GIV LIV

Brunch

  • Æblemuffins

    10 stk. Tænd ovnen på 180 grader. Pisk æg med brun farin og vanilje til en skummende masse. Bland hvid hvedemel med krydde­rier og bagepulver, og rør det i æggemassen sammen med olien. Skær æblerne i kvarte. Fjern kerne­hus, og skær æblerne i tern. Vend æblerne i dejen, og fordel den i 10 muffinforme. Bag… Læs mere »

  • Rodfrugtbrød

    1 brød Skræl rodfrugterne og skær i tern. Kog rodfrugterne møre i vand, så det kun lige dækker. Afdryp dem godt, inden de blen­des eller moses let med en gaf­fel. Afkøl rodfrugtmosen. Smuldr gæren ned i en stor skål. Drys salt over og rør sam­men med honning. Tilsæt A38 og vand, og rør til gæren… Læs mere »

  • Køleskabsgrød med hindbær

    Kom havregryn, mælk og vaniljesukker i en beholder med tilhørende låg, og rør det sammen. Luk låget til, og stil grøden i køleskabet til næste morgen. Rør rundt i grøden, tilsæt yoghurt, og servér med hindbær, vaniljesukker og mynteblade.

  • Køleskabsgrød med quinoa, chia og granatæble

    Køleskabsgrød Dagen før: Kom havregryn, speltflager, quinoaflager og chiafrø i en beholder med låg. Hæld mælken over. Rør blandingen sammen, og luk låget til. Stil beholderen køligt til næste dag. Næste dag: Tag grøden ud af køleskabet. Tilsæt skyr og rør rundt. Topping Halvér granatæblet, og pres saft og kerner ud i en skål. Skær… Læs mere »

  • Mango smoothie-bowl

    Mango smoothie-bowl Skræl mangoen, og skær frugtkødet fra stenen. Skær kødet i mindre stykker, og kom det i en blender sammen med frosne bananer, havregryn, ingefær, limesaft og mælk. Kør til en tyk smoothiegrød. Topping Rist rugbrødet, og skær det i små tern, eller blend det til rugbrødsdrys. Fordel smoothiegrøden i 4 skåle og top… Læs mere »

  • Grønkålssalat med æble, quinoa og pocheret æg

    Grønkålssalat Skyl quinoa og kog som angivet på emballagen. Afdryp og afkøl quinoa. Hak grønkålen, og kom den i en skål. Drys med salt og sukker, og kram det godt. Halvér granatæblet, og pres kerner og saft over grønkålen. Skær æbler i tynde både og vend i grønkål med quinoa. Pocheret æg Bring en stor… Læs mere »

  • Overnight oats med bær

    Aften: Kom havregryn og chiafrø i en beholder med låg sammen med vaniljepulver. Tilsæt mælk, og rør godt rundt. Stil grøden til­dækket på køl til næste morgen. Morgen: Tag grøden ud af køle­skabet, og rør rundt i den. Er den for tyk spædes til med lidt vand. Fordel den kolde grød i fire skåle, og… Læs mere »

  • Mangosalat med passionsfrugtmarinade

    Halvér passionsfrugterne, og skrab frugten ud. Bland passionsfrugten med honning. Skræl mangoerne, og skær kødet fra i så store stykker som muligt. Skær mangoen i skiver, og anret på en tallerken. Dryp passionsfrugtdressingen over mangoen. Drys med grofthakket mynte.  

  • Koldhævede græskarboller

    Ca. 10 stk. Dag 1: Riv græskarkødet på den grove side af et rivejern. Hæld koldt vand i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt revet græskar, salt og honning. Rør det hele godt sammen. Tilsæt dernæst havregryn og hvid fuldkornshvedemel og rør godt i dejen. Brug gerne en røremaskine, så dejen bliver rørt godt… Læs mere »

  • Maltbrød

    1 grydebrød Dag 1 Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, og ælt først fuldkorns durummel, dernæst maltmel og til sidst hvid hvede i dejen. Ælt dejen længe ca. 10 minutter, til den er glat og smidig og tyk som en grød. Stil dejen tildækket til hævning i køleskabet til næste… Læs mere »