Tabouleh Skyl bulguren grundigt. Kom bulguren i en skål og overhæld den med 1 dl kogende vand. Læg en tallerken over og lad det trække i 5 minutter. Hæld citronsaft ved og lad det trække endnu 15 minutter. Hak persille og mynte. Skær tomaterne i små tern. Bland bulgur, krydderurter og tomat sammen. Pil og… Læs mere »
Dej Smuldr gæret i vandet. Kom salt, olie og fuldkornmelet i. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen. Ælt dejen godt sammen, kom mel i, til dejen ikke klistrer mere. Lad dejen hæve tildækket ca. ½ time. Fyld Rens spinaten grundigt og hak den mellemgroft. Pil og hak løget fint. Varm olien i en stor gryde og… Læs mere »
Börek Pil løgene og riv dem groft. Skær peberfrugterne i meget små tern. Varm olie på en slip let pande og svits løg og peberfrugter ved middelhøj varme til de er klare. Tilsæt kødet og svits det med i 5 minutter. Hak persillen fint og skær tomaterne i små tern. Vend det med kødet på… Læs mere »
Dosai Kom urad og bukkehorn i en skål og dæk med vand og lad det stå i blød i 6 timer. Hæld udblødningsvandet fra, men gem det. Blend bønnerne og spæd til med vandet til konsistensen er som tynd pandekagedej. Rør rismel og salt i dejen og spæd med vand igen, til konsistensen igen er… Læs mere »
Del blomkål i buketter, og kom dem i en blender. Kør til en blomkålscouscous-lignende konsistens. Rør blomkål med æg, fiber Husk, hvid fuldkornshvedemel, oregano og salt sammen til en grov dej. Lad den stå og hvile ca. 20 min. Del den i to dele, og pres dejen ud på to bageplader til 2 runde tynde… Læs mere »
Skær den ferske (rå) laks i tern. Findel den røgede laks. Husk, at den ferske skal have været frosset ned i min. 24 timer, når den skal spises rå. Skær æblet i små tern, og hak løget helt fint. Skræl agurken og fjern midten med en teske. Skær agurken i små tern. Rør en dressing… Læs mere »
Rør mel med bouillon til en tyk dej. Tilsæt salt. Pil og hak løget fint. Snit kålen fint. Vend kål og løg i dejen, og tilsæt dernæst æggene. Opvarm vaffeljernet og pensl med lidt olie. Hæld dej på, og bag vaflerne, til de er gyldne. Snit kålen fint og drys med sukker og salt. Vend… Læs mere »
Rødbedebøffer Skyl linserne godt og kog dem møre. Afdryp linserne. Hak løget og pres hvidløget. Skræl rødbederne og riv dem på den grove side af et rivejern. Blend evt. linserne lidt inden de røres med løg, hvidløg, rødbeder, spidskommen, æg og kikærtemel. Krydr med salt og peber. Form farsen til 4 hakkebøffer og læg dem… Læs mere »
Optø spinaten, og rør den med æggene. Blend havregryn til mel og vend med fuldkornsmel, bagepulver og salt. Rør melblandingen i spinat-æggemassen sammen med mælken, og lad dejen hvile ca. 30 min. Opvarm dit vaffeljern. Pensl med lidt olivenolie, og hæld ¼ af dejen på jernet. Luk vaffeljernet, og bag vaflerne, til de er gyldne.… Læs mere »
Halver kålen, fjern stokken, og snit kålen fint, fx på et mandolinjern. Drys kålen med sukker og salt og kram den godt. Hæld kogende vand over edamamebønnerne og afdryp. Skyl de sorte bønner godt og afdryp. Vend spidskål med edamamebønner og sorte bønner. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Hak purløg og… Læs mere »