GIV LIV

Fastfood

  • Halloumi sandwich med langtidsbagte tomater

    Halver tomaterne, drys dem med sukker og evt. chilipulver. Bag tomaterne i ovnen ved ca. 125  grader i min. 3 timer. Skær løgene i så tynde strimler som muligt og vend dem med salt og citronsaft. Lad dem trække en time i køleskabet. Tilbered brødet efter anvisning på emballagen. Halver brødene og flæk dem. Skær… Læs mere »

  • Hotdog med hjemmebagte brød og grov ketchup

    Hotdogbrød Opløs gæren i vandet i en stor skål. Tilsæt yoghurt, salt, gulerødder, grahamsmel og det meste af hvedemelet. Ælt dejen godt og tilsæt mere hvedemel under æltningen, til dejen er god og fast og lige akkurat kan slippe fingrene. Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter. Hæld dejen ud på et melstrøet bord og… Læs mere »

  • Madmuffins med rødbede, skinke og hvidløgscreme

    Madmuffins Rør havregrynene sammen med yoghurt og mælk, og lad det trække i 5 minutter. Skræl rødbederne, og riv dem groft. Hak løget. Steg grønsagerne i olie på en pande i et par minutter, og lad dem køle lidt af. Rør æggene sammen med havregrynsblandingen. Bland mel, bagepulver og timian sammen. Vend blandingen i havregrynsblandingen… Læs mere »

  • Madmuffins med skinke og broccoli

    Skær broccolien i små buketter og stokken i små tern. Hak løget. Svits broccoli og løg i 1 spsk olie på en pande 2-3 minutter. Afkøl blandingen til den er lunken. Kom æggene i en skål og rør parmesanost, mælk, hvedemel blandet med bagepulver, salt og peber i. Skær skinken i små tern. Vend skinke… Læs mere »

  • Madmuffins med skinke, porrer og feta

    Fyld Skær porrerne i skiver på ½ cm tykkelse og skyl dem i koldt vand i en skål. Afdryp porrestykkerne og damp dem i letsaltet vand i 4 minutter. Hæld vandet fra og lad porrerne køle af. Skær soltørrede tomater og skinke i små tern. Dej Bland hvedemel, grahamsmel, bagepulver og salt sammen. Pisk æg,… Læs mere »

  • Pitabrøds pizza med oksekød og rødløg

    Tomatsauce Kom hakkede tomater, presset hvidløg, eddike, oregano og brun farin i en lille gryde og kog det uden låg i ca. 10 minutter. Tag gryden af varmen og smag saucen til med salt og peber. Pizza Tænd ovnen på 225 grader varmluft eller så varmt som muligt i en almindelig ovn. Lad to bageplader… Læs mere »

  • Pizza med æg, tun og peberfrugt

    Dej Rør gæren ud i vandet i en skål. Tilsæt fuldkornsmel, salt og det meste af hvedemelet. Ælt dejen godt igennem, til den er blød og elastisk – tilsæt eventuelt mere hvedemel undervejs. Lad dejen hæve tildækket 1 time. Tomatsauce Hak løget fint, og svits det i olien i en gryde. Tilsæt tomater, presset hvidløg,… Læs mere »

  • Sandwichflutes med roastbeef og chilimayonnaise

    Sandwichflutes Rør gæren ud i vandet i en stor skål. Tilsæt salt, honning, rugmel og det meste af hvedemelet, og ælt dejen godt. Tilsæt løbende mere mel, mens du ælter, til dejen er glat og smidig og lige akkurat kan slippe fingrene. Lad dejen hæve i 1 time. Form 2 store flutes af dejen, og… Læs mere »

  • Barbecueburger

    Skær løget i små tern. Kom olien på en pande og varm det op. Svits løg og kød til kødet har skiftet farve. Kom barbecuesauce i. Kog blandingen ind ca. 5-8 minutter under omrøring. Smag til med salt og peber. Skær peberfrugt, tomater og agurk i skiver. Varm burgerbollerne på brødristeren, flæk bollerne og smør… Læs mere »

  • Blåbærsmoothie

    Blåbærsmoothie Giv blåbærrene et hurtigt opkog i rigeligt kogende vand. Hæld dem i en sigte, og lad dem køle helt af i en sigte. Skræl bananer og pærer, og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en blender med havregryn, blåbær, yoghurt, mælk og isterninger. Blend det hele, til det er helt findelt og… Læs mere »