Kålstuvning Fjern de yderste blade og stokken af kålhovedet. Snit kålen helt fint. Skræl gulerødderne og skær i små tern. Rens porren og skær i skiver. Kog kål, gulerødder og porre i lidt vand, så det kun lige dækker i ca. 3 minutter og afdryp. Hæld 5 dl mælk i en gryde, og varm mælken… Læs mere »
Sild i rødløg Skær løgene i skiver. Kog sukker og eddike op, og kog løgene i lagen i 4 minutter. Lad lagen køle lidt af. Krydr sildene med salt og peber, og vend dem i melet. Steg sildene brune i olien på en slip let-pande. Læg sildene i lagen, og lad dem trække i 1-2… Læs mere »
Råsyltede rødløg Skær løgene i tynde ringe fx på et mandolinjern. Rør eddike med honning og vand og hæld over løgene. Kram løgene godt. Æblesalat Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus, og skær æblerne i tynde både. Flæk chilien, skrab kerner ud og hak chilien fint. Vend æbler med citronsaft og chili. Hak koriander fint… Læs mere »
Bagte kartofler Skær et kryds i hver kartoffel, læg dem på en bageplade, og bag dem i ca. 1 time ved 200 grader. Prik i dem med en spids kniv, og mærk om de er møre. Bag dem længere, hvis de ikke er færdige. Stenbiderrogn dressing Rør den syrnede fløde med stenbiderrogn, finthakket rødløg og… Læs mere »
Skur jordskokkerne grundigt. Skær dem i ½ cm tykke skiver, og kog dem i en gryde letsaltet vand i 2-3 minutter, eller til de er møre, men stadig med et godt bid. Lad dem køle af under koldt vand og dryppe af i en sigte. Fjern skræl og sten fra avokadoen, og skær den i… Læs mere »
Skrab eller skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Køl dem af, og skær dem i skiver. Pisk ylette, mayonnaise og 1 spsk. sennep sammen i en stor skål. Bælg ærterne, og snit forårsløgene fint. Skær radiserne i skiver. Gem lidt radiser, forårsløg og ærter til at pynte med. Vend resten af grøntsagerne… Læs mere »
Jordbærmad Rist brødet. Skyl og nip jordbærrene og skær dem i skiver. Smør brødet med flødeost og top med jordbær. Krydr med peber, og pynt med sommerblomster. Salat Skyl salaten, og slyng den tør. Skær agurken i brede spåner med en kartoffelskræller. Bælg ærterne. Vend salat med agurk og ærter. Servér salaten til jordbærmadderne.
Knæk den nederst træede ende af aspargesene. Damp asparges i 2 minutter og afdryp. Skær hver asparges i to dele. Rens forårsløg og skær i lange stimler på ca. 6 cm. Skær agurken i stave. Skyl salaten og afdryp. Læg en skive laks på et skærebræt. Læg lidt asparges, forårsløg og agurk på laksen, og… Læs mere »
Rugbrødscrunch Skær rugbrødet i meget små tern, og vend det sammen med brun farin. Varm en slip let-pande uden fedtstof, og rist rugbrødsblandingen under omrøring i ca. 5 minutter, til sukkeret er karamelliseret. Tag panden af varmen, og fordel chrunchen på et stykke bagepapir til afkøling. Citron-koldskål Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblomme… Læs mere »
4-8 personer Hønsesalat Kom kyllingefileterne i en gryde, og dæk dem akkurat med vand. Tilsæt ½ tsk. salt og peberkorn, og kog det forsigtigt op. Lad kyllingen koge sagte i 10 minutter under låg. Hæld vandet fra, lad kødet trække i 5 minutter, og lad det derpå køle af i køleskabet. Kog rødbederne møre i… Læs mere »