GIV LIV

Grønne retter

  • Aspargessymfoni med kapers-vinaigrette

    Kapersvinaigrette Rør eddiken med olie, sennep, honning og kapers til en dressing. Asparges Knæk den nederste træede ende af aspargesene. Skræl de hvide asparges fra hoved og ned. Kog de hvide asparges i letsaltet vand i ca. 5 minutter afhængig af tykkelse. Kog de grønne med i de sidst 2 minutter. Afdryp og afkøl aspargesene.… Læs mere »

  • Blomkåls-gazpacho med brødcroutoner

    Blomkåls-gazpacho Del blomkålen i små buketter. Tag ca. ¼ fra og gem dem til senere. Skær det yderste af agurken i brede strimler med en tyndskræller. Gem dem til senere. Skær resten af agurken i små tern. Skær æblet i kvarte. Fjern kernehuset, og skær æblet i små tern. Damp blomkål i halvdelen af bouillonen,… Læs mere »

  • Blomkålssuppe med hvide bønner

    Skyl blomkålen og del i mindre buketter. Tag lidt fra til pynt og findel, så buketterne bliver helt små. Gem de helt små buketter til senere. Kog blomkålen i bouillon i ca. 10 minutter, til den er meget blød. Si halvdelelen af bouillonen fra, og blend resten til en flydende suppen. Spæd nu gradvist til… Læs mere »

  • Boller med spinat og tomat

    Dej Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt og ælt havregryn, durumhvedemel og dernæst hvedemel i dejen. Ælt til dejen er sammenhængende, men også klistret lidt som en rugbrødsdej. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 minutter penslet godt med olivenolie. Fyld Rens og skyl spinaten. Damp den… Læs mere »

  • Deep pan pizza med tomat, spinat og feta

    Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt og rør først grahamsmel og dernæst pizzamel i dejen. Ælt hvedemel i dejen lidt ad gangen og ælt til dejen er sammenhængende, men stadig lidt fugtig. Rul dejen ud, så den passer i størrelsen til en ildfast form, ca. 25 x 30 cm. Læg… Læs mere »

  • Fuldkornspasta med bagte rodfrugtcreme og gremolata

    Bagt rodfrugtcreme Skræl rodfrugterne, og skær dem i ensartede grove stykker. Skær løget i både. Pres hvidløgene. Vend rodfrugter med løg, hvidløg og olivenolie. Fordel rodfrugterne på en bageplade med bagepapir, og krydr dem med salt og peber. Bag rodfrugterne i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter, til de er godt møre. Kom… Læs mere »

  • Fuldkornspizza med ricotta, kartofler, squash og rosmarin

    Dej Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, og ælt først durummel og dernæst hvedemel i dejen. Ælt til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Fyld Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver. Skær squash i skiver. Skær løget… Læs mere »

  • Gazpacho med grønt knas

    Gazpacho Flæk agurken på langs. Fjern kernerne med en teske og skær agurken i små tern. Skær tomaterne i både. Skær peberfrugter i små tern. Flæk chilien, skrab kornene ud og hak chili og hvidløg. Kom alle grøntsager, tomatjuice og basilikum i en blender og kør til en ensartet konsistens. Smag gazpachoen til med eddike,… Læs mere »

  • Græskarsuppe med sprøde croutoner og porrer

    Græskarsuppe Skær græskarkødet i tern, og hak løget. Varm olien i en gryde, og brun løget, uden at det tager farve. Tilsæt græskar, presset hvidløg og krydderier. Vend det hele godt rundt. Tilsæt hønsefond/bouillon, og lad suppen simre under låg i ca. 20 minutter. Blend suppen, og smag til med citronsaft, salt og peber. Sprøde… Læs mere »

  • Grøn sandwich med edamamehummus

    Kom edamamebønner, presset hvidløg, olie og skyr i en blender og kør til en grov creme. Smag til med salt og peber. Snit kålen fint og vend med citronsaft. Skær agurk i brede spåner med en kartoffelskræller. Skær brødene igennem. Fyld med edamamehummus, kål og agurkespåner.