Cremet grønkål med æble Rens grønkålen og snit den meget fint. Kom grønkålen i en gryde med kogende vand og kog den i 1 minut. Hæld kålen i en sigte, skyl den med koldt vand og dryp den af. Rør syrnet fløde med karry og sennep og smag den til med salt og peber. Halvér… Læs mere »
Hak løgene. Riv gulerødderne fint. Svits kødet i en gryde uden fedtstof til det har skiftet farve. Kom løg og gulerødder i og svits det med et par minutter. Tilsæt tacosaucen og kog det sammen til det meste af væsken er fordampet, 5-10 minutter. Rør jævnligt i gryden. Smag til med salt og peber. Skær… Læs mere »
Kog kartoflerne med salt, til de er møre. Hæld vandet fra. Klem dem let på siderne – som når du åbner bagte kartofler – så snart du kan røre ved dem. Skyl salaten og tør den godt. Vend den med olie, citronsaft, salt og peber i en skål. Anret de hele salatblade i skåle, dybe… Læs mere »
Pil løg og hvidløg, og hak det fint. Rens squash og peberfrugt, og skær dem i tern. Skær kartoflerne i tern. Vask tomaterne, og skær dem i halve. Svits løget på en pande med olie, uden at det tager farve. Tilsæt hvidløg, squash og peberfrugt, og steg det under omrøring i 5 minutter. Vend kartoflerne… Læs mere »
Tomatsauce Kom hakkede tomater, presset hvidløg, eddike, oregano og brun farin i en lille gryde og kog det uden låg i ca. 10 minutter. Tag gryden af varmen og smag saucen til med salt og peber. Pizza Tænd ovnen på 225 grader varmluft eller så varmt som muligt i en almindelig ovn. Lad to bageplader… Læs mere »
Rejecocktail Fjern de yderste blade af kålen, og snit den fint. Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og damp dem i ca. 2 minutter. Dræn dem, hæld koldt vand over og afkøl dem. Skær aspargesene i snitter. Snit forårsløg fint. Flæk agurken på langs, fjern kernerne, og skær agurken i skiver. Halvér avokadoerne, fjern… Læs mere »
Rørt tatar Hak persille og løget fint. Skær cornichonerne i små tern. Rør tatarkødet med sennep, tomatpuré og cognac. Rør persille, løg, cornichoner og kapers i kødet og smag til med salt og peber. Form den rørte tatar til flade bøffer direkte på 4 tallerkener. Salat Skær gulerødderne i lange strimler med en kartoffelskræller. Skyl… Læs mere »
Salat Skræl rødbederne, og skær dem i både eller store tern. Kog rødbederne i letsaltet vand, til de er møre, men med lidt bid, ca. 10 minutter. Hæld vandet fra, og lad rødbederne køle af. Skyl spinaten grundigt, og tør den. Varm olien i en stor gryde, og svits spinaten, til den falder sammen. Krydr… Læs mere »
Samosa Kog kartoflerne møre og pil dem. Hak løgene groft og skær blomkålen i tern på 2×2 cm. Steg løg og blomkål i halvdelen af olien på en pande ved middelhøj varme så de bliver klare uden at få farve. Riv ingefæren fint, til der bliver 1 spsk. Tilsæt kartofler i tern, ærter, garam marsala,… Læs mere »
Sandwichflutes Rør gæren ud i vandet i en stor skål. Tilsæt salt, honning, rugmel og det meste af hvedemelet, og ælt dejen godt. Tilsæt løbende mere mel, mens du ælter, til dejen er glat og smidig og lige akkurat kan slippe fingrene. Lad dejen hæve i 1 time. Form 2 store flutes af dejen, og… Læs mere »