GIV LIV

Fastfood

  • Pizza med asparges, kylling og parmesan

    Pizzadej Opløs gæren i vandet i en stor skål. Tilsæt salt, grahams- eller speltmel og det meste af hvedemelet, og ælt dejen. Tilsæt løbende mere mel, indtil dejen er blød og elastisk og lige akkurat kan slippe fingrene. Lad dejen hæve tildækket i 45 minutter. Rul dejen ud til to store cirkler, og læg hver… Læs mere »

  • Pizza med skinke og aubergine

    Udrør gæren i lunkent vand og rør salt i. Tilsæt begge slags mel og ælt dejen godt i 5 til 10 minutter, til den er elastisk og meget smidig. Lad dejen hæve tildækket i ca. 3 timer i et ikke for varmt sted. Form fire kugler af dejen og læg dem på et meldrysset bord.… Læs mere »

  • Pizza med æg, tun og peberfrugt

    Dej Rør gæren ud i vandet i en skål. Tilsæt fuldkornsmel, salt og det meste af hvedemelet. Ælt dejen godt igennem, til den er blød og elastisk – tilsæt eventuelt mere hvedemel undervejs. Lad dejen hæve tildækket 1 time. Tomatsauce Hak løget fint, og svits det i olien i en gryde. Tilsæt tomater, presset hvidløg,… Læs mere »

  • Rugpizza med jordskokker og rejer

    Pizzadej Opløs gæren i vandet i en stor skål. Tilsæt salt, rugmel og det meste af hvedemelet, og ælt dejen. Tilsæt mere mel lidt ad gangen, indtil dejen er blød og elastisk og lige akkurat kan slippe fingrene. Lad dejen hæve tildækket i 45 minutter. Fyld Rul dejen ud til to store cirkler, og læg… Læs mere »

  • Sandwich med flødeostcreme og fyld af laks eller mørbrad

    Rør den ene halvdel af flødeosten med revet skal og saft af en halv lime. Smag cremen til med salt og peber. Rør den anden halvdel med wasabipasta og smag den til med salt. Smør fire brødskiver med limecreme og fire med wasabicreme. Læg salatblade på de smurte brødskiver. Fordel røget laks på to skiver… Læs mere »

  • Sandwichflutes med roastbeef og chilimayonnaise

    Sandwichflutes Rør gæren ud i vandet i en stor skål. Tilsæt salt, honning, rugmel og det meste af hvedemelet, og ælt dejen godt. Tilsæt løbende mere mel, mens du ælter, til dejen er glat og smidig og lige akkurat kan slippe fingrene. Lad dejen hæve i 1 time. Form 2 store flutes af dejen, og… Læs mere »

  • Tærte med skinke og gulerødder

    Bland hvedemel, rugmel og olie i en skål. Tilsæt salt og saml dejen med vand, eventuelt i en foodprocessor. Rul dejen ud og kom den i en smurt tærteform ca. 22 cm i diameter. Snit forårsløgene og riv gulerødderne. Svits forårsløg og gulerødder i olie på en pande 3-5 minutter. Pisk æg, hytteost, hvedemel, salt,… Læs mere »