GIV LIV

Frokost

  • Nye kartofler med dilddressing og ørredrogn

    Kog kartoflerne med salt, til de er møre. Hæld vandet fra. Klem dem let på siderne – som når du åbner bagte kartofler – så snart du kan røre ved dem. Skyl salaten og tør den godt. Vend den med olie, citronsaft, salt og peber i en skål. Anret de hele salatblade i skåle, dybe… Læs mere »

  • Vietnamesiske ruller med chilisovs

    Vietnamesiske sommerruller Kog nudlerne som angivet på emballagen, køl dem af under koldt vand, og lad dem dryppe af i en sigte. Skær kyllingen i tynde strimler, og brun dem på alle sider i olie på en pande. Skær gulerod, agurk, forårsløg og spidskål i strimler på 5-6 cm. Kom 2 rispandekager ad gangen i… Læs mere »

  • Grøn perlebygotto med spinat, asparges, ærter og dild

    Skyl perlebyggen. Hak løget. Varm olien i en sauterpande og svits løg, presset hvidløg og perlebyggen et par minutter. Hæld fonden ved og lad perlebyggen simre under låg ved svag varme i ca. 30 minutter, til den er mør. Skyl spinaten og lad den dryppe af. Knæk den nederste træede ende af aspargesene. Skær aspargesene… Læs mere »

  • Ovnbagt æggekage med kartofler og grønsager

    Pil løg og hvidløg, og hak det fint. Rens squash og peberfrugt, og skær dem i tern. Skær kartoflerne i tern. Vask tomaterne, og skær dem i halve. Svits løget på en pande med olie, uden at det tager farve. Tilsæt hvidløg, squash og peberfrugt, og steg det under omrøring i 5 minutter. Vend kartoflerne… Læs mere »

  • Ædedolkepakker – tortilla med kylling og grønt

    Lun tortillaerne efter anvisningen på emballagen og afkøl dem. Bland mayonnaise, tomatketchup og eventuelt worcestershire sauce. Skær kogt eller stegt kyllingekød og rød peber i tern og vend det i mayonnaiseblandingen sammen med afdryppede majs. Smag til med salt og peber. Fordel snittet icebergsalat midt på tortillaerne. Fordel kyllingeblandingen over. Fold tortillaerne sammen, som om du… Læs mere »

  • Grøn risotto med rosmarin og bacon

    Skyl kålen godt, og snit den fint. Skær top og bund af porrerne, og skær i tynde ringe. Skyl dem godt. Skræl gulerødderne, og skær i tern. Hak løget. Varm halvdelen af olien på en slipletpande, og rist risene et øjeblik. Tilsæt løg, presset hvidløg, hakket rosmarin, grønkål og gulerødder, og rist et øjeblik. Porrerne… Læs mere »

  • Pitabrøds pizza med oksekød og rødløg

    Tomatsauce Kom hakkede tomater, presset hvidløg, eddike, oregano og brun farin i en lille gryde og kog det uden låg i ca. 10 minutter. Tag gryden af varmen og smag saucen til med salt og peber. Pizza Tænd ovnen på 225 grader varmluft eller så varmt som muligt i en almindelig ovn. Lad to bageplader… Læs mere »

  • Æggekage

    Steg baconen sprød på en pande uden fedtstof og lad de stegte baconskiver dryppe af på et stykke køkkenrulle. Hæld det meste af stegefedtet væk, men lad ca. 1 tsk være tilbage på panden. Skær kartoflerne i tykke skiver og svits dem på panden et par min. Rør æg, kartoffelmel, mælk, salt og peber sammen… Læs mere »

  • Halloumi sandwich med langtidsbagte tomater

    Halver tomaterne, drys dem med sukker og evt. chilipulver. Bag tomaterne i ovnen ved ca. 125  grader i min. 3 timer. Skær løgene i så tynde strimler som muligt og vend dem med salt og citronsaft. Lad dem trække en time i køleskabet. Tilbered brødet efter anvisning på emballagen. Halver brødene og flæk dem. Skær… Læs mere »

  • Rejecocktail asian style

    Rejecocktail Fjern de yderste blade af kålen, og snit den fint. Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og damp dem i ca. 2 minutter. Dræn dem, hæld koldt vand over og afkøl dem. Skær aspargesene i snitter. Snit forårsløg fint. Flæk agurken på langs, fjern kernerne, og skær agurken i skiver. Halvér avokadoerne, fjern… Læs mere »