GIV LIV

Frokost

  • Knækbrød med hjemmelavet rejeost

    Knækbrød Opløs gæren i vandet i en skål. Tilsæt salt, olie, hørfrø, rugmel og hvedemel, og ælt dejen sammen til en blød og elastisk dej. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse. Del dejen i 2 og rul hvert stykke dej tyndt ud mellem to stykker bagepapir til en firkant, ca. 20×30 cm. Fjern det… Læs mere »

  • Sprød crudité med laksemousse og brødchips

    Skær brødet i tynde skiver og rist det i ovnen til det er gyldent. Skær agurk i stave. Fjern top og bund af blegselleri og skær igennem på langs. Knæk den nederst træede ende af aspargesene og damp dem i ca. 2 minutter. Hak løget fint. Del laksen i flager. Vend forsigtigt laks med creme… Læs mere »

  • Kylling i salat med grønt

    Kog kyllingen i lidt bouillon i ca. 15 minutter. Kassér kogevandet og findel kødet. Del broccoli i mindre buketter. Knæk den nederst træede ende af aspargsene og skær asparges i snitter. Snit sukkerærter og forårsløg. Varm olien på en pande og tilsæt karrypasta. Svits broccoli, asparges, sukkerærter, hvidløg og ingefær ved god varme ca. 3-4… Læs mere »

  • Sild med urtecreme

    Hak løget. Snit radiserne. Rør creme fraiche med mayonnaise, hakket rødløg, radiser, klippet purløg, hakket dild og salt. Smag dressingen til med peber. Skær sildene i mundrette stykker. Skær agurken i lange strimler med en kartoffelskræller. Fordel sild, urtecreme og agurk på rugbrødet. Top med karse.

  • Rugpizza med jordskokker og rejer

    Pizzadej Opløs gæren i vandet i en stor skål. Tilsæt salt, rugmel og det meste af hvedemelet, og ælt dejen. Tilsæt mere mel lidt ad gangen, indtil dejen er blød og elastisk og lige akkurat kan slippe fingrene. Lad dejen hæve tildækket i 45 minutter. Fyld Rul dejen ud til to store cirkler, og læg… Læs mere »

  • Grove madbrød

    10 stk. Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt salt, hvid hvedemel og durumhvedemel. Ælt dejen, mens du tilsætter almindeligt hvedemel gradvist, til dejen er smidig og glat. Form dejen til ti boller og tryk eller rul dem flade til ca. ½ cm tykkelse. Læg fladbrødene på bageplader beklædt med bagepapir, læg film over, og… Læs mere »

  • Græsk salat med steak, kartoffelcroutoner og tzatziki

    Kartoffelcroutoner Skrub kartoflerne og skær dem i små tern, ca. 1×1 cm. Vend kartoflerne med olien og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Krydr med rosmarin, salt og peber. Steg kartoflerne ved 225 grader i ca. 20 minutter. Tzatziki Kom yoghurten i et kaffefilter og stil det i et stort glas eller litermål. Lad… Læs mere »

  • Grøn perlebygotto med spinat, asparges, ærter og dild

    Skyl perlebyggen. Hak løget. Varm olien i en sauterpande og svits løg, presset hvidløg og perlebyggen et par minutter. Hæld fonden ved og lad perlebyggen simre under låg ved svag varme i ca. 30 minutter, til den er mør. Skyl spinaten og lad den dryppe af. Knæk den nederste træede ende af aspargesene. Skær aspargesene… Læs mere »

  • Grøn risotto med rosmarin og bacon

    Skyl kålen godt, og snit den fint. Skær top og bund af porrerne, og skær i tynde ringe. Skyl dem godt. Skræl gulerødderne, og skær i tern. Hak løget. Varm halvdelen af olien på en slipletpande, og rist risene et øjeblik. Tilsæt løg, presset hvidløg, hakket rosmarin, grønkål og gulerødder, og rist et øjeblik. Porrerne… Læs mere »

  • Halloumi sandwich med langtidsbagte tomater

    Halver tomaterne, drys dem med sukker og evt. chilipulver. Bag tomaterne i ovnen ved ca. 125  grader i min. 3 timer. Skær løgene i så tynde strimler som muligt og vend dem med salt og citronsaft. Lad dem trække en time i køleskabet. Tilbered brødet efter anvisning på emballagen. Halver brødene og flæk dem. Skær… Læs mere »