GIV LIV

Fisk og skaldyr

  • Fiskesuppe med rød peberpasta

    Halvér peberfrugterne og fjern frø og frøstol. Grill pebrene i ovnen med skindsiden opad til skindet er sort. Kom de grillede peberfrugter i en plastpose og lad dem køle lidt af. Gnid skindet af peberfrugterne og kom dem i en blender el. food-processor med hvidløg, olie, citronsaft og hvedebrød uden skorpe. Blend til det er… Læs mere »

  • Barbecuelaks og rissalat med majs

    Rissalat Kog risene som angivet på emballagen. Hæld dem i en skål og lad dem køle lidt af. Rør citronsaft, honning og olivenolie sammen med finthakket chili uden kerner. Pluk bladene af oreganostilkene. Hak løget fint. Skær majskernerne af kolberne. Vend majs, dressing, oreganoblade og løg i risene. Smag rissalaten til med salt og eventuelt… Læs mere »

  • Fuldkornsrissalat med grønsager, varmrøget laks og korianderdressing

    Fuldkornsrissalat Skyl risene, og kog dem efter anvisning på pakken. Kom dem i en sigte, og lad dem afdryppe. Nip bønnerne. Del broccolien i små buketter. Kog bønner og broccoli i letsaltet vand i ca. 3 minutter, til de er møre med lidt bid i. Lad grønsagerne afkøle. Halvér eventuelt bønnerne. Skær avokadoen i tynde… Læs mere »

  • Blomkålssuppe med rejer

    Skær blade og stok af blomkålshovederne og del det i buketter. Pil løg og hvidløg og hak det groft. Varm olien op i en stor gryde og svits karryen heri. Kom grøntsager og bouillon i gryden og bring det hele i kog. Lad det koge i ca. 30 minutter til det hele er meget mørt.… Læs mere »

  • Fyldte peberfrugter med tun

    Kog bulguren efter anvisning på emballagen og lad den køle lidt af. Skær et kryds i toppen af tomaterne og overhæld dem med kogende vand. Flå tomaterne og hak dem groft. Hak løg, hvidløg, chili og sorte oliven. Dræn tunen og pluk den fra hinanden. Bland bulguren med alle ingredienserne. Halver peberfrugterne og fjern frø… Læs mere »

  • Alaskasej i sursød kinesisk sauce med sprøde grønsager

    Skær løgene i kvarte og peberfrugterne i tern. Steg løg og peberfrugter i olien i en stor gryde, wok eller stor pande. Skær gulerødderne i skiver på skrå i ½ cm tykkelse, og blomkålen i buketter. Kom grønsagerne på panden med de andre grønsager. Tilsæt bouillon og tomatpuré og kog det hele op. Rør ½… Læs mere »

  • Blåmuslinger i tomat

    Skrub muslingerne rene med en stiv børste under rindende koldt vand. Kasser beskadigede muslinger og muslinger, der ikke lukker sig ved et hårdt slag mod bordkanten. Snit løg og hvidløg fint. Skær tomaterne i grove tern. Hak persillen. Svits løg og hvidløg i olien uden at de tager farve. Gryden skal kunne rumme alle muslingerne.… Læs mere »

  • Gratineret skrubbefilet med lun spinatpasta

    Gratineret skrubbe: Pisk mælk og mel sammen i en gryde. Varm op under omrøring og lad saucen koge ved svag varme i mindst 5 minutter. Rør ofte, så saucen ikke brænder på. Smag til med salt og peber. Riv brødet eller kom det i en minihakker. Bland brødet med finthakket persille, fintrevet parmesan og 1… Læs mere »

  • Bønnesalat med ansjoser

    Læg bønnerne i blød i en stor skål med rigeligt koldt vand. Stil bønnerne i køleskabet natten over eller i minimum 10 timer. Kassér udblødningsvandet. Kom bønnerne i en gryde, dæk dem med frisk vand og lad dem koge i 30-90 minutter, til de er møre uden at være kogt ud. Hæld bønnerne i en… Læs mere »

  • Gravad laks med rævesauce

    Gravad laks Fjern de små ben med en pincet eller få fiskehandleren til at gøre det. Tør laksen godt. Bland brun farin med salt, og fordel det på laksefileten. Krydr den med peber. Læg laksen med skindsiden opad i en beholder med tætsluttende låg og læg den i køleskabet i mindst 1 døgn – gerne… Læs mere »