GIV LIV

Fisk og skaldyr

  • Stegt torsk med dampet spidskål og rugbrødscrust

    Rugbrødscrust Skær baconen i små tern, og steg dem på en pande, til de begynder at brune. Smuldr rugbrødet helt fint mellem fingrene og bland det med baconen på panden. Fortsæt med at stege blandingen til rugbrødet er mørkebrunt. Hæld crusten over på en tallerken. Forårsløgcreme Snit forårsløgene fint. Tag lidt fra til pynt og… Læs mere »

  • Stegte sild med kålstuvning og rosenkål

    Kålstuvning Fjern de yderste blade og stokken af kålhovedet. Snit kålen helt fint. Skræl gulerødderne og skær i små tern. Rens porren og skær i skiver. Kog kål, gulerødder og porre i lidt vand, så det kun lige dækker i ca. 3 minutter og afdryp. Hæld 5 dl mælk i en gryde, og varm mælken… Læs mere »

  • Thaifiskeret med kokosmælk

    Snit løgene. Kom bouillon, currypasta og løg i en gryde og kog det op. Kom majsstivelse udrørt i kokosmælk i. Tilsæt fishsauce, sukker, limesaft og friskrevet ingefær. Kog det op under omrøring. Kom fisk skåret i 3×3 cm stykker i retten og kog det forsigtigt op. Lad den småkoge ca. 3-4 minutter. Kom retten i… Læs mere »

  • Torsk i krydret tomat-olivensauce

    Hak korianderen groft. Gem halvdelen til sauce og bland resten med citronsaft, 1 tsk. paprika, 1 tsk. spidskommen og ¼ tsk. salt. Skær fisken i 4 ens stykker og vend dem i citronmarinaden. Lad fisken trække imens saucen koger. Hak løget fint og skær peberfrugterne i tern. Svits begge dele i olien. Blend tomaterne og… Læs mere »

  • Torsk i tomatsauce med grønkål, kapers og blød polenta

    Torsk i tomatsauce Skær auberginen i små tern. Hak løget. Varm olien på en pande, og svits løg, presset hvidløg og aubergine heri. Tilsæt hakkede tomater, eddike og sukker, og lad saucen simre i ca. 10 minutter. Krydr med salt og peber. Rib grønkålen, og hak den fint. Kom grønkålen i saucen, og lad den… Læs mere »

  • Torskebøffer med ovnbagte grønsager og pasta

    Del auberginen på langs i kvarte og skær de kvarte både i skiver. Skær squash og tomater i skiver. Læg tomater taglagt med aubergine- og squashskiver i en bradepande med bagepapir. Drys med finthakket hvidløg, salt og peber og dryp med olivenolie. Bag grønsagerne midt i ovnen 30-40 minutter. Hak torskefileten groft med en kniv eller i… Læs mere »

  • Torskelasagne med spinat og friske tomater

    Torskelasagne med spinat og friske tomater Skær fisken i mundrette stykker. Skær tomaterne i skiver. Hak løg og hvidløg fint. Rens og skyl spinaten. Slyng den tør. Varm olien i en gryde, og brun løg med hvidløg i et par minutter. Tilsæt spinat, og lad den falde sammen. Krydr med salt og peber. Bechamelsauce Rør… Læs mere »

  • Tundeller med coleslaw og rosmarinstegte kartofler

    Rosmarinstegte kartofler Skrub kartoflerne og tør dem godt. Skær kartoflerne i både og vend dem med olien. Fordel kartoflerne på en bageplade med bagepapir, drys med hakket rosmarin og krydr med salt og peber. Steg kartoflerne i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter. Tundeller Snit forårsløgene meget fint. Hak kapersene. Afdryp tunen og… Læs mere »

  • Ærtesuppe med rejer

    Ærtesuppe Skræl løget og snit det fint. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Svits kartofler og løg i olie i en gryde, til løgene er klare. De skal ikke tage farve. Tilsæt bouillonen. Kog det hele meget mørt, ca. 20 minutter. Tilsæt ærterne og kog dem med de sidste par minutter. Blend eller… Læs mere »