GIV LIV

Asiatisk inspireret

  • Rejecocktail asian style

    Rejecocktail Fjern de yderste blade af kålen, og snit den fint. Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og damp dem i ca. 2 minutter. Dræn dem, hæld koldt vand over og afkøl dem. Skær aspargesene i snitter. Snit forårsløg fint. Flæk agurken på langs, fjern kernerne, og skær agurken i skiver. Halvér avokadoerne, fjern… Læs mere »

  • Sojamarineret andebryst og ananas på kinesisk salat

    Kinesisk salat Skyl og tør salaten. Skyl bønnespirerne og dryp dem af i en sigte. Snit forårsløgene i tynde, skrå skiver. Skyl korianderen og pluk bladene af stilkene. Riv hvidløg og ingefær. Pres 3 spsk. saft ud af limen. Pisk sesamolie, hvidløg, ingefær, sojasauce og limesaft sammen til en dressing. Grillet andebryst og ananas Skær… Læs mere »

  • Svinekød i sur-sød sovs

    Bland vand, eddike, sukker og tomatpuré i en gryde og giv blandingen et opkog. Skru ned til svag varme, så sovsen ikke koger. Rør kartoffelmel ud i koldt vand, og tilsæt det i en tynd stråle, mens der røres. Tag gryden af varmen. Varm 1 spsk olie op i en anden gryde og brun svinekødet.… Læs mere »

  • Teriyaki marinerede svinekoteletter

    Teriyaki marinerede svinekoteletter Rør teriyakisaucen med ingefær, og kom det i en frysepose sammen med koteletterne. Bind en knude på posen og massér marinaden ind i kødet. Lad kødet marinere i ca. 30 minutter. Varm olien på en pande. Tag koteletterne op af marinaden, dup dem tørre og brun dem på begge sider. Skru ned… Læs mere »

  • Forårsruller med oksekød og sursød sovs

    Forårsruller Skræl gulerødderne og riv dem groft på et rivejern. Snit kålen meget fint. Varm olien på en pande og svits karryen heri. Tilsæt presset hvidløg, ingefær, gulerødder og kål og steg det ved god varme et par minutter. Tilsæt kød og brun det godt. Vend godt rundt, så grønsagerne ikke brænder på. Smag fyldet… Læs mere »

  • Fuldkornspasta med skært oksekød og wokstegte grønsager

    Halver kålen, fjern stokken og snit kålen fint. Knæk den nederste træede end af aspargesene. Skær asparges i snitter. Skyl spinaten og slyng den tør. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Skær kødet i strimler. Varm olien i en wok. Steg kødet ved god varme ca. 2 minutter. Tag kødet af panden… Læs mere »

  • Alaskasej i sursød kinesisk sauce med sprøde grønsager

    Skær løgene i kvarte og peberfrugterne i tern. Steg løg og peberfrugter i olien i en stor gryde, wok eller stor pande. Skær gulerødderne i skiver på skrå i ½ cm tykkelse, og blomkålen i buketter. Kom grønsagerne på panden med de andre grønsager. Tilsæt bouillon og tomatpuré og kog det hele op. Rør ½… Læs mere »