GIV LIV

Okse-/kalvekød

  • Simrebolognese med polenta

    Simrebolognese Hak løget. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Skær blegselleri og gulerødder i små tern og knoldselleri i tern på ca. 1×1 cm. Skær kødet i grove tern. Varm olien i en gryde, og svits løg, presset hvidløg, blegselleri, gulerødder, selleri og chili, uden at det tager farve. Tilsæt kød og… Læs mere »

  • Hakkebøf med aspargessalat og dildcreme

    Aspargessalat Kog kartoflerne lige netop møre. Afkøl, og halvér kartoflerne. Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og damp dem i ca. 2 minutter. Afdryp, og skær asparges i snitter. Skær agurken igennem på langs, og skær i skiver. Vend kartofler med asparges, agurk, reven parmesanost og hakkede mandler. Krydr med salt og peber, og… Læs mere »

  • Majssuppe med stegt oksekød og kidneybønner og sprøde tortillas med avokado

    Majssuppe Hak løget. Skræl kartoflen, og skær den i små tern. Svits løg og kartoffel i olien i en stor gryde. Svits majskernerne med i et par minutter, og tilsæt bouillon. Kog suppen i ca. 15 minutter, og blend den, til den er helt fin og ensartet. Smag den til med salt. Stegt oksekød og… Læs mere »

  • Græsk salat med steak, kartoffelcroutoner og tzatziki

    Kartoffelcroutoner Skrub kartoflerne og skær dem i små tern, ca. 1×1 cm. Vend kartoflerne med olien og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Krydr med rosmarin, salt og peber. Steg kartoflerne ved 225 grader i ca. 20 minutter. Tzatziki Kom yoghurten i et kaffefilter og stil det i et stort glas eller litermål. Lad… Læs mere »

  • Gullasch med byg

    Gullasch Hak løget. Skær gulerødderne i skiver. Snit blegselleri og peberfrugter i strimler. Varm olien i en gryde og brun kødet. Tilsæt løg og presset hvidløg og steg det, til løgene er klare. Kom gulerødder, blegselleri, paprika, hakkede tomater, rosmarin, laurbærblade og bouillon ved. Kog det op, og lad retten simre under låg i 1½-2… Læs mere »

  • Hakkebøf med grillet middelhavsgrønt

    Grillet middelhavsgrønt Skær peberfrugterne i både. Skær auberginen og courgetten i skiver. Skær løgene i både. Vend forsigtigt grøntsagerne med olien. Grill grøntsagerne, til de er møre og får farve. Estragondressing Rør ingredienserne til estragondressingen sammen og smag den til med salt og peber. Hakkebøf Form kødet til 4 bøffer og krydr dem med salt… Læs mere »

  • Hakkebøf med ostegratinerede kartofler

    Ostegratinerede kartofler Skær kartoflerne i store tern, og bland dem med finthakket hvidløg, hytteost, timianblade, salt og peber. Kom kartoflerne i et stort ildfast fad, og bag dem i ovnen ved 200 grader i 20 minutter. Riv osten groft, drys den over kartoflerne, og bag kartoflerne i endnu 10 minutter. Tjek om kartoflerne er møre,… Læs mere »

  • Kalveculotte med estragonkartofler, hvidløgsdip og grønsager

    Kalveculotte Skær fedtkanten af. Krydr culotten med salt og peber. Læg den i en bradepande med bagepapir og sæt den i en forvarmet ovn ved 200 grader. Steg culotten i ca. 30 minutter. Tag den ud af ovnen og lad den hvile i 15 minutter. Hvidløgsdip Pres hvidløget. Rør skyr eller fromage frais sammen med… Læs mere »

  • Kalvefilet med tunsauce, tomatsalat og basilikum

    Kalvefilet Tænd ovnen på 225 grader. Krydr kødet med salt og peber og læg det i et ovnfast fad. Sæt kødet i ovnen, når den er varm. Brun kødet i ca. 15 minutter. Sænk temperaturen til 175 grader og steg kødet i yderligere ca. 30 minutter. Hvis du bruger et stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 55… Læs mere »

  • Kalveschnitzler med ostegratinerede bønner og spinatpuré

    Ostegratinerede bønner Nip bønnerne og kog dem i letsaltet vand i 3 minutter. Lad bønnerne dryppe af i en sigte og læg dem i et ovnfast fad. Fordel oliven oven på bønnerne. Bland ost og sennep sammen og fordel blandingen over bønner og oliven. Sæt fadet under grillen i ovnen og grill, til osten er… Læs mere »