Kom kødet i en gryde, dæk det med rigeligt vand og kog det op. Fjern skummet fra overfladen og tilsæt ½ tsk. salt. Kog kødet i 1¼ time. Tag kødet op af suppen og lad det køle af. Rens og skær porrerne i ringe. Skræl gulerødder og persillerødder og skær dem i tern, 1 x… Læs mere »
Oksekød i mørkt øl Bank oksekødsskiverne flade og krydr dem med salt og peber. Varm olien op i en stegegryde og brun kødskiverne, eventuelt ad flere omgange. Tag kødet op. Pil løgene og skær dem i strimler. Brun løgene i gryden og kom kødet tilbage. Tilsæt øl, laurbærblade, timiankvist og oksebouillon, til kødet er dækket.… Læs mere »
Kebab Læg chana dal i blød i en skål med vand i ca. 1 time. Pil løg og hvidløg. Skræl ingefær og hak løg, hvidløg og ingefær fint i en foodprocessor eller minihakker. Varm olien i en gryde og svits det ved medium varme i ca. 10 minutter. Hæld vandet fra chana dal og vend… Læs mere »
Kebab Tænd ovnen til 225 grader. Pil løg og hvidløg. Skræl ingefær og hak det hele groft. Hak koriander groft. Skær peberfrugt, chili og tomater i mindre stykker. Kom det hele i en foodprocessor og hak det fint. Bland det hele med krydderier, salt, rasp, æg og kød. Ælt det godt sammen i ca. 5… Læs mere »
Bashrib laham Læg kikærterne i blød i rigeligt vand og lad dem udbløde i køleskabet til dagen efter. Pil løgene. Varm olien i en gryde. Brun kød og løg med olien sammen med krydderier i en gryde. Skær kartofler og gulerødderne i store stykker og vend i gryden sammen med friskrevet ingefær og linser. Prik… Læs mere »
Oksefrikadeller Tænd ovnen på 250 grader. Hak persillen fint. Ælt kødet sammen med persille, salt og 7 krydderi. Form små bøffer af kødet, ca. 1 cm tykke og 5 cm i diameter. Fyld Skræl kartoflerne og skær dem i skiver i 3 mm tykkelse. Skær tomater, aubergine og peberfrugter i skiver. Læg bøffer, kartofler, tomater… Læs mere »
Kofta Tænd ovnen på 200 grader. Pil og hak løg, chili, hvidløg, ingefær og koriander og rør det med havregryn, salt, krydderier og æg i en foodprocessor. Ælt blandingen sammen med kødet til en fars. Form farsen til små kødboller og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag kødbollerne i ovnen i 10 minutter.… Læs mere »
Marineret kød Pil og hak løgene. Varm olien på en stor slip let pande og brun løgene ved middelhøj varme. Tilsæt kødet og brun det med. Skræl ingefær og riv den fint. Bland frisk ingefær, stødt ingefær, de 2 slags kanel, salt og peber med kødet og lad det simre under låg i 1 time.… Læs mere »
Fyld Varm olien på en slip let pande og brun kødet. Lad kødet afkøle. Pil rødløgene og hak forårsløg, peberfrugter, rødløg, chili og koriander fint. Bland med kødet og smag til med salt, peber og spidskommen. Dej Tænd ovnen på 200 grader. Ælt de to slags mel, salt og vand sammen til en smidig dej.… Læs mere »
Börek Pil løgene og riv dem groft. Skær peberfrugterne i meget små tern. Varm olie på en slip let pande og svits løg og peberfrugter ved middelhøj varme til de er klare. Tilsæt kødet og svits det med i 5 minutter. Hak persillen fint og skær tomaterne i små tern. Vend det med kødet på… Læs mere »