerne til de er møre og får farve. Vend de grillede grønsager med basilikum, og krydr med… Læs mere »

  • Sprød crudité med laksemousse og brødchips

    Skær brødet i tynde skiver og rist det i ovnen til det er gyldent. Skær agurk i stave. Fjern top og bund af blegselleri og skær igennem på langs. Knæk den nederst træede ende af aspargesene og damp dem i ca. 2 minutter. Hak løget fint. Del laksen i flager. Vend forsigtigt laks med creme… Læs mere »

  • Nye kartofler med lam, sprød kål og dild

    Krydr lammefileten med hakket rosmarin, presset hvidløg, salt og peber. Pres citronsaft over og lad kødet marinere et par timer. Skrub kartofler og kog dem lige netop møre. Halvér kartoflerne. Grill kødet på en varm grillpande i ca. 4 minutter på hver side afhængig af, hvor rødt du ønsker kødet. Tag kødet af panden. Halvér… Læs mere »

  • Kylling i salat med grønt

    Kog kyllingen i lidt bouillon i ca. 15 minutter. Kassér kogevandet og findel kødet. Del broccoli i mindre buketter. Knæk den nederst træede ende af aspargsene og skær asparges i snitter. Snit sukkerærter og forårsløg. Varm olien på en pande og tilsæt karrypasta. Svits broccoli, asparges, sukkerærter, hvidløg og ingefær ved god varme ca. 3-4… Læs mere »

  • Sild med urtecreme

    Hak løget. Snit radiserne. Rør creme fraiche med mayonnaise, hakket rødløg, radiser, klippet purløg, hakket dild og salt. Smag dressingen til med peber. Skær sildene i mundrette stykker. Skær agurken i lange strimler med en kartoffelskræller. Fordel sild, urtecreme og agurk på rugbrødet. Top med karse.

  • Stegte sild i orientalsk lage

    Lage Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Fjern top og bund af citrongræsstænglerne, bank dem med en kødhammer eller ryggen af en tung kniv, og hak stænglerne fint. Pil rødløgene og skær dem i ringe. Kom alle ingredienser til lagen i en gryde – på nær rødløgene. Kog dem op, til sukkeret… Læs mere »

  • Marokkansk lam med masser af krydderi

    Skær kødet i tern. Hak løgene. Varm halvdelen af olien i en gryde og brun kødet på alle sider. Tag kødet op. Varm resten af olie op og brun løgene. Kom kød, presset hvidløg og krydderier i gryden og tilsæt bouillon. Lad kødet simre under låg ved svag varme i ca. 2 timer. Skræl gulerødder… Læs mere »

  • Lammeschnitzler med græske kartofler og salat med stegte tomater

    Fetakartofler Kog kartoflerne møre. Hak persille eller oregano. Hak de grønne oliven groft og hak hvidløget fint. Lad de kogte kartofler dryppe af og bred dem ud på et fad. Drys oliven, krydderurt og hvidløg over kartoflerne og smuldr fetaen på toppen. Salat med stegte tomater Skyl og tør salaten og bræk den i store… Læs mere »

  • Grydestegt lammeculotte med skalotteløg og gulerodssalat

    Grydestegt lammeculotte med skalotteløg: Skær fedtlaget af culotterne. Pil løg og hvidløg. Halvér hvidløgene. Varm olien op i en stegegryde og brun kødet på alle sider. Tag kødet op og brun løgene i 4-5 minutter i gryden. Læg kødet ned i gryden igen og krydr med salt og peber. Tilsæt hvidløg, timianstilke, hvidvin og bouillon… Læs mere »

  • Frugtsalat med appelsincreme

    Pres saften ud af appelsinen. Kom ½ dl appelsinsaft og sukker i en lille gryde. Bring blandingen til kogepunktet og lad den småkoge i 10-15 minutter til en sirupsagtig konsistens. Lad siruppen afkøle. Rør den i yoghurten, når den er lunken og stadig flydende. Halver vindruerne, skær pæren i skiver og blommerne i kvarte. Hæld… Læs mere »