GIV LIV

Fisk og skalddyr

Fisk og skalddyr

  • Agurkesuppe med røget laks og rugbrødschips

    Agurkesuppe Skær agurkerne i tern. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Skær brødet i tern. Kom agurker, chili, brød, presset hvidløg og eddike i en blender, og blend det til en ensartet konsistens. Justér konsistensen med cremefraiche og bouillon. Rugbrødschips Skær brødet i tynde skiver. Pensl brødet med olien, og rist det… Læs mere »

  • Alaskasej i sursød kinesisk sauce med sprøde grønsager

    Skær løgene i kvarte og peberfrugterne i tern. Steg løg og peberfrugter i olien i en stor gryde, wok eller stor pande. Skær gulerødderne i skiver på skrå i ½ cm tykkelse, og blomkålen i buketter. Kom grønsagerne på panden med de andre grønsager. Tilsæt bouillon og tomatpuré og kog det hele op. Rør ½… Læs mere »

  • Appelsinbagt laks med granatæbler, mynte og glaskålssalat

    Appelsinbagt laks Læg laksebøfferne med mellemrum i et ildfast fad. Drys laksen med spidskommen, salt og peber. Skær skallen af 1 appelsin, og skær den i tynde skiver. Læg skiverne på toppen af laksen. Pres saften af resten af appelsinerne, og hæld den i fadet. Bag laksen ved 200 grader i ca. 12 minutter. Granatæbledrys… Læs mere »

  • Appelsindampet hornfisk og spinat med pinjekerner og rosiner

    Spinat med pinjekerner og rosiner Pluk eventuelle grove stilke af spinaten. Skyl spinaten grundigt i koldt vand og lad den dryppe af i en sigte. Rist pinjekernerne på en tør pande, til de er gyldne og dufter. Gem dem til senere. Varm olien op i en stor gryde, tilsæt spinaten og steg den under omrøring,… Læs mere »

  • Bagt laks med fennikel og julesalat med dadler og granatæbler

    Bagte jordskokker og kartofler Skrub jordskokkerne med en grønsagsbørste. Del eventuelt kartofler eller jordskokker i mindre stykker, så de alle har nogenlunde samme størrelse. Bland jordskokker og kartofler på en bageplade med bagepapir, og vend begge dele godt med olien. Bag dem i ca. 30 minutter i ovnen ved 200 grader, til de er lysebrune… Læs mere »

  • Bagte kartofler med torskerognsdressing

    Bagte kartofler Skrub kartoflerne godt og læg dem på en bageplade. Skær et kryds i toppen af hver kartoffel og bag dem ved 200 grader i ca. 1 time. Prik i dem med en lille spids kniv og mærk, om de er møre og bag dem eventuelt længere, hvis de stadig er hårde i midten.… Læs mere »

  • Barbecuelaks og rissalat med majs

    Rissalat Kog risene som angivet på emballagen. Hæld dem i en skål og lad dem køle lidt af. Rør citronsaft, honning og olivenolie sammen med finthakket chili uden kerner. Pluk bladene af oreganostilkene. Hak løget fint. Skær majskernerne af kolberne. Vend majs, dressing, oreganoblade og løg i risene. Smag rissalaten til med salt og eventuelt… Læs mere »

  • Blåmuslinger i tomat

    Skrub muslingerne rene med en stiv børste under rindende koldt vand. Kasser beskadigede muslinger og muslinger, der ikke lukker sig ved et hårdt slag mod bordkanten. Snit løg og hvidløg fint. Skær tomaterne i grove tern. Hak persillen. Svits løg og hvidløg i olien uden at de tager farve. Gryden skal kunne rumme alle muslingerne.… Læs mere »

  • Blomkålssuppe med rejer

    Skær blade og stok af blomkålshovederne og del det i buketter. Pil løg og hvidløg og hak det groft. Varm olien op i en stor gryde og svits karryen heri. Kom grøntsager og bouillon i gryden og bring det hele i kog. Lad det koge i ca. 30 minutter til det hele er meget mørt.… Læs mere »

  • Bønnesalat med ansjoser

    Læg bønnerne i blød i en stor skål med rigeligt koldt vand. Stil bønnerne i køleskabet natten over eller i minimum 10 timer. Kassér udblødningsvandet. Kom bønnerne i en gryde, dæk dem med frisk vand og lad dem koge i 30-90 minutter, til de er møre uden at være kogt ud. Hæld bønnerne i en… Læs mere »