Skær broccolien i små buketter og stokken i små tern. Hak løget. Svits broccoli og løg i 1 spsk olie på en pande 2-3 minutter. Afkøl blandingen til den er lunken. Kom æggene i en skål og rør parmesanost, mælk, hvedemel blandet med bagepulver, salt og peber i. Skær skinken i små tern. Vend skinke… Læs mere »
Grøn ærtepesto Kom ærterne i en blender sammen med friskrevet parmesanost, presset hvidløg, mandler og olivenolie. Kør forsigtigt et kort øjeblik til en grov pesto. Smag til med salt, peber og citronsaft. Rist brødet, og fordel ærtepestoen herpå. Fordel skinken på en bageplade med bagepapir, og steg den sprød i ovnen ved 200 grader i… Læs mere »
Fyld Skær porrerne i skiver på ½ cm tykkelse og skyl dem i koldt vand i en skål. Afdryp porrestykkerne og damp dem i letsaltet vand i 4 minutter. Hæld vandet fra og lad porrerne køle af. Skær soltørrede tomater og skinke i små tern. Dej Bland hvedemel, grahamsmel, bagepulver og salt sammen. Pisk æg,… Læs mere »
“Pulled” kylling Kom kyllingen i en gryde, og dæk den med koldt vand. Kog det op og fjern skummet. Tilsæt salt, løg i kvarte, pillede hvidløgsfed og peberkorn. Bring gryden i kog igen. Lad kyllingen småkoge under låg, ca. 1 time. Lad den trække i ca. 15 minutter i kogevandet. Tag kyllingen op, og fjern… Læs mere »
Cremet grønkål med æble Rens grønkålen og snit den meget fint. Kom grønkålen i en gryde med kogende vand og kog den i 1 minut. Hæld kålen i en sigte, skyl den med koldt vand og dryp den af. Rør syrnet fløde med karry og sennep og smag den til med salt og peber. Halvér… Læs mere »
Tærtebund Bland hvedemel, rugmel, salt og oliemargarine grundigt sammen. Tilsæt vandet og ælt dejen hurtigt sammen. Pres dejen ud i en tærteform på ca. 25 cm i diameter og prik bunden med en gaffel. Forbag tærtebunden nederst i ovnen i 15 min. ved 200 grader. Fyld Skær kalkunbaconen i tern, hak løget, del broccolien i… Læs mere »
10 stk. Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt salt, hvid hvedemel og durumhvedemel. Ælt dejen, mens du tilsætter almindeligt hvedemel gradvist, til dejen er smidig og glat. Form dejen til ti boller og tryk eller rul dem flade til ca. ½ cm tykkelse. Læg fladbrødene på bageplader beklædt med bagepapir, læg film over, og… Læs mere »
Hak løgene. Riv gulerødderne fint. Svits kødet i en gryde uden fedtstof til det har skiftet farve. Kom løg og gulerødder i og svits det med et par minutter. Tilsæt tacosaucen og kog det sammen til det meste af væsken er fordampet, 5-10 minutter. Rør jævnligt i gryden. Smag til med salt og peber. Skær… Læs mere »
Bland hvedemel, rugmel og olie i en skål. Tilsæt salt og saml dejen med vand, eventuelt i en foodprocessor. Rul dejen ud og kom den i en smurt tærteform ca. 22 cm i diameter. Snit forårsløgene og riv gulerødderne. Svits forårsløg og gulerødder i olie på en pande 3-5 minutter. Pisk æg, hytteost, hvedemel, salt,… Læs mere »
Kartoffelcroutoner Skrub kartoflerne og skær dem i små tern, ca. 1×1 cm. Vend kartoflerne med olien og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Krydr med rosmarin, salt og peber. Steg kartoflerne ved 225 grader i ca. 20 minutter. Tzatziki Kom yoghurten i et kaffefilter og stil det i et stort glas eller litermål. Lad… Læs mere »