GIV LIV

Gryderetter

  • Suugo qudaar iyo hiliib ari - lammegryde med grøntsager

    Suugo qudaar iyo hiliib ari – Lammegryde

    Suugo Pil og hak løgene fint. Varm halvdelen af olien i en stor slip let pande og steg løgene under omrøring, til de bruner. Tilsæt resten af olien og kødet og steg det med, til det er brunt på alle sider. Skræl gulerødderne. Skær grøntsagerne i små tern og steg dem med kødet 5-10 minutter.… Læs mere »

  • Sac Kavurma - lammegryde med peberfrugter

    Sac kavurma – Lammegryde med peberfrugter

    Sac kavurma Skær kødet i meget små tern. Varm olien på en stor slip let pande. Steg kødet ved middelhøj varme i ca. 30 minutter til kødet er brunet på alle sider. Pil løgene og hak dem groft, hak hvidløgene fint og skær peberfrugterne i små tern eller skiver. Vend dem med kødet og forsæt… Læs mere »

  • Kyllingeret med søde kartofler og peanuts

    Del kyllingelårene i leddene. Drys med salt og peber. Varm olien op i en gryde, og brun lårene på alle sider. Læg kødet på en tallerken. Skær løgene i skiver og peberfrugterne i både, og steg dem ved middelhøj varme i gryden i 5 minutter, uden at de bruner. Tilsæt fintrevet hvidløg og ingefær, spidskommen,… Læs mere »

  • Braiserede oksekæber i mørkt øl

    Braiserede oksekæber Hak løgene. Pres hvidløgene. Skær gulerod og selleri i små tern. Varm olien i en store ovnfast gryde. Brun oksekæberne godt og sæt til side. Svits løg, hvidløg og gulerod et par minutter sammen med krydderierne. Tilsæt tomatpuré, øl og fond, og kom de brunede kæber tilbage i gryden. Bring i kog, og… Læs mere »

  • Chili con chicken

    Chili con chicken Del kyllingelårene i ledet. Fjern skindet. Brun kødet uden brug af fedtstof i en stor stegegryde. Tag kyllingen op. Hak løgene, og skær peberfrugterne i tern. Svits begge dele i gryden. Tilsæt tomater, tomatpuré og 2 dl øl. Kog saucen op, og tilsæt finthakket hvidløg, salt, spidskommen og oregano. Kom chili i saucen… Læs mere »

  • Spicy millionbøf med rodfrugter og mos

    Spicy millionbøf Skræl rødbeder, gulerødder og selleri, og riv det groft. Hak løgene og svits dem i olien i en stor gryde. Tilsæt kødet i små stykker, og brun det med. Tilsæt rodfrugterne, og svits det hele godt igennem i 4-5 minutter. Tilsæt tomatpure, kanel, laurbær, stjerneanis og den hele chili. Rør majsstivelsen ud i… Læs mere »

  • Lam tikka masala

    Lam tikka masala Rør yoghurten med 1 spsk. citronsaft, spidskommen, kanel, cayennepeber, sort peber og fintrevet ingefær og hvidløg. Vend kødet i yoghurten og lad det marinere i 2 timer eller natten over i køleskabet. Hak løget fint og svits det i olien i en gryde, til de er klare. Tag kødet op af marinaden… Læs mere »

  • Kyllingegryde med indisk islæt

    Træk skindet af kyllingen. Rens grønsagerne og skær dem i mindre stykker. Riv ingefæren. Varm olien i en stegegryde og brun kyllingestykkerne deri. Tilsæt løg, selleri, gulerødder og krydderier og svits et øjeblik. Tilsæt dernæst bouillon, salt og peber. Lad retten koge under låg ved svag varme i ca. 35 minutter. Ryst melet sammen med… Læs mere »

  • Kylling tikka masala med fennikel-æblesalat

    Kylling tikka masala Hak løget. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien. Skær peberfrugten i strimler. Skær kyllingebrystfilet i mundrette stykker. Varm olien i en gryde og svits løg, chili og kylling. Tilsæt presset hvidløg, friskrevet ingefær, krydderier, tomatpuré og hakkede tomater. Lad kødet simre under låg i ca. 20 minutter. Tilsæt peberfrugt og… Læs mere »

  • Indisk grønsagscurry med røde linser og yoghurt

    Hak løg og hvidløg groft. Skær peberfrugterne i stykker af ca. 2×2 cm. Svits løg og peberfrugter i en gryde med olie i 4 minutter. Tilsæt spidskommen, karry, nellike, laurbærblade og chili og svits det hele et øjeblik. Tilsæt linser og vand og kog retten i 10 minutter. Skræl kartoflerne og skær dem i tern… Læs mere »