GIV LIV

Hovedret

  • Shami kebab - små frikadeller

    Shami kebab – Små frikadeller

    Kebab Læg chana dal i blød i en skål med vand i ca. 1 time. Pil løg og hvidløg. Skræl ingefær og hak løg, hvidløg og ingefær fint i en foodprocessor eller minihakker. Varm olien i en gryde og svits det ved medium varme i ca. 10 minutter. Hæld vandet fra chana dal og vend… Læs mere »

  • Seekh kebab - kebabruller

    Seekh kebab – Kebabruller

    Kebab Tænd ovnen til 225 grader. Pil løg og hvidløg. Skræl ingefær og hak det hele groft. Hak koriander groft. Skær peberfrugt, chili og tomater i mindre stykker. Kom det hele i en foodprocessor og hak det fint. Bland det hele med krydderier, salt, rasp, æg og kød. Ælt det godt sammen i ca. 5… Læs mere »

  • Kyllingeboller i karry

    Kyllingeboller i karry

    Kyllingeboller Pil og riv løget groft. Rør kødet med salt, æg, løg, havregryn og mælk til en fars. Krydr med peber og lad farsen hvile tildækket i køleskabet ca. 30 minutter. Bring en gryde med bouillonen i kog. Form farsen til små runde kødboller og kog dem i bouillonen. De er færdige, når de ligger… Læs mere »

  • Anda kofta - kødboller med æg

    Anda kofta – Kødboller med æg

    Kofta Tænd ovnen på 200 grader. Pil og hak løg, chili, hvidløg, ingefær og koriander og rør det med havregryn, salt, krydderier og æg i en foodprocessor. Ælt blandingen sammen med kødet til en fars. Form farsen til små kødboller og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag kødbollerne i ovnen i 10 minutter.… Læs mere »

  • Chicken tikka masala - marinerede kyllingestykker i tandoorisauce

    Chicken tikka masala – Kylling i tandoorisauce

    Marineret kylling Skær et par små snit i hvert kyllingebryst. Pil hvidløg og hak det. Rør yoghurt med krydderier, presset hvidløg, ingefær og tandoori-masala. Vend kyllingen godt heri og lad det marinere mindst 2 timer – gerne længere tid. Fordel kylling og marinade i et ovnfast fad og steg i ovnen ved 200 grader i… Læs mere »

  • Butter chicken - kylling i karrysauce

    Butter Chicken – Kylling i karrysauce

    Marineret kylling Skær hvert kyllingebryst i 3 stykker eller mindre mundrette stykker. Vend kylling i limesaft og lad den trække ca. 10 minutter. Riv ingefær fint og bland det med yoghurt og krydderier til en marinade. Vend kyllingen i marinaden. Jo længere den får lov til at trække, des bedre bliver smagen. Læg kyllingen med… Læs mere »

  • Djaj wa zaitun - kylling med safran og gurkemeje

    Djaj wa zaitun – Kylling med safran og gurkemeje

    Marineret kylling Pil og riv løgene. Skræl ingefær og riv ingefær og hvidløg fint. Hak persillen og skær citronen i små stykker. Bland løg, hvidløg, frisk og stødt ingefær, persille, citron, peber, gurkemeje, safran og olivenolie. Vend kyllingelårene i marinaden og lad dem trække ca. 1 time. Fyld Pil og hak løgene groft. Kom løg… Læs mere »

  • Couscous dalaj - couscous med kylling og t'faya

    Couscous dajaj – Couscous med kylling og t’faya

    Kyllingeret Sæt kikærterne i blød i en stor skål vand i køleskabet natten over. Del kyllingelårene i ledet. Pil og hak løgene. Bland olie, salt, peber, ingefær, gurkemeje, løg og kylling i en stor gryde. Lad det brune let ved middelhøj varme. Hæld udblødningsvandet fra kikærterne og kom dem i gryden. Tilsæt vand så det… Læs mere »

  • Tajine samak - tajine med fisk oliven og citron

    Tajine samak – Tajine med fisk, oliven og citron

    Marineret fisk Hak persille, koriander, hvidløg og chili fint og bland med salt, peber, paprika, spidskommen, citronsaft og olie til en marinade. Skær fisken i tykke skiver og vend dem i marinaden. Lad den trække i køleskabet i et par timer. Fyld Pil løget. Skær tomater og løg i skiver og læg i bunden af… Læs mere »

  • Samak mashwe ma kodar - bagt ørred med grøntsagsfyld

    Samak mashwe ma kodar – Grøntsagsfyldt ørred

    Ørred Tænd ovnen på 250 grader. Rens fisken grundigt udenpå og indeni. Læg fisken i et stort ovnfast fad. Grønsagsfyld Riv gulerødderne groft. Skyl spinat grundigt, lad den dryppe af og hak den groft. Hak persillen groft. Pres saften af 1 citron. Bland gulerødderne med spinat, persille, citronsaft, salt, peber, 7 krydderi og tandoori. Fyld… Læs mere »