Middelhavsgrønt Skær aubergine, squash og peberfrugt i mundrette stykker. Hak løget. Varm olien i en gryde og svits løg, presset hvidløg og grøntsager. Lad det simre ca. 5 minutter, til grøntsagerne føles møre. Kødsauce Hak løget. Varm olien i en gryde og svits løg sammen med kødet. Tilsæt oregano og hakkede tomater og lad det… Læs mere »
Simrebolognese Hak løget. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Skær blegselleri og gulerødder i små tern og knoldselleri i tern på ca. 1×1 cm. Skær kødet i grove tern. Varm olien i en gryde, og svits løg, presset hvidløg, blegselleri, gulerødder, selleri og chili, uden at det tager farve. Tilsæt kød og… Læs mere »
Aspargessalat Kog kartoflerne lige netop møre. Afkøl, og halvér kartoflerne. Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og damp dem i ca. 2 minutter. Afdryp, og skær asparges i snitter. Skær agurken igennem på langs, og skær i skiver. Vend kartofler med asparges, agurk, reven parmesanost og hakkede mandler. Krydr med salt og peber, og… Læs mere »
Ris pilaf Kog risene som angivet på emballagen. Hak løgene groft. Skær kål, peberfrugt og squash i små tern, ca. 1×1 cm. Skær bønnerne i stykker på 2 cm. Halvér tomaterne. Svits kødet i olien på en stor pande, til det bruner. Tilsæt alle grønsager undtagen tomater og svits dem med kødet i ca. 10… Læs mere »
Rørt tatar Hak persille og løget fint. Skær cornichonerne i små tern. Rør tatarkødet med sennep, tomatpuré og cognac. Rør persille, løg, cornichoner og kapers i kødet og smag til med salt og peber. Form den rørte tatar til flade bøffer direkte på 4 tallerkener. Salat Skær gulerødderne i lange strimler med en kartoffelskræller. Skyl… Læs mere »
Kartoffelcroutoner Skrub kartoflerne og skær dem i små tern, ca. 1×1 cm. Vend kartoflerne med olien og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Krydr med rosmarin, salt og peber. Steg kartoflerne ved 225 grader i ca. 20 minutter. Tzatziki Kom yoghurten i et kaffefilter og stil det i et stort glas eller litermål. Lad… Læs mere »
Sandwichflutes Rør gæren ud i vandet i en stor skål. Tilsæt salt, honning, rugmel og det meste af hvedemelet, og ælt dejen godt. Tilsæt løbende mere mel, mens du ælter, til dejen er glat og smidig og lige akkurat kan slippe fingrene. Lad dejen hæve i 1 time. Form 2 store flutes af dejen, og… Læs mere »
Gullasch Hak løget. Skær gulerødderne i skiver. Snit blegselleri og peberfrugter i strimler. Varm olien i en gryde og brun kødet. Tilsæt løg og presset hvidløg og steg det, til løgene er klare. Kom gulerødder, blegselleri, paprika, hakkede tomater, rosmarin, laurbærblade og bouillon ved. Kog det op, og lad retten simre under låg i 1½-2… Læs mere »
Rist sesamfrøene på en tør pande, til de dufter og ”popper”. Lad dem køle af. Skær peberfrugterne i trekantede stykker. Rens og halvér champignonerne. Skær kinakålen i kvarte. Fjern den groveste del af stokken og bunden og skær kålen i ca. 4 cm brede stykker. Varm i 1 spsk. olie op på en pande og… Læs mere »
Grillet middelhavsgrønt Skær peberfrugterne i både. Skær auberginen og courgetten i skiver. Skær løgene i både. Vend forsigtigt grøntsagerne med olien. Grill grøntsagerne, til de er møre og får farve. Estragondressing Rør ingredienserne til estragondressingen sammen og smag den til med salt og peber. Hakkebøf Form kødet til 4 bøffer og krydr dem med salt… Læs mere »