GIV LIV

Gryderetter

  • Gullasch med byg

    Gullasch Hak løget. Skær gulerødderne i skiver. Snit blegselleri og peberfrugter i strimler. Varm olien i en gryde og brun kødet. Tilsæt løg og presset hvidløg og steg det, til løgene er klare. Kom gulerødder, blegselleri, paprika, hakkede tomater, rosmarin, laurbærblade og bouillon ved. Kog det op, og lad retten simre under låg i 1½-2… Læs mere »

  • Grydestegt lammeculotte med skalotteløg og gulerodssalat

    Grydestegt lammeculotte med skalotteløg: Skær fedtlaget af culotterne. Pil løg og hvidløg. Halvér hvidløgene. Varm olien op i en stegegryde og brun kødet på alle sider. Tag kødet op og brun løgene i 4-5 minutter i gryden. Læg kødet ned i gryden igen og krydr med salt og peber. Tilsæt hvidløg, timianstilke, hvidvin og bouillon… Læs mere »

  • Bankekød med gulerødder

    Bank oksekødsskiverne flade og krydr dem med salt og peber. Varm den flydende margarine op i en stegegryde og brun kødskiverne, evt. af flere omgange. Tag kødet op. Pil løgene og skær dem i strimler. Brun løgene i gryden og kom kødet tilbage. Tilsæt rødvin, oksebouillon og krydderier. Lad retten simre under låg i ca.… Læs mere »

  • Fyldte skinkeschnitzler

    Udblød tomaterne i en times tid. Hak i en foodprocessor eller blender de udblødte tomater med hvidløg til en grov pastakonsistens. Bank schnitzlerne tynde med en kødhammer eller kagerulle, det er nemmest mellem to plastikposer. Læg en skive skinke på hver snitsel og smør en spiseskefuld tomatpasta ovenpå. Rul schnitzlerne sammen og luk dem med… Læs mere »

  • Curry med kylling og raita

    Curry Skær kyllingen i tern, ca. 2×2 cm, og brun dem på alle sider i 1 spiseskefuld olie i en gryde. Tag kyllingen op. Riv løgene groft og svits dem i resten af olien i gryden, til næsten al væden er fordampet. Tilsæt fintrevet ingefær og hvidløg, alle krydderierne og salt og svits det et… Læs mere »

  • Braiseret kalvelever med løg og champignon

    Skræl løgene og skær dem i tynde skiver. Varm olien op i en bredbundet gryde eller sauterpande med tilhørende låg. Svits løgene i olien indtil de bliver klare. Tilsæt eddike og lad den koge væk. Læg låg på løgene og lad dem simre ved svag varme i ca. tre kvarter. Løgene får en kompotagtig konsistens… Læs mere »

  • Bolognese med ris asian style

    Hak løgene fint. Skær top og bund af citrongræs, fjern de yderste blade, bank stænglerne og hak den hvide del af stænglerne fint. Den grønne del gemmes. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak den fint. Varm olien i en stor gryde og steg løg, citrongræs – både den hakkede og den grønne del –… Læs mere »