GIV LIV

Kage

  • Mini daddelscones med chiafrø

    10 små scones Kom de to slags mel i en skål sammen med bagepulver, sukker, salt og chiafrø. Hak dadlerne, og kom dem i dejen sammen med fløde og dernæst kærnemælk lidt ad gangen. Rør til dejen er samlet. Rul dejen ud til en tykkelse på ca. 2 cm. Udstik dejen med et glas på… Læs mere »

  • Roulade med hindbær og yoghurtcreme

    Roulade Tænd ovnen på 180 grader. Pisk æg og sukker hvidt og skummende i ca. 10 minutter med en håndmikser. Bland hvedemel med kartoffelmel og bagepulver og sigt det i æggemassen. Fold forsigtigt blandingen i med en dejskraber, til den er fordelt i æggemassen. Bred forsigtigt sukkerbrødsdejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, ca.… Læs mere »

  • Æblekage med marcipan, appelsin og kanel

    1 kage/12 personer Sigt mel, bagepulver og kanel sammen, og tilsæt salt. Pisk æggene luftige med rørsukker og vaniljesukker, og vend melet i. Riv marcipanen groft og riv appelsinskallen fint. Rør marcipan og appelsinskal i dejen sammen med græsk yoghurt eller kvark. Pres appelsinsaften op i en stor skål. Skræl æblerne, fjern kerner og skær… Læs mere »

  • Blommeclafouti

    Tænd ovnen på 200 grader. Skyl blommerne, halver dem og fjern stenen. Smør et stort tærtefad eller to mindre med lidt olie. Læg blommerne i fadet med den runde side opad. Kom æg, mel, majsstivelse, sukker, mælk, olie og salt i en blender. Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom i blenderen. Blend dejen godt… Læs mere »

  • Marcipan-chokolade-cookies

    45 stk. (4 stk. pr. person) Riv marcipanen groft og ælt den sammen med alle de øvrige ingredienser, undtagen chokoladen. Del dejen i 3 og rul hver del ud til en pølse. Skær pølsen i 15 stykker og tril dem til kugler. Læg kuglerne på bageplader med bagepapir med god afstand imellem. Tryk kuglerne lidt… Læs mere »

  • Mexicanske chokolade-chili cookies

    15 stk. Hak de 50 g chokolade fint, og smelt den over vandbad eller i mikroovn. Pisk sukker, sirup, olie, smeltet chokolade og mælk sammen i 3-4 minutter med en håndmixer. Pisk ægget i. Bland hvedemel med kakaopulver, natron, cayennepeber, vaniljesukker, salt, finthakkede mandler og hakket chokolade, og rør det i sukkerblandingen. Fordel dejen i… Læs mere »

  • Muffins med banan og chokolade

    Pisk æggene hvide og skummende med sukkeret. Blend bananerne med citronsaften og vend dem i æggeskummet med en dejskraber. Hak chokoladen og kom den i. Bland hvedemel og bagepulver, sigt det i og vend det hele godt sammen. Fordel dejen i små muffinsforme og bag dem ved 200 grader i ca. 20 minutter.

  • Snegle med æble og kanel

    Rør gæren ud i lunkent vand og A 38, og tilsæt hvedeklid, rugmel, salt og sukker. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og ælt dejen. Lad dejen hæve tildækket i ca. 45 minutter. Slå dejen ned, halver den og rul den ud i til to plader på ca. 30 x 40 cm. Riv æblerne og klem… Læs mere »

  • Sommerfuglemuffins

    Tænd ovnen på 175 grader. Hak chokoladen på et skærebræt. Pisk sukker og æg cremet. Pisk olien i. Bland hvedemel, eventuelt salt, kakaopulver, vaniljesukker, bagepulver og chokolade og vend det i blandingen sammen med mælken. Fordel dejen i formene. Bag dem i ca. 25 minutter på midterste ovnribbe. Rør glasur af flormelis, kakaopulver og vand.… Læs mere »

  • Squashkage med flødeostglasur

    Pisk æg og brun farin skummende. Rør oliemargarine og mælk i. Bland mel med bagepulver og kanel og vend det i dejen sammen med squash og rosiner. Hæld dejen i en form, ca. 25 x 30 cm, beklædt med bagepapir. Bag kagen midt i ovnen ved 180 i ca. 40 minutter. Rør flødeost sammen med… Læs mere »