GIV LIV

Frokost

  • Æggekage med kartofler, spinat og tomat

    Æggekage Skær løgene i smalle både, og svits dem i olien på en pande, til de er klare. Skær kartoflerne i store tern, og steg dem med løgene i et par minutter. Tilsæt spinat, og svits den med, til den er faldet helt sammen. Halvér tomaterne, og vend dem med de andre grøntsager. Pisk mælken… Læs mere »

  • Hjemmelavede fiskefrikadeller

    Hak fiskekødet groft i en blender eller foodprocessor sammen med de øvrige ingredienser i kort tid, så farsen ikke bliver varm. Lad farsen hvile på køl en halv til en hel time. Varm fedstoffet op på en slip let-pande ved middel varme. Tag panden af varmen. Form frikadellerne med en ske og sæt dem på… Læs mere »

  • Rørt tatar med salat

    Rørt tatar Hak persille og løget fint. Skær cornichonerne i små tern. Rør tatarkødet med sennep, tomatpuré og cognac. Rør persille, løg, cornichoner og kapers i kødet og smag til med salt og peber. Form den rørte tatar til flade bøffer direkte på 4 tallerkener. Salat Skær gulerødderne i lange strimler med en kartoffelskræller. Skyl… Læs mere »

  • Æggekage med kylling, bacon og sprøde grønsager

    Fordel bacon på en bageplade med bagepapir, og steg den sprød i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter. Læg baconen til afdrypning på et stykke fedtsugende papir. Kog kyllingekødet i ca. 20 minutter, til det er godt mørt. Findel den med en gaffel. Tilsæt eventuelt lidt af kogevandet, så kyllingen forbliver saftig. Sprøde… Læs mere »

  • Håndmadder med avocadosmør og rejer

    Fjern skal og sten fra avocadoerne og mos avocadokødet blødt med en gaffel. Smag avocadosmøret til med lidt friskpresset citronsaft og salt. Fordel avocadosmøret på rugbrødet. Skær rugbrødet i halve på tværs. Hak dilden. Bland rejerne med dilden og 1 spsk. citronsaft. Fordel rejerne på avocadomadderne. Drys med friskkværnet peber. Rens radiserne og skyl og… Læs mere »

  • Salat med torsk, æg og sennepssauce

    Salat Skræl rødbederne, og skær dem i både eller store tern. Kog rødbederne i letsaltet vand, til de er møre, men med lidt bid, ca. 10 minutter. Hæld vandet fra, og lad rødbederne køle af. Skyl spinaten grundigt, og tør den. Varm olien i en stor gryde, og svits spinaten, til den falder sammen. Krydr… Læs mere »

  • Fiskefrikadeller med forårsremoulade

    Fiskefrikadeller Drys laks og torsk med salt, og blend  fisken groft. Pil løget, riv  det groft, og rør det i farsen sammen med æg og rasp. Rør mælken i lidt ad gangen, og krydr farsen med friskkværnet peber. Sæt farsen i køleskabet ca. 30  minutter. Form frikadeller med en ske dyppet i koldt vand, og… Læs mere »

  • Kartoffelpizza

    Rør gæren ud i lunkent vand med salt. Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt dejen. Lad dejen hæve tildækket i ca. 45 minutter. Skær kartoflerne i meget tynde skiver og hak løget fint. Hak mozzarellaosten fint. Rul dejen ud til bradepandestørrelse – ca. 30 x 40 cm. Gnid olivenolie ud over pizzadejen og drys… Læs mere »

  • Samosa med yoghurtsalat

    Samosa Kog kartoflerne møre og pil dem. Hak løgene groft og skær blomkålen i tern på 2×2 cm. Steg løg og blomkål i halvdelen af olien på en pande ved middelhøj varme så de bliver klare uden at få farve. Riv ingefæren fint, til der bliver 1 spsk. Tilsæt kartofler i tern, ærter, garam marsala,… Læs mere »

  • Kylling i salat med frugt og mormordressing

    Kylling Pensl kyllingefileterne med olie og grill dem i ca. 5 minutter på hver side, til kødet er mørt. Krydr kødet med salt og peber. Salat Skyl de to slags salater og slyng dem tørre. Halvér blommerne, fjern stenene og skær blommerne i både. Vend salaten med blommer og hindbær og kyllingebryst skåret i skiver.… Læs mere »