GIV LIV

Hjemmebag

  • Sandwichbrød

     12 stk. Kom hørfrø i en skål og hæld kogende vand over. Lad frøene trække i ca. 30 minutter. Hæld kærnemælk i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt honning, salt, havregryn, speltmel og de udblødte hørfrø. Ælt hvedemel i dejen lidt ad gangen, indtil dejen er glat og smidig. Den skal være lidt klistret.… Læs mere »

  • Sandwichflutes med roastbeef og chilimayonnaise

    Sandwichflutes Rør gæren ud i vandet i en stor skål. Tilsæt salt, honning, rugmel og det meste af hvedemelet, og ælt dejen godt. Tilsæt løbende mere mel, mens du ælter, til dejen er glat og smidig og lige akkurat kan slippe fingrene. Lad dejen hæve i 1 time. Form 2 store flutes af dejen, og… Læs mere »

  • Snegle med æble og kanel

    Rør gæren ud i lunkent vand og A 38, og tilsæt hvedeklid, rugmel, salt og sukker. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og ælt dejen. Lad dejen hæve tildækket i ca. 45 minutter. Slå dejen ned, halver den og rul den ud i til to plader på ca. 30 x 40 cm. Riv æblerne og klem… Læs mere »

  • Snegle til madpakken med parmaskinke og spinat

    Dej Hæld vand i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, honning og olie. Ælt de to slags durummel i væsken lidt ad gangen. Tilsæt hvedemel og ælt, indtil dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 30 minutter. Fyld Optø spinaten i en gryde ved svag… Læs mere »

  • Teddys rugbrød

    Kog kartoflerne. Opløs gæren i lun porter og tilsæt ymer, sirup og salt. Mos de kogte kartofler med en gaffel, og rør dem i sammen med rugmel. Tilsæt det meste af hvedemelet, og ælt dejen godt. Tilsæt evt. mere hvedemel. Når dejen har fået nok hvedemel, skal den være klistret og hænge i fingrene. Lad… Læs mere »

  • Æbleboller

    Bland alle de tørre ingredienser sammen i én skål. Pisk æg og mælk sammen i en anden. Riv æblerne. Pisk langsomt æggeblandingen ud i melblandingen og rør de revne æbler og de hakkede nødder i dejen. Fordel dejen i muffinsforme og lad dem hæve i 15 min. hvis du har brugt gærblanding. Bag bollerne ved… Læs mere »

  • Grissini med parmesan og oregano

    24 stk. Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt, olie, rugmel og hvedemel og ælt dejen godt sammen. Lad dejen hæve 30 minutter. Rul dejen ud til en pølse og skær den i 24 stykker. Drys kun en lille smule mel på bordet og tril hvert stykke dej til en lang pølse, ca. 25 cm. Læg… Læs mere »

  • Grove madbrød

    10 stk. Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt salt, hvid hvedemel og durumhvedemel. Ælt dejen, mens du tilsætter almindeligt hvedemel gradvist, til dejen er smidig og glat. Form dejen til ti boller og tryk eller rul dem flade til ca. ½ cm tykkelse. Læg fladbrødene på bageplader beklædt med bagepapir, læg film over, og… Læs mere »

  • Hvedebrød med fennikelfrø

    Hæld kogende vand over hvedekernerne og lad dem trække, til vandet er lunkent. Opløs gæren i kærnemælk og tilsæt honning og fennikelfrø. Hæld kerner med vand i væsken og rør fuldkornshvedemel og salt i. Ælt det hele godt sammen og tilsæt det meste af det almindelige hvedemel. Hæld dejen ud på køkkenbordet og ælt den… Læs mere »

  • Hvedefiberbrød

    Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt salt og honning. Rør hvid hvede og havregryn i dejvæsken. Tilsæt hvedemelet gradvist, mens der æltes godt. Dejen er lidt tung at arbejde med. Tilsæt så meget mel at dejen bliver elastisk og ikke klistrer. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted til dobbelt størrelse ca. 1 time.… Læs mere »