GIV LIV

Okse-/kalvekød

  • Risnudler med oksekød og grønsager

    Skær gulerødder, porrer og bladselleri i skiver. Flæk peberfrugtrene, og skær dem i skiver. Brun kødet på en stor pande i 1 spsk. olie, og læg det på en tallerken. Steg grønsagerne i resten af olien, 4-5 minutter under omrøring. Hak hvidløgene fint, og vend dem i grønsagerne sammen med kødet og ærter eller edamammebønner.… Læs mere »

  • One pot lasagne

    Hak løget. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Skær peberfrugt i små tern. Skræl gulerødderne, og skær dem i tern. Pres hvidløgene. Varm olien i en gryde og svits løg, presset hvidløg, chili, peber­frugt og gulerødder, uden at det tager farve. Tilsæt pancetta og steg yderligere et øjeblik. Tilsæt kødet, og brun… Læs mere »

  • Wok med okse og nudler

    Halvér kålen, fjern de yderste blade og stokken, og snit kålen fint. Del broccoli i mindre buketter. Skyl og slyng spinaten tør. Snit peberfrugten. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Varm 1 spsk. olie i en wok. Den skal være rygende varm. Tilsæt karrypasta, og brun kødet. Tag kødet op, og varm… Læs mere »

  • Grillet flanksteak med salat af spelt og jordbær

    Grillet flanksteak Kom kød, citronsaft, presset hvidløg, hakket rosmarin og salt i en frysepose. Bind knude på posen, og massér marinaden ind i kødet. Lad kødet marinere minimum 1 time. Krydr kødet med salt og peber og grill i ca. 3 minutter på hver side, afhængig af kødets tykkelse. Tag kødet af grillen, og lad… Læs mere »

  • Kebabbrød med hummus

    Kebab Bland alle krydderierne sammen med citronsaft og olie. Vend kødet i marinaden, og lad det trække i 15 minutter. Steg kødet lige inden servering på en hed, tør pande, og rør hele tiden, til det er brunet på alle sider. Hummus Hæld saltlagen fra kikærterne. Blend dem med presset hvidløg og citronsaft og spæd… Læs mere »

  • Græske bøffer med rødbede-tzatziki og ovnkartofler

    Ovnkartofler Skur kartoflerne grundigt, og skær dem i både. Skræl løgene, og skær dem i både. Vend kartofler og løg med olie og timiankviste. Bred dem ud på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 200 grader i 30 minutter. Vend dem en gang under bagningen. Drys med salt inden servering. Rødbedetzatziki Skræl og… Læs mere »

  • Ungarsk gullasch

    Skær kødet i tern. Varm olien i en gryde, og brun kødet. Rør lidt af bouillonen med tomatpuré, paprika og spidskommen, og hæld det ved. Tilsæt resten af bouillonen og laurbærblade, og kog kødet ved svag varme i 1½ time. Skræl kartoflerne, skær dem i tern og kom dem i gryden. Kog retten ca. 20… Læs mere »

  • Roastbeef med Karl Johan-svampe, hvidvinsbraiserede løg og blandede ovnstegte kartofler

    Roastbeef med Karl Johan-svampe Blend de tørrede svampe til fint pulver. Brun roastbeefen på alle sider i olien på en pande. Læg roastbeefen i et ovnfast fad med bagepapir. Krydr den med salt og peber, og rul den helt tæt i Karl Johan-pulveret. Steg roastbeefen færdig i ovnen ved 180 grader i 10-15 minutter, til… Læs mere »

  • Pasta med hurtig kødsauce på panden

    Pastasauce Skær porrerne i ringe. Snit savojkålen fint. Brun kødet i olie i en gryde. Tilsæt porrer og savojkål, og steg det med kødet i et par minutter. Tilsæt lidt vand, og damp det hele sammen, til grønsagerne er møre. Hak hvidløget fint og basilikum groft, og kom begge dele i gryden. Smag det hele… Læs mere »

  • Flanksteak med græsk salat

    Græsk salat Skær tomaterne i både. Skær løget i skiver og pres citronsaft over. Kram løget, til det bliver blødt. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Vend tomater med løg, presset hvidløg, chili og fetaost. Dryp olie, eddike og oregano over og krydr med salt og peber. Tzatziki Skær agurken i skiver.… Læs mere »