GIV LIV

Aftensmad

  • Pasta med ristet fennikel, tomat og varmrøget laks

    Ristet fennikel og tomat Skær top og bund af fenniklerne. Fjern stokken og skær fenniklerne i tynde skiver. Brug en skarp kniv eller snit fenniklerne på et mandolinjern. Skær tomaterne i både. Varm olien på en pande og rist fenniklerne et par minutter. Tilsæt tomater og oliven og steg det i yderligere et par minutter,… Læs mere »

  • Tortilla med sprød kålsalat, majs og kylling

    Sprød kålsalat og majs Halver kålen. Fjern de yderste blade og stokken. Snit kålen fint og kom den i en skål. Drys kålen med salt og sukker og vend den godt rundt. Lad kålen stå, mens du tilbereder det øvrige. Fjern blade og tråde fra majskolberne og kog dem i letsaltet vand i ca. 10… Læs mere »

  • Råbuk steg med balsamico og appelsindampet sommerkål

    Råbuk steg Varm oliven op på en pande sammen med hele, upillede fed hvidløg. Brun kødet godt på alle sider i olien. Krydr stegen med salt og peber, læg den i et lille ildfast fad og steg den ca. 15 minutter i ovnen ved 180 grader. Centrumtemperaturen skal være 55 grader, når stegen er rød… Læs mere »

  • Kalvefrikassé med forårsgrønt

    Suppevisk Bind porretop, timian, laurbærblad og persille sammen til en suppevisk. Kom kødet i en gryde med vand, så det dækker. Kog det op og skum kogevandet af. Tilsæt salt og skum vandet af igen. Kom suppevisken i gryden til kødet. Læg låg på gryden og kog kødet ved svag varme i ca. 1 time,… Læs mere »

  • Kylling i hvidvin med sommerurter

    Partér kyllingen i 8 stykker. Skær parmaskinken i strimler. Rens svampene og skær dem i mindre stykker. Pil løgene og skær dem i tynde både. Skræl gulerødderne og skær dem i små tern. Varm olien i en stor gryde – gerne med slip-let belægning. Brun kyllingen godt. Tilsæt parmaskinke og steg den med. Kom svampe,… Læs mere »

  • Kartoffelfad med feta og citron og tomatsalat med kyllingehjerter

    Kartoffelfad Skrub kartoflerne, og skær dem i tynde skiver. Skær løgene i tynde skiver. Hak hvidløg og rosmarin fint. Riv citronskallen fint. Læg kartofler og løg i lag i et ovnfast fad, og drys smuldret feta, hvidløg, rosmarin, citronskal, salt og peber mellem lagene. Dryp med olivenolie, og hæld ¾ dl vand ved. Dæk fadet… Læs mere »

  • Julefrikadeller med bagte rødder, æbler og tranebær

    Julefrikadeller Rør kød med salt, finthakket løg, presset hvidløg, æg og hvedemel. Tilsæt danskvand og krydderier. Lad farsen hvile i køleskabet ca. ½ time. Form farsen til 20 frikadeller, og steg dem sprøde i olie på en slip let-pande. Bagte rødder Skræl rodfrugter og kartofler og skær i mundrette stykker. Skær æblerne i kvarte. Fjern… Læs mere »

  • Timianfrikadeller og rødkål med æble

    Timianfrikadeller Rør kødet sejt med salt og peber. Rør æg og revet løg i kødet og derpå havregryn og timian. Spæd med mælken, til farsen er lind, men stadig fast nok til at forme til frikadeller. Lad eventuelt farsen hvile lidt. Form farsen med en spiseske til ca. 12 frikadeller og steg dem gyldenbrune på… Læs mere »

  • Grønkålstatar med ansjoser

    Rib grønkålen, skyl den godt og lad den dryppe af. Skær grønkålen i meget tynde strimler og hak den lidt bagefter. Hak rødløget fint. Hak ansjoserne meget fint og rør dem sammen med mayonnaisen. Spæd mayonnaisen med eddike. Vend grønkål og rødløg med mayonnaisen. Smag tataren til med salt og peber. Anret grønkålstataren på ristet… Læs mere »

  • Rødspætteruller med kold persillesovs og dampede rodfrugter

    Rødspætteruller Dup rødspættefileterne tørre med køkkenrulle. Smør fileterne med sennep og læg lidt kørvel på. Rul fileterne sammen, så sennep og kørvel er indad. Læg fiskefileterne i et ovnfast fad, krydr dem med salt og peber og hæld bouillon ved, så det står ca. 1 cm op om fisken. Damp fiskerullerne i ovnen ved 175… Læs mere »