GIV LIV

Okse-/kalvekød

  • Oksekødssuppe med rosiner, ris og safran

    Kom kødet i en gryde, dæk det med rigeligt vand og kog det op. Fjern skummet fra overfladen og tilsæt ½ tsk. salt. Kog kødet i 1¼ time. Tag kødet op af suppen og lad det køle af. Rens og skær porrerne i ringe. Skræl gulerødder og persillerødder og skær dem i tern, 1 x… Læs mere »

  • Oksekød i mørkt øl med stampede kartofler

    Oksekød i mørkt øl Bank oksekødsskiverne flade og krydr dem med salt og peber. Varm olien op i en stegegryde og brun kødskiverne, eventuelt ad flere omgange. Tag kødet op. Pil løgene og skær dem i strimler. Brun løgene i gryden og kom kødet tilbage. Tilsæt øl, laurbærblade, timiankvist og oksebouillon, til kødet er dækket.… Læs mere »

  • Shami kebab - små frikadeller

    Shami kebab – Små frikadeller

    Kebab Læg chana dal i blød i en skål med vand i ca. 1 time. Pil løg og hvidløg. Skræl ingefær og hak løg, hvidløg og ingefær fint i en foodprocessor eller minihakker. Varm olien i en gryde og svits det ved medium varme i ca. 10 minutter. Hæld vandet fra chana dal og vend… Læs mere »

  • Seekh kebab - kebabruller

    Seekh kebab – Kebabruller

    Kebab Tænd ovnen til 225 grader. Pil løg og hvidløg. Skræl ingefær og hak det hele groft. Hak koriander groft. Skær peberfrugt, chili og tomater i mindre stykker. Kom det hele i en foodprocessor og hak det fint. Bland det hele med krydderier, salt, rasp, æg og kød. Ælt det godt sammen i ca. 5… Læs mere »

  • Bashrib laham - oksegryde med kikærter og grøntsager

    Bashrib laham – Oksegryde med kikærter

    Bashrib laham Læg kikærterne i blød i rigeligt vand og lad dem udbløde i køleskabet til dagen efter. Pil løgene. Varm olien i en gryde. Brun kød og løg med olien sammen med krydderier i en gryde. Skær kartofler og gulerødderne i store stykker og vend i gryden sammen med friskrevet ingefær og linser. Prik… Læs mere »

  • Maldom - ovnbagte oksefrikadeller med kartofler og aubergine

    Maldom – Oksefrikadeller med grøntsager

    Oksefrikadeller Tænd ovnen på 250 grader. Hak persillen fint. Ælt kødet sammen med persille, salt og 7 krydderi. Form små bøffer af kødet, ca. 1 cm tykke og 5 cm i diameter. Fyld Skræl kartoflerne og skær dem i skiver i 3 mm tykkelse. Skær tomater, aubergine og peberfrugter i skiver. Læg bøffer, kartofler, tomater… Læs mere »

  • Anda kofta - kødboller med æg

    Anda kofta – Kødboller med æg

    Kofta Tænd ovnen på 200 grader. Pil og hak løg, chili, hvidløg, ingefær og koriander og rør det med havregryn, salt, krydderier og æg i en foodprocessor. Ælt blandingen sammen med kødet til en fars. Form farsen til små kødboller og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag kødbollerne i ovnen i 10 minutter.… Læs mere »

  • Tajine laham - oksegryde med tørret frugt og mandler

    Tajine laham – Oksegryde med frugt og mandler

    Marineret kød Pil og hak løgene. Varm olien på en stor slip let pande og brun løgene ved middelhøj varme. Tilsæt kødet og brun det med. Skræl ingefær og riv den fint. Bland frisk ingefær, stødt ingefær, de 2 slags kanel, salt og peber med kødet og lad det simre under låg i 1 time.… Læs mere »

  • Sambusa - fyldte dejkuverter

    Sambusa – Fyldte dejkuverter

    Fyld Varm olien på en slip let pande og brun kødet. Lad kødet afkøle. Pil rødløgene og hak forårsløg, peberfrugter, rødløg, chili og koriander fint. Bland med kødet og smag til med salt, peber og spidskommen. Dej Tænd ovnen på 200 grader. Ælt de to slags mel, salt og vand sammen til en smidig dej.… Læs mere »

  • Boerek - dejruller med oksekødsfyld

    Börek – Dejruller med oksekødsfyld

    Börek Pil løgene og riv dem groft. Skær peberfrugterne i meget små tern. Varm olie på en slip let pande og svits løg og peberfrugter ved middelhøj varme til de er klare. Tilsæt kødet og svits det med i 5 minutter. Hak persillen fint og skær tomaterne i små tern. Vend det med kødet på… Læs mere »