GIV LIV

Frokost

  • Sild med urtecreme

    Hak løget. Snit radiserne. Rør creme fraiche med mayonnaise, hakket rødløg, radiser, klippet purløg, hakket dild og salt. Smag dressingen til med peber. Skær sildene i mundrette stykker. Skær agurken i lange strimler med en kartoffelskræller. Fordel sild, urtecreme og agurk på rugbrødet. Top med karse.

  • Rugpizza med jordskokker og rejer

    Pizzadej Opløs gæren i vandet i en stor skål. Tilsæt salt, rugmel og det meste af hvedemelet, og ælt dejen. Tilsæt mere mel lidt ad gangen, indtil dejen er blød og elastisk og lige akkurat kan slippe fingrene. Lad dejen hæve tildækket i 45 minutter. Fyld Rul dejen ud til to store cirkler, og læg… Læs mere »

  • Laksesalat med croutoner

    Salat Skyl salaten og slyng den tør. Snit salaten på tværs i 2 cm brede strimler. Skyl og nip bønnerne. Kog dem i letsaltet vand i 2 minutter. Skyl bønnerne i koldt vand og dryp dem af. Snit blegsellerien fint. Rist brødet og skær det i små tern. Dressing Rør yoghurt med mayonnaise og sennep.… Læs mere »

  • Skindstegt makrel med bulgursalat og spicy yoghurt

    Bulgursalat Kog bulgur som angivet på emballagen. Nip bønnerne og damp dem i 3 minutter. Afkøl dem under koldt vand og afdryp dem. Skær peberfrugter og agurk i små tern. Hak løget fint. Hak krydderurterne og vend dem med kogt bulgur, bønner, peberfrugter, agurk, løg og rosiner. Makrel Fjern eventuelle ben fra makrelfileterne med en… Læs mere »

  • Linsesalat med kylling

    Skyl linserne og godt og kog dem i rigeligt letsaltet vand til de er er møre, ca. 20 minutter. Hæld dem i en sigte, skyl dem og lad dem dryppe af. Skræl de søde kartofler, skær dem i tern og vend dem med olie i et ovnfast fad beklædt med bagepapir. Bag dem møre i… Læs mere »

  • Skinkeculotte med majssalat

    Skinkeculotte: Skær fedtkanten af, så der kun er en lille tynd kant tilbage. Rids fedtet i tern. Brun culotten på en pande med fedtsiden nedad først. Krydr culotten med salt og peber og læg den i et ovnfast fad. Steg culotten ved 160 grader i ca. 1 time. Centrumtemperaturen skal være 65-70 grader. Majssalat: Skær… Læs mere »

  • Madmuffins med rødbede, skinke og hvidløgscreme

    Madmuffins Rør havregrynene sammen med yoghurt og mælk, og lad det trække i 5 minutter. Skræl rødbederne, og riv dem groft. Hak løget. Steg grønsagerne i olie på en pande i et par minutter, og lad dem køle lidt af. Rør æggene sammen med havregrynsblandingen. Bland mel, bagepulver og timian sammen. Vend blandingen i havregrynsblandingen… Læs mere »

  • Svampepaté

    Svampepaté Hak nødderne groft og rist dem på en tør, hed pande, til de er let gyldne. Hak løgene fint. Rens svampene og hak dem fint. Steg løgene i olien ved høj varme i ca. 5 minutter, rør undervejs, tilsæt svampene og steg det videre, til svampene er tørre og ristede, ca. 10 minutter. Bland… Læs mere »

  • Madmuffins med skinke og broccoli

    Skær broccolien i små buketter og stokken i små tern. Hak løget. Svits broccoli og løg i 1 spsk olie på en pande 2-3 minutter. Afkøl blandingen til den er lunken. Kom æggene i en skål og rør parmesanost, mælk, hvedemel blandet med bagepulver, salt og peber i. Skær skinken i små tern. Vend skinke… Læs mere »

  • Tagliatelle med spinat, parmaskinke og ærtepesto på brød

    Grøn ærtepesto Kom ærterne i en blender sammen med friskrevet parmesanost, presset hvidløg, mandler og olivenolie. Kør forsigtigt et kort øjeblik til en grov pesto. Smag til med salt, peber og citronsaft. Rist brødet, og fordel ærtepestoen herpå. Fordel skinken på en bageplade med bagepapir, og steg den sprød i ovnen ved 200 grader i… Læs mere »