GIV LIV

Okse-/kalvekød

  • Grillbøf med aspargessalat, kartofler og pebersauce

    Aspargessalat Knæk den nederste træede ende af aspargesene og damp i 2 minutter. Skær asparges i snitter. Skyl spinaten, og slyng den tør. Skyl og hak persillen. Rist mandelflagerne gyldne. Vend asparges med spinat, persille og mandler. Pebersovs Hæld rødvin og bouillon på panden og kog ind til det halve. Tilsæt hakkede peberkorn. Rør majsstivelse… Læs mere »

  • Millionbøf med mos

    Millionbøf Skræl løg og gulerødder. Blend løg, gulerødder og hvidkål i en foodprocessor, eller riv dem groft. Brun kødet i olien i en gryde. Tilsæt grønsagerne, og brun dem med i 4-5 minutter. Rør tomatpuréen sammen med bouillon og majsstivelse, og rør blandingen med kød og grønsager. Tilsæt laurbærblad, kog op, skru ned til lavt… Læs mere »

  • Braiserede oksekæber i mørkt øl

    Braiserede oksekæber Hak løgene. Pres hvidløgene. Skær gulerod og selleri i små tern. Varm olien i en store ovnfast gryde. Brun oksekæberne godt og sæt til side. Svits løg, hvidløg og gulerod et par minutter sammen med krydderierne. Tilsæt tomatpuré, øl og fond, og kom de brunede kæber tilbage i gryden. Bring i kog, og… Læs mere »

  • Pariserbøf med pocheret æg og bagte rødbeder

    Nye rødbeder Skrub rødbederne, og tør dem godt. Pak dem i stanniol, og læg dem på en bageplade. Bag rødbederne i ovnen ved 200 grader i ca. 45 minutter afhængig af størrelsen. Tag rødbederne ud, og smut dem under rindende vand. Afkøl rødbederne, inden de skæres i mindre stykker og vendes med olivenolie, citronskal og… Læs mere »

  • Thai beef grillspyd med grøn kartoffelsalat og ærtedip

    Thai beef grillspyd Skær kødet i tern. Skær rødløg i både. Fordel kød og rødløg på spyd, og pensl spyddene med chilisauce. Lad kødet marinere, mens du tilbereder det øvrige. Grøn kartoffelsalat Skrub kartoflerne, og kog dem lige netop møre. Afkøl kartoflerne. Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og damp aspargesene i 1-2 minutter.… Læs mere »

  • Flanksteak med bagte tomater, fennikelsalat og hvidløgsdip

    Bagte tomater Halvér tomaterne, og krydr dem med timian, salt og peber. Læg tomaterne i et ovnfast fad, og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter. Fennikelsalat Skær top og bund af fenniklerne, og snit dem fint. Skær agurken i lange tynde strimler med en kartoffelskræller. Skyl spinaten, og slyng den tør. Vend fennikel… Læs mere »

  • Lasagne med hakket oksekød og middelhavsgrønt

    Middelhavsgrønt Skær aubergine, squash og peberfrugt i mundrette stykker. Hak løget. Varm olien i en gryde og svits løg, presset hvidløg og grøntsager. Lad det simre ca. 5 minutter, til grøntsagerne føles møre. Kødsauce Hak løget. Varm olien i en gryde og svits løg sammen med kødet. Tilsæt oregano og hakkede tomater og lad det… Læs mere »

  • Simrebolognese med polenta

    Simrebolognese Hak løget. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Skær blegselleri og gulerødder i små tern og knoldselleri i tern på ca. 1×1 cm. Skær kødet i grove tern. Varm olien i en gryde, og svits løg, presset hvidløg, blegselleri, gulerødder, selleri og chili, uden at det tager farve. Tilsæt kød og… Læs mere »

  • Hakkebøf med aspargessalat og dildcreme

    Aspargessalat Kog kartoflerne lige netop møre. Afkøl, og halvér kartoflerne. Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og damp dem i ca. 2 minutter. Afdryp, og skær asparges i snitter. Skær agurken igennem på langs, og skær i skiver. Vend kartofler med asparges, agurk, reven parmesanost og hakkede mandler. Krydr med salt og peber, og… Læs mere »

  • Rispilaf med oksekød og raita

    Ris pilaf Kog risene som angivet på emballagen. Hak løgene groft. Skær kål, peberfrugt og squash i små tern, ca. 1×1 cm. Skær bønnerne i stykker på 2 cm. Halvér tomaterne. Svits kødet i olien på en stor pande, til det bruner. Tilsæt alle grønsager undtagen tomater og svits dem med kødet i ca. 10… Læs mere »