GIV LIV

Kage

  • Cupcakes med æble, lakrids og hvid chokoladecreme

    12 stk. Tænd ovnen på 175 grader. Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende. Bland hvedemel med bagepulver og sigt det ned i æggemassen. Rør mælken i dejen sammen med margarine. Skær æblerne i både, fjern kernehus og skær æblerne i små tern. Vend æblerne i dejen. Fyld dejen i muffinsforme og drys med lakridspulver. Rør… Læs mere »

  • Chokoladesmåkager med nødder

    Ca. 45 stk.  Hak nødderne fint. Hak chokoladen groft. Skrab vaniljekornene ud af den halve vaniljestang. Bland nødder og vanilje med de øvrige ingredienser og ælt dejen godt sammen. Rul ca. 45 små kugler af dejen. Læg kuglerne på bageplader beklædt med bagepapir med lidt afstand imellem, så de kan flyde lidt ud under bagningen.… Læs mere »

  • Chokoladepleskner

    40 stk. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pisk æg og sukker med vaniljen til det er tykt og skummende, ca. 10 min. Hak eller riv chokoladen fint eller findel den i en foodprocessor. Rør chokoladen i æggesnapsen. Sigt melet i og rør dejen sammen med let hånd, så luften ikke slås ud af dejen.… Læs mere »

  • Chokolademoussekage med appelsinsyltede abrikoser

    1 kage svarer til 10 personer Hak chokoladen og smelt den i en skål over et vandbad. Pisk æggeblommerne med sukkeret til lyst skum. Pisk æggehviderne stive. Vend æggesnapsen sammen med den smeltede chokolade. Vend derefter æggehviderne i massen. 1/3 af chokolademassen skal bruges til dejen og 2/3 skal bruges til pynt. Blend mandlerne fint. Bland dem… Læs mere »

  • Chokoladekage

    Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Tilsæt kakao og pisk igen. Bland mel sammen med bagepulver og vaniljesukker og pisk det i dejen sammen med mælk og oliemargarine. Fordel dejen i en lille form på ca. 20 x 25 cm foret med bagepapir og bag kagen ved 175 grader i ca. 25 min.… Læs mere »