GIV LIV

Aftensmad

  • Frikadeller med sennepsstuvet kål

    Frikadeller Rør kødet med salt og peber. Rør æg og revet løg i kødet og derpå havregryn. Spæd med mælken, til farsen er lind, men stadig fast nok til at forme frikadeller. Lad eventuelt farsen hvile lidt. Form farsen med en spiseske til ca. 12 frikadeller, og steg dem gyldne på en pande i olien.… Læs mere »

  • Salade nicoise med kartofler og stegte sild

    Salade nicoise Skyl salaten og afdryp den. Nip bønnerne og kog dem i letsaltet vand i 2 minutter. Afdryp bønnerne og hæld koldt vand over. Halvér cherrytomaterne og skær kartoflerne i skiver. Vend salaten med kartofler, bønner, cherrytomater, kapers og oliven. Sennepsdressing Pisk ingredienserne til dressingen sammen og dryp den over salaten. Stegte sild Klip… Læs mere »

  • Rødspætteruller med dampet forårsgrønt og persillesovs

    Rødspætteruller Dup fiskefileterne tørre. Smør fileterne med sennep på den ene side, og rul dem sammen ed senneppen indad. Læg fiskefileterne i et ovnfast fad. Krydr dem med salt og peber og hæld bouillon ved, så det står ca. 1 cm op om fisken. Damp fiskerullerne i ovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter.… Læs mere »

  • Rejesalat med blomkål

    Skær ca. 1/6 af blomkålen i tynde skiver og gem dem til pynt. Skær resten af blomkålen i små buketter og kog dem i letsaltet vand i 2-3 minutter, til de er møre med lidt bid. Lad dem køle af under koldt vand og dryppe godt af i en sigte. Fjern frø og frøstanden fra… Læs mere »

  • Rødspætter i krydret sojasauce

    Skær peberfrugter og græskar i trekanter. Skær squashen i grove stykker. Svits grøntsagerne i olien i en stor gryde i 5 minutter, uden at de tager farve. Flæk chilien, fjern frøene og hak den fint. Riv ingefær og hvidløg fint. Hæld bouillon ved grøntsagerne og tilsæt chili, ingefær og hvidløg og kog det op. Opløs… Læs mere »

  • Stegt makrel med stikkelsbærkompot

    Stikkelsbærkompot Kog stikkelsbær og sukker op med vand i en gryde. Kog bærrene, til de mørner og koger en lille smule ud. Fjern kernerne fra chilien og skær den i små tern. Bland chilien i kompotten, smag eventuelt til med mere sukker, og lad kompotten køle af. Dampede gulerødder Skræl eller skrub gulerødderne og skær… Læs mere »

  • Grønne linser med svinekød og salat

    Grønne linser med svinekød Skær kødet i store tern. Brun kødet ved medium varme på en tør slip let-pande, til fedtet smelter fra. Skær alle grøntsagerne i tern, ca. 1×1 cm. Steg grøntsagerne med kødet i et par minutter. Kom kød og grøntsager i en gryde, tilsæt linser og timiankviste, og dæk det med vand.… Læs mere »

  • Grillet kalveinderlår med grønsagsmarinade og spidskålsalat

    Spidskålssalat Snit spidskålen fint. Rør ylette og sennep sammen og vend kålen i dressingen. Smag salaten til med salt og peber. Grønsagsmarinade Skær gulerod, selleri og rødløg i bittesmå tern. Rør olivenolie og æbleeddike sammen, vend grønsagerne i dressingen og smag den til med salt og peber. Lad marinaden trække i 10 minutter. Grillet kalveinderlår… Læs mere »

  • Pastasalat med ærter, feta og skinke

    Dressing Rør ylette med karry. Spæd med olie, citronsaft og vand. Smag dressingen til med salt og peber. Pastasalat Kog pastaen i en stor gryde letsaltet vand som er angivet på emballagen. Hæld den kogte pasta i en sigte og skyl den med koldt vand, til den er kølet af. Lad pastaen dryppe af i… Læs mere »

  • Boller i frikassé med nye grønsager

    Boller Rør kødet sejt med salt. Rør æg i kødet og derefter havregryn. Spæd med mælken, til farsen er blød, men stadig så fast at den kan formes til boller. Hak forårsløgene fint og rør dem i farsen sammen med peber. Bring ca. 1 liter vand i kog, form 12 boller af farsen og kog… Læs mere »