GIV LIV

Hovedret

  • Deniz - guldsbarsfilet bagt med granatæblesaft

    Deniz – Guldbarsfilet bagt med granatæblesaft

    Bagte grøntsager Tænd ovnen på 200 grader. Pil løget og skær løg, auberginer, peberfrugter og squash i ½ cm tykke skiver. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver. Bland alle grøntsagerne i et ildfast fad med olie, salt, peber og paprika. Bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er møre. Bagt… Læs mere »

  • Bariis iyo suqaar - oksekød med basmatiris

    Bariis iyo suqaar – Oksekød med basmatiris

    Kødret Hak løg og hvidløg fint. Varm olien i en gryde og svits løg med hvidløg i 2 minutter. Tilsæt kødet og lad det stege med i 2 minutter. Skræl kartoflen og skær den i tern. Bland den i kødet og tilsæt bouillon, spidskommen og koriander og lad det simre i 5 minutter. Skær peberfrugterne… Læs mere »

  • Karniyarik - fyldte auberginer med hakket oksekød

    Karniyarik – Oksekødsfyldte auberginer

    Auberginer Tænd ovnen på grill 250 grader. Flæk auberginerne. Læg dem med den runde side nedad i et stort ovnfast fad eller i en bradepande med bagepapir. Pensl dem med 1 spsk. olie. Steg auberginerne under grillen i ovnen ved 250 grader, til de er gyldenbrune på overfladen, ca. 15 minutter. Sænk ovnens varme til… Læs mere »

  • Etli ekmek - Tyrkisk pizza

    Etli ekmek – Tyrkisk pizza

    Dej Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt, olie og mel og ælt dejen. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time. Imens tilberedes fyldet. Fyld Pil og hak løg og persille fint. Skær peberfrugt i små tern. Bland løg, persille og peberfrugter med kød, tomater, citronsaft, salt, peber, chili, tomatpuré… Læs mere »

  • Cottage pie

    Cottage pie

    Kartoffelmos Skræl kartoflerne og kog dem møre i en gryde med rigeligt vand. Afdryp og kom de møre kartofler i en skål og mos dem, mens du gradvis tilsætter mælken – du kan evt. lune den lidt forinden. Mosen skal være luftig. Smag til med salt, peber og muskatnød. Kødsauce Hak løg, hvidløg, riv gulerødder,… Læs mere »

  • Vege fettuccini a la bolo

    Vege fettuccini a la bolo

    Skyl og klargør alle grøntsagerne. Skær svampene i skiver, skær aubergine, squash, gulerødder og selleri i små tern og hak løget. Pres hvidløgene. Varm halvdelen af olien i en slip let gryde og steg løg, hvidløg og svampe et par minutter. Tilsæt aubergine, squash og steg lidt videre. Krydr med salt og peber og tag… Læs mere »