GIV LIV

Brunch

  • Mango smoothie-bowl

    Mango smoothie-bowl Skræl mangoen, og skær frugtkødet fra stenen. Skær kødet i mindre stykker, og kom det i en blender sammen med frosne bananer, havregryn, ingefær, limesaft og mælk. Kør til en tyk smoothiegrød. Topping Rist rugbrødet, og skær det i små tern, eller blend det til rugbrødsdrys. Fordel smoothiegrøden i 4 skåle og top… Læs mere »

  • Grønkålssalat med æble, quinoa og pocheret æg

    Grønkålssalat Skyl quinoa og kog som angivet på emballagen. Afdryp og afkøl quinoa. Hak grønkålen, og kom den i en skål. Drys med salt og sukker, og kram det godt. Halvér granatæblet, og pres kerner og saft over grønkålen. Skær æbler i tynde både og vend i grønkål med quinoa. Pocheret æg Bring en stor… Læs mere »

  • Overnight oats med bær

    Aften: Kom havregryn og chiafrø i en beholder med låg sammen med vaniljepulver. Tilsæt mælk, og rør godt rundt. Stil grøden til­dækket på køl til næste morgen. Morgen: Tag grøden ud af køle­skabet, og rør rundt i den. Er den for tyk spædes til med lidt vand. Fordel den kolde grød i fire skåle, og… Læs mere »

  • Mangosalat med passionsfrugtmarinade

    Halvér passionsfrugterne, og skrab frugten ud. Bland passionsfrugten med honning. Skræl mangoerne, og skær kødet fra i så store stykker som muligt. Skær mangoen i skiver, og anret på en tallerken. Dryp passionsfrugtdressingen over mangoen. Drys med grofthakket mynte.  

  • Koldhævede græskarboller

    Ca. 10 stk. Dag 1: Riv græskarkødet på den grove side af et rivejern. Hæld koldt vand i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt revet græskar, salt og honning. Rør det hele godt sammen. Tilsæt dernæst havregryn og hvid fuldkornshvedemel og rør godt i dejen. Brug gerne en røremaskine, så dejen bliver rørt godt… Læs mere »

  • Maltbrød

    1 grydebrød Dag 1 Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, og ælt først fuldkorns durummel, dernæst maltmel og til sidst hvid hvede i dejen. Ælt dejen længe ca. 10 minutter, til den er glat og smidig og tyk som en grød. Stil dejen tildækket til hævning i køleskabet til næste… Læs mere »

  • Kanelsnegle med marcipan

    12 stk. Dej Lun mælken, og hæld den i en skål. Opløs gæren heri. Tilsæt æg, sukker, kardemomme, vaniljesukker og salt. Ælt hvid fuldkornshvede og dernæst hvedemel i dejen lidt ad gangen, og ælt til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Slå dejen ned… Læs mere »

  • Hjemmebagte mini knækbrød

    16 stk. Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt olie og salt, og rør først rugmel og dernæst hvedemel i dejen lidt ad gangen. Ælt, til dejen er glat og smidig. Rul dejen ud til en tykkelse på 2 mm. Udstik dejen med en udstikker, ca. 10 cm diameter, og læg dejen… Læs mere »

  • Chiagrød med frugt

    1. dag Kom havregryn, speltflager og chiafrø i en beholder med låg. Tilsæt mælk og vaniljekorn og rør rundt. Dæk beholderen med låg og stil køligt til næste dag. 2. dag Næste dag røres grøden lind med skyr. Servér grøden med pærer skåret i tern og blåbær.  

  • Granola

    Ca. 320 gram granola Bland alle de tørre ingredienser på nær rosiner til granolaen i en skål. Smelt honningen på en tør slip let-pande, og rist blandingen under omrøring. Rist til blandingen er gylden. Vend rosinerne i, og afkøl blandingen på et stykke bagepapir. Servér granola som drys på syrnet mælkeprodukt med frugt til morgenmad.… Læs mere »