GIV LIV

Fastfood

  • Halloumi sandwich med langtidsbagte tomater

    Halver tomaterne, drys dem med sukker og evt. chilipulver. Bag tomaterne i ovnen ved ca. 125  grader i min. 3 timer. Skær løgene i så tynde strimler som muligt og vend dem med salt og citronsaft. Lad dem trække en time i køleskabet. Tilbered brødet efter anvisning på emballagen. Halver brødene og flæk dem. Skær… Læs mere »

  • Hotdog med hjemmebagte brød og grov ketchup

    Hotdogbrød Opløs gæren i vandet i en stor skål. Tilsæt yoghurt, salt, gulerødder, grahamsmel og det meste af hvedemelet. Ælt dejen godt og tilsæt mere hvedemel under æltningen, til dejen er god og fast og lige akkurat kan slippe fingrene. Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter. Hæld dejen ud på et melstrøet bord og… Læs mere »

  • Madmuffins med rødbede, skinke og hvidløgscreme

    Madmuffins Rør havregrynene sammen med yoghurt og mælk, og lad det trække i 5 minutter. Skræl rødbederne, og riv dem groft. Hak løget. Steg grønsagerne i olie på en pande i et par minutter, og lad dem køle lidt af. Rør æggene sammen med havregrynsblandingen. Bland mel, bagepulver og timian sammen. Vend blandingen i havregrynsblandingen… Læs mere »

  • Madmuffins med skinke og broccoli

    Skær broccolien i små buketter og stokken i små tern. Hak løget. Svits broccoli og løg i 1 spsk olie på en pande 2-3 minutter. Afkøl blandingen til den er lunken. Kom æggene i en skål og rør parmesanost, mælk, hvedemel blandet med bagepulver, salt og peber i. Skær skinken i små tern. Vend skinke… Læs mere »

  • Madmuffins med skinke, porrer og feta

    Fyld Skær porrerne i skiver på ½ cm tykkelse og skyl dem i koldt vand i en skål. Afdryp porrestykkerne og damp dem i letsaltet vand i 4 minutter. Hæld vandet fra og lad porrerne køle af. Skær soltørrede tomater og skinke i små tern. Dej Bland hvedemel, grahamsmel, bagepulver og salt sammen. Pisk æg,… Læs mere »

  • Majspandekager med fyld

    Rør majsmel, hvedemel, mælk og æg sammen og krydr med salt og peber. Lad dejen hvile ½ time i køleskab, og bag derefter 8 pandekager i en spsk olie. Skær tomat, squash og løg i tern. Svits det på en pande i resten af olien. Tilsæt majs og afdryppede kikærter og krydr med salt, peber… Læs mere »

  • Myslibarer med tørret frugt og cornflakes

    20 stk. Myslibarer Skær abrikoserne i små tern. Blend rugbrød og figner sammen i en foodprocessor eller minihakker. Kom blandingen i en skål, tilsæt abrikoser og de øvrige ingredienser, og ælt det hele grundigt sammen. Bred massen ud til på en bageplade med bagepapir til en firkant, ca. 25×25 cm. Kom lidt vand på hænderne… Læs mere »

  • Ovnglad oksemad, tortillas med oksekød og kidneybønner

    Snit løgene. Rens peberfrugten for stilk, kerner og hvide hinder og skær den i tern. Svits kødet i en gryde i 1 tsk olie, til det har skiftet farve. Svits løg og peberfrugt i 1 minut. Tilsæt tacosauce, finthakket hvidløg og oregano og kog det hele sammen under omrøring, til det er blevet tykt, og… Læs mere »

  • Pink kyllingesandwich

    Kog kyllingen i ca. 12 minutter. Kassér kogevandet og findel kødet med to gafler. Snit blegselleri. Skær rødbeder i små tern. Skær æblet i kvarte, fjern kernehus og skær æblet i tynde både. Rør yoghurt med mayonnaise og sennep, og smag til med salt og peber. Rør først rødbeder i dressingen, og dernæst findelt kylling, blegselleri… Læs mere »

  • Pitabrøds pizza med oksekød og rødløg

    Tomatsauce Kom hakkede tomater, presset hvidløg, eddike, oregano og brun farin i en lille gryde og kog det uden låg i ca. 10 minutter. Tag gryden af varmen og smag saucen til med salt og peber. Pizza Tænd ovnen på 225 grader varmluft eller så varmt som muligt i en almindelig ovn. Lad to bageplader… Læs mere »